Sweet Seventy Party Hansje de Reuver (70)

6715-sweet-seventy-party-hansje-de-reuver-70

Hansje de Reuver geeft ter gelegenheid van haar 70e verjaardag een party in café Steijn op zondag 17 september vanaf 15:00 uur.

Zij publiceert die dag Rotterdamse Mensch, een fragment. Het is haar liefste wens dit boek die dag aan jullie te presenteren. In plaats van een kado, koop je haar boek en krijg je een drankje toe, tel uit je winst!

Hansje brengt in deze uitgave nog één keer een ode aan de mensen die Rotterdam smoel gaven in de jaren 80/90. Met collages van foto’s en geschilderde fragmenten waarin de Hef à la Christo als kader dient. Met poëzie over de Hef van Frans Vogel, Hans Sleutelaar en Cor Vaandrager. En het ultiemste gedicht over de Rotterdamse havens van Mark Boninsegna.

Om 15:30 uur spreekt Bob Visser het openingswoord, wordt het head-piece uit het boek onthuld (klap op je ogen) en start de verkoop. Niemand minder dan Henk Tas zet de middag luister bij. Frans Vogel droomde in zijn laatste dagen over samensmelting van Kunst en Sport. Deze middag krijgt u daarvoor bij Steijn de kans met PSV-Feijenoord als toetje.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties