De drugshandel is hoogstwaarschijnlijk de grootste werkgever van Nederland.

6577-de-drugshandel-is-hoogstwaarschijnlijk-de-grootste-werkgever-van-nederland

Eenmaal verslaafd worden meisjes ingezet voor de prostitutie en jongens voor de drugshandel. Drughandel is een normale baan geworden

In ons land gaan er vele miljarden in om - alleen al met de omzet van drugs in Midden-Brabant wordt een omzet gehaald van 1,5 tot 2 miljard, becijferen Prof Pieter Tops en journalist Jan Tromp in hun boek ‘De achterkant van Nederland’. En dat is nog maar een klein deel van de drugshandel, die de afgelopen jaren snel groter lijkt te worden. Uit onderzoek naar rioolwater in Eindhoven en Utrecht blijkt dat onder andere het gebruik van cocaïne vorig jaar sterk is toegenomen.


Inmiddels is voor veel jongeren de drugshandel al een normale baan geworden. Een baan waarmee ze probleemloos duizenden euro’s per maand verdienen.

Met de grote overschotten aan cocaïne die momenteel het land binnenkomen en de dalende prijzen als gevolg daarvan, is het voor dealers steeds aantrekkelijker om kinderen verslaafd te maken. Dat beschrijven Pieter Tops en Jan Tromp in een spraakmakend artikel in de Volkskrant van 9 juni 2017. Het aanbieden van drugs aan kinderen gebeurt onder andere op het schoolplein. En eenmaal verslaafd worden meisjes ingezet voor de prostitutie en jongens voor de drugshandel. De maatschappelijke schade hiervan is gigantisch.

Een persoonlijk relaas

Cindy La Grouw is zo’n slachtoffer; ze werd verslaafd gemaakt toen ze tien jaar oud was.

Het kostte haar zestien jaar om met de drugs te stoppen.

Tien jaar oud was ze, toen ze begon met blowen. Een jaar later, ze zat in groep 6, slikte ze XTC en snoof cocaïne.

Vier jaar lang slaagde ze erin om te zorgen dat haar ouders daar niet achter kwamen. En toen ze het eenmaal ontdekten, was het te laat. Cindy was veertien jaar oud en een speelbal geworden van de drugs.

Als tiener kreeg ze te maken met jeugdzorg, loverboys en falende instellingen. Vanaf haar achttiende raakte ze verzeild in het drugsmilieu, waarna haar leven negen jaar lang in het teken stond van drugs, angst, spanning, verdoving, geweld en seks.

Vluchten naar de hel is haar spraakmakende levensverhaal, zoals ze dat vertelde aan haar buurvrouw Annemarie. Het praten gaf haar de kracht om, zonder hulp, te stoppen met de harddrugs.

In dit boek rekent ze af met een verslaving die een uitweg leek uit een leven vol pijn, verdriet en ellende, maar niets anders bleek te zijn dan een vlucht naar de hel.... Lees verder >

Vluchten naar de hel

Stop het dealen op schoolpleinen!

Cindy vertelt u graag haar persoonlijke verhaal

Haar schokkende levensverhaal is door Annemarie de Leng opgetekend in ‘Vluchten naar de hel’. Met dit boek wil Cindy ouders en tieners waarschuwen voor de gevaren van drugs. En daarom ook vraagt zij in dit filmpje op Wereld Antidrugsdag aan alle drugsdealers in Nederland: stop het dealen op schoolpleinen.

Wereld Antidrugsdag: https://youtu.be/n1O3L7qW88M

Recensie op Schrijverspunt: ‘Dit boek verdient een groot lezerspubliek. Iedereen, van jong tot oud, moet het lezen omdat er wijze lessen uit te trekken zijn.’

Recensie van Biblion: ‘Dit verhaal springt er in de junkieliteratuur uit door de wisselende blik van de hoofdpersoon op haar leven, van kinderlijke onschuld naar volleerd verslaafde op weg naar de dood.’

Jeroen Waardenburg. :
Het is dweilen met de kraan open met dat soort overheden die men nu heeft in Nl;die eigenlijk het zelfde laken en pak zijn hoe kan ik zoveel mogelijk centjes verdienen.Zo ook de zogenaamde volksvertegenwoordigers .

maandag 26 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties