Verkiezing: de schoonste winkelstraat in Rotterdam

6558-verkiezing-de-schoonste-winkelstraat-in-rotterdam

Kick off verkiezing Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017. Maandag 19 juni gaat de verkiezing “Schoonste Winkelstraat van Rotterdam” officieel van start. Voor de eerste editie hebben elf winkelstraten zich aangemeld.

Op maandag 19 juni a.s. geeft wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) het startsein tijdens de kick off op het Stadhuis met de ondernemers van de deelnemende straten.


Programma

19.30 uur Welkomstwoord

19.35 uur Voorstellen juryleden

• Uitleg over het verdere verloop van de verkiezing

• Presentatie van Nederland Schoon

20.30 uur Afsluiting

De schoonste winkelstraat

Schone winkelstraten zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Met deze verkiezing wil de gemeente winkelstraten, winkelend publiek en omwonenden stimuleren om samen ervoor te zorgen dat de straat nog schoner wordt en blijft. Dat maakt het prettiger en veiliger winkelen. Bovendien zorgt een nette straat voor nog meer bezoekers. Goed voor de ondernemers, het winkelend publiek en Rotterdam.

Beoordeling

Een jury beoordeelt de straat tussen mei en oktober op drie verschillende momenten. Zo wordt duidelijk hoe de straat vooruit is gegaan. Zij letten daarbij niet alleen op hoe de straat er op dat moment uitziet, maar ondervragen ook het winkelend publiek. Bovendien tellen het plan van aanpak en de uitgevoerde acties mee bij de beoordeling. Op 10 oktober maakt de jury de winnaar bekend.

www.rotterdam.nl/schoonstewinkelstraat


Hans Roodenburg :
Erg veel gelachen om onderstaande reacties.

zaterdag 17 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
Men kan nooit voor betaalde zogenaamde liefde zijn,maar het is wel zo oud als de mensheid.Katendrecht is om zeep geholpen door de toenmalige provincialen die daar kwamen wonen om dat de huizen zo goedkoop waren in huur.

Maar Katendrecht nu is wel wat beter dan toen en het is er goed wonen,en aan gezelligheid ontbreekt het ook niet.

Katendrecht het is er nu schoon en mooi en veel nieuwbouw.


zaterdag 17 jun 2017

jim postma :
Jammer dat we geen hoerenstraat meer hebben in (heel) Rotterdam!

Wellicht was dat niet de schoonste van Rotterdam, maar het was er wel gezellig winkelen.

'Kijken, maar niet kopen...@@@'.

zaterdag 17 jun 2017

Jan Tak :
Volgens mij gaat het om de schoonste Wim maar voor het overige heb je gelijk de winkels daar in de Harddraverstraat zijn mooi en zeer gesorteerd :-)

zaterdag 17 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
De mooiste winkel straat is de Harddraverstraat en vlak bij Rotterdam Centraal.

zaterdag 17 jun 2017

Jan Tak :
De winnaar krijgt een Kerstboom hoe komen ze er op :-)

Ik zal uit de deelnemende straten alvast de meest rommelige kiezen:

1. Beijerlandselaan

Gefeliciteerd.

zaterdag 17 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties