Verkiezing: de schoonste winkelstraat in Rotterdam

6558-verkiezing-de-schoonste-winkelstraat-in-rotterdam

Kick off verkiezing Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017. Maandag 19 juni gaat de verkiezing “Schoonste Winkelstraat van Rotterdam” officieel van start. Voor de eerste editie hebben elf winkelstraten zich aangemeld.

Op maandag 19 juni a.s. geeft wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) het startsein tijdens de kick off op het Stadhuis met de ondernemers van de deelnemende straten.


Programma

19.30 uur Welkomstwoord

19.35 uur Voorstellen juryleden

• Uitleg over het verdere verloop van de verkiezing

• Presentatie van Nederland Schoon

20.30 uur Afsluiting

De schoonste winkelstraat

Schone winkelstraten zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Met deze verkiezing wil de gemeente winkelstraten, winkelend publiek en omwonenden stimuleren om samen ervoor te zorgen dat de straat nog schoner wordt en blijft. Dat maakt het prettiger en veiliger winkelen. Bovendien zorgt een nette straat voor nog meer bezoekers. Goed voor de ondernemers, het winkelend publiek en Rotterdam.

Beoordeling

Een jury beoordeelt de straat tussen mei en oktober op drie verschillende momenten. Zo wordt duidelijk hoe de straat vooruit is gegaan. Zij letten daarbij niet alleen op hoe de straat er op dat moment uitziet, maar ondervragen ook het winkelend publiek. Bovendien tellen het plan van aanpak en de uitgevoerde acties mee bij de beoordeling. Op 10 oktober maakt de jury de winnaar bekend.

www.rotterdam.nl/schoonstewinkelstraat


Hans Roodenburg :
Erg veel gelachen om onderstaande reacties.

zaterdag 17 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
Men kan nooit voor betaalde zogenaamde liefde zijn,maar het is wel zo oud als de mensheid.Katendrecht is om zeep geholpen door de toenmalige provincialen die daar kwamen wonen om dat de huizen zo goedkoop waren in huur.

Maar Katendrecht nu is wel wat beter dan toen en het is er goed wonen,en aan gezelligheid ontbreekt het ook niet.

Katendrecht het is er nu schoon en mooi en veel nieuwbouw.


zaterdag 17 jun 2017

jim postma :
Jammer dat we geen hoerenstraat meer hebben in (heel) Rotterdam!

Wellicht was dat niet de schoonste van Rotterdam, maar het was er wel gezellig winkelen.

'Kijken, maar niet kopen...@@@'.

zaterdag 17 jun 2017

Jan Tak :
Volgens mij gaat het om de schoonste Wim maar voor het overige heb je gelijk de winkels daar in de Harddraverstraat zijn mooi en zeer gesorteerd :-)

zaterdag 17 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
De mooiste winkel straat is de Harddraverstraat en vlak bij Rotterdam Centraal.

zaterdag 17 jun 2017

Jan Tak :
De winnaar krijgt een Kerstboom hoe komen ze er op :-)

Ik zal uit de deelnemende straten alvast de meest rommelige kiezen:

1. Beijerlandselaan

Gefeliciteerd.

zaterdag 17 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties