Ger 'Sax' van Voorden overleden

6493-ger-sax-van-voorden-overleden

(Door Marcel Strücker)

Afgelopen dinsdag (24 april 2017) is de markante en Rotterdamse (tenor) saxofonist Ger van Voorden op 69 jarige leeftijd overleden.

Leek verleden jaar de behandeling van de kanker bij één zijn ogen te zijn aangeslagen, de hierna vastgestelde longkanker met uizaaiingen werd hem uiteindelijk fataal.


Ger van Voorden begon zijn carrière in de kunstzinnige freejazzband “The New Creators Before And After Christ” (later ingekort tot “New Creators”), die eind jaren zestig/begin jaren zeventig vooral veel optrad in lokale clubs als Eksit, Ruimte, De Twijfelaar en De Lantaren, maar ook in het voorjaar van 1970 als act in het evenement 'The Long Nights of the Hullabaloo', dat verspreid over vier weekenden in de oude Jaminfabriek aan de Veemarkt werd gehouden.

Het evenement was een tegenhanger van Communicatie70(C70) en een protest tegen het consumptiegerichte karakter van laatstgenoemde.

Ger speelde in zijn begintijd vooral free jazz, maar nam afstand van deze stijl rond 1973, om vervolgens voor het spelen van melodieuzer jazzmuziek te kiezen.

Foto: Ger in café Ari (27 oktober 2008) foto: Wim de Boek.

Ger ‘Sax’ van Voorden duikt eind jaren zeventig op in de band 'Willy Nilly', en de opvolger daarvan, de Rotterdamse band KIEM (Klank Improvisatie Electronische Muziek). KIEM bracht drie elpees uit en had in 1982 een hitsingle in Zuid-Europa met ‘The Moneyman’. Verder maakte Ger deel uit van de Rotterdamse formatie ‘The Bodysnatchers met Peter van Gameren (I’ve Got the Bullets) en wijlen Leo Loos.

Ger van Voorden stond ook bekend als een niet onverdienstelijk bokser. De laatste jaren was hij een actief lid van senioren-boksclub in Crooswijk ‘The Dutch Windmill”, vernoemd naar de legendarische bokser Bep van Klaveren.

Foto: Ger met Bep van Klaveren (Boksgala Weenahal,30 mei 1988) Foto: Wim de Boek

Van Voorden speelde vanaf 1986 ook vaak met Jules Deelder(als vierde lid)in het jazzcombo ‘Trio Me Reet’, en steevast begon een optreden met de gevleugelde woorden van diezelfde Deelder: 'Niet lullen, maar blazen'.

Ger ‘Sax’ van Voorden speelde tenorsax . Hij was een bijzonder begenadigd jazzmuzikant, en leverde graag kritiek op de Rotterdamse bestuurders. In het in 2012 verschenen boek “De Gehavende Stad” van Erik Brus en Fred de Vries, haalt hij uit naar de “wethouders uit Scheetpikkemerschans', die nooit van de Coolsingel afkomen en een aantal zetbazen in kroegen en zalen neerzetten die niks met de klanten hebben”, doelend op de teloorgang van de Rotterdamse jazzscene die hij ‘de Coolsingel’ aanrekende.

Ger van Voorden was ook fervent motorrijder en lid van de Harley Davidson Club afd. Rotterdam,waarvan leden hem op zijn laatste reis zullen begeleiden.

De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 2 mei a.s. om 15.30 uur in Crematorium Hofwijk te Overschie.

-.-

Aankondiging namens Goodfellas

Beste Goodfellas,

Heden middag 25 april 2017 heeft onze grote muzikale held en gewaardeerd Goodfellas lid in hart en nieren, het moedige besluit genomen om, i.v.m. zijn ziekte, uit het leven te stappen.

Ger heeft tot zijn laatste uurtjes met zijn Soulmate Annelies zijn droge humor behouden en nog volop grappen gemaakt.

Wij wensen Annelies veel sterkte voor de toekomst. Zij zal Goodfellas blijven en daar de nodige steun ontvangen.

As. Dinsdag 2 mei zal de crematie plaats vinden om 15.30 in Crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Overschie.

Ger zal door de Goodfellas begeleid worden op zijn laatste reis.

R.I.P. Ger "Sax" van Voorden

Supervisor Lou de Jager
Founder Jan Oosterbaan
Team Goodfellas

Voor wie Ger laatste eer wil bewijzen op de motor.

De Goodfellas zullen Ger "Sax" begeleiden, volgens zijn wens, naar zijn laatste rustplaats Crematorium Hofwijk

13.30 Verzamelen einde Ceintuurbaan, Rotterdam
14.15 Vertrek naar uitvaartcentrum
14.30 Ger begeleiden naar Crematorium Hofwijk, Delftweg 230, Rotterdam-Overschie

Ron Hendriks :
Èch heel HART^LUCK dank voorJIJ bijdraghe in het nummer "Spelen&Brood" van The Incredible PoeBand !! Èn JIJ meer dan vitale enthousiate blaaspartijen tijdens optredens mè The Incredible Poe. Èn JIJ rustighe en lollige intermezzoos tussen spelen door in zaal & studio .NOOIT zullenWIJ JIJ vergete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vrijdag 19 mei 2017

Rinus Blomsteel Het Schilderbeest Van Rotterdam :
Beste Vriend Ger SAX.
Rust in vrede in de hemel.
Wij als twee Jan Cremer lezers hebben het vaak over Jan Cremer gehad.
Speelt ons toe van af de hemel met je SAX.
Ook fijn dat je altijd bij mij met je SAx was op de openingen.
Ger Ik zal altijd van je houden.

Rinus Blomsteel het schildersbeest van Rotterdam

donderdag 04 mei 2017

rené Vallentgoed :
dat ze maar bier en muziek in de hemel hebben

dinsdag 02 mei 2017

Rob boelhouwers :
Ger was een geweldig mens met echte Rotterdamse humor altijd goed geluimd met hart voor muziek en alles wat hij deed .Annelies wensen wij
veel sterkte. RIP Ger ....Rob en Angenita.

dinsdag 02 mei 2017

Fons Burger :
De meest vriendelijke saxofonist ever is niet meer. Sterkte Annelies. Ben er 2 mei in gedachte bij.1056021

zondag 30 apr 2017

Ben ( rooie Ben ) Gubbels :
Rust zacht Ger. en laat ze een poeppie ruiken in het hiernamaals, familie veel sterkte.

zaterdag 29 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties