Saskia Stuiveling (71) plotseling overleden

6487-saskia-stuiveling-71-plotseling-overleden

(Door Jim Postma)

Geheel onverwacht is vorige week op donderdag 20 april Saskia Stuiveling (71) overleden. Zij was voormalige President van de Algemene Rekenkamer. Stuiveling bezweek aan een hartaanval. Reanimatie in het ziekenhuis mocht niet meer baten. Over twee weken zou zij 72 jaar zijn geworden. (Foto: Intermediair.nl)


Saskia Jenne Stuiveling werd op 3 mei 1945 geboren in Hilversum. Zij was de dochter van letterkundige en hoogleraar Nederlandse Letterkunde, prof. dr. Garmt Stuiveling.

Stuiveling studeerde rechten en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar studie werd zij medewerker van burgemeester André van der Louw of zoals op het Rotterdamse stadhuis altijd werd gezegd: ‘De rechterhand van Van der Louw.’ Stuiveling vervulde een prominente rol in de PvdA. In het kabinet Van Agt 2 werd zij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

In 1984 werd zij lid van de Algemene Rekenkamer. Van 1996 tot 2015 zwaaide Saskia Stuiveling daar de scepter als de eerste vrouwelijke President. Zij was getrouwd met kinderarts Dop Scheewe.

Aanstaande vrijdag is er een vanaf 15.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Hoflaankerk in Kralingen, vlakbij haar woonplaats.

Bron onderste foto: Wikipedie (Nationaal archief)
Op de foto hieronder zien we Stuiveling en Kordes (Rekenkamer, 1985)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties