OV-surveillanten op alle metrolijnen

6428-ov-surveillanten-op-alle-metrolijnen

Gevoel van veiligheid metroreizigers neemt daardoor verder toe

Met ingang van 15 februari zijn op het hele Rotterdamse metrolijnentracé OV-surveillanten aanwezig, van woensdag tot en met zaterdag vanaf 20.00 uur tot de laatste rit. Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid): 'Ik ben erg blij met het inlossen van deze belofte uit het Kendoe-akkoord. De veiligheid vergroten in het OV is een van de speerpunten van dit college.

Reizigers in de metro geven aan zich veiliger te voelen wanneer zij een OV-surveillant in de metro zien.' 'Weer een stap in de goede richting die onze metroreizigers opnieuw waarderen met een hoger rapportcijfer,’ vult Pedro Peters, algemeen directeur RET aan. Wethouder Eerdmans en RET-directeur Peters zijn trots op wat de gemeente Rotterdam en de RET gerealiseerd hebben.


Stijging veiligheidsgevoel
Eerdmans: ‘Toen ik in 2014 begon als wethouder gaven reizigers aan zich onveilig te voelen in de Rotterdamse metro in de avonduren. Door rondhangende personen op de stations en gebrek aan toezicht.

Doordat we nu op alle Rotterdamse metrotrajectdelen OV-surveillanten hebben, is er meer toezicht en stijgt de trefkans.' Uit onafhankelijk onderzoek naar veiligheidsbeleving in 2016 blijkt dat metroreizigers de veiligheid waarderen met een 7,6, in 2013 was dit een 7,1. (Foto hiernaast: Joost Eerdmans)

Daarnaast waarderen reizigers de aanwezigheid van de OV-surveillanten in de metro met een 7,8. Vanaf 2017 is, op de late uren, van woensdag tot en met zaterdag na 20.00 uur in alle metro’s een OV-surveillant aanwezig. (Beide foto's hieronder © Rinus Vuik)

Inzet OV-surveillanten
De 85 opgeleide OV-surveillanten verlenen service aan de metroreizigers en spreken reizigers waar nodig aan op hun gedrag.

(Bron: Persbericht van de Gemeente Rottedam d,d. 08-03-2017)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties