In bijstand voert Rotterdam verkeerd lijstje aan

6416-in-bijstand-voert-rotterdam-verkeerd-lijstje-aan

De gemeente Rotterdam voert soms landelijk de verkeerde lijstjes aan. Zo blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat in Rotterdam van de duizend inwoners 96 een bijstandsuitkering hebben. Dat betekent dus 9,6 procent. Daarmee heeft Rotterdam in verhouding tot de bevolking het grootste aantal bijstandtrekkers.

In de gemeente zit 57 procent van de bijstandontvangers al langdurig, drie jaar of meer, in de bijstand. Het cijfer slaat op eind juni 2016 toen de meest recente regionale cijfers beschikbaar waren. Volgens het CBS kan de grotere dichtheid erop duiden dat het arbeidsaanbod en de arbeidsvraag minder goed op elkaar sluiten. Bijstandontvangers hebben dan minder kans de bijstand te verlaten.


Als Rotterdamse site hebben we daar wel enkele ervaringen in. Bijscholing en opleidingen spelen een belangrijke rol. In de haven, waar vroeger ongeschoolden werk konden vinden, is het opleidingsniveau veel hoger geworden. Minstens is mbo nodig! En met de komst van vele ongeschoolden uit andere, vaak niet-westerse, landen hakt dat erin.

De gemeente Leeuwarden komt na Rotterdam op de tweede plaats met 82 mensen in de bijstand per duizend inwoners. De minste bijstandontvangers wonen in het Westland (20) en in Haarlemmermeer (21).

(Foto: Achter de voordeur gaat veel armoede in bijstand schuil)

Landelijk is het aantal personen met een bijstandsuitkering in 2016 met 18.000 toegenomen tot 467.000. Bijstand wordt gegeven tot de AOW-leeftijd.

De toename is volgens het CBS toe te schrijven aan personen met een niet-westerse migratieachtergrond. Als het om de leeftijden gaat, dan zijn er vooral meer jongeren en ouderen in de bijstand terechtgekomen.

Sinds 2009 is het aantal bijstandontvangers jaarlijks toegenomen, in totaal met 163.000. De groei was in het jaar 2013 het grootst met 32.000.

De niet-westerse toename betreft mensen die asiel hebben aangevraagd in Nederland en een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Na het verkrijgen van zo’n vergunning, kunnen zij een beroep doen op de bijstand. Het aantal bijstandsgerechtigde met een Nederlandse of westerse achtergrond is in 2016 licht gedaald.

(Foto: Bijna 1 op de 10 Rotterdammers in de bijstand)

Rob Timmer :
Dit cijfermatig gedoe begrijpt geen mens Hans. Als ik eerlijk ben, ik ook niet.

zaterdag 04 maart 2017

Hans Roodenburg :
Bovendien kun je staatsschulden ophogen. In Nederland is dat omstreeks de 60 procent. Er zijn landen in Europa waar het 120 procent is van het bruto nationaal product.

vrijdag 03 maart 2017

Hans Roodenburg :
Ook dit was weer een oud bericht over het arbeidsloos (basis)inkomen. Waarschijnlijk slaat de 100 miljard op BRUTO!

vrijdag 03 maart 2017

jim postma :
Honderd miljard euro, Hans?! Kan toch haast niet. Betekent dan écht het faillissement van deze Staats(schuld) der Nederlanden.

Graag een herberekening, dit kan ik écht niet geloven. Of er moet een andere uitleg in deze komen...@@@

vrijdag 03 maart 2017

Jan Tak :
Waarschijnlijk heb je gelijk Hans en zijn de statistieken op AOW'ers, kinderen en ook gehandicapten gecorrigeerd.
Heb het even nagetrokken:
Hedenmiddag heeft bijstand aanvrager nummer 39019 zijn aanvraag ingediend. Ze houden het nauwkeurig bij daar op de Coolsingel.

donderdag 02 maart 2017

Hans Roodenburg :
Volgens mij heeft het CBS al met kinderen en AOW'ers rekening gehouden. Dus het is écht op bijna 10% van de potentiële arbeidsgerichte bevolking die in Rotterdam bijstand ontvangt! Nog veel te veel. Of ook rekening is gehouden met een aanvulling uit de bijstand (AIO), weet ik niet. Ik kan het wel uitzoeken als Jan Tak daar behoefte aan heeft. De discussie over een basisinkomen, zonder daarvoor iets te doen, vind ik erg interessant. De kosten daarvan zijn erg hoog. Tak stuurde een artikel mee waarin linkse professoren als Vermeend en Van der Ploeg dat bruto schatten op 100 miljard euro. Een linkse hobby, Rob? Kom eens los!

donderdag 02 maart 2017

Jan Tak :
"Volgens het CBS kan de grotere dichtheid erop duiden dat het arbeidsaanbod en de arbeidsvraag minder goed op elkaar sluiten"

Ach wat mooi geformuleerd :-)
Hoe ziet het staatje er uit als je het totaal aantal inwoners eerst mindert met kinderen en AOW'ers? Dan kom je op niet op 10% maar op bijna 25% of te wel 1 op de 4 inwoners van Rotterdam in de werkzame leeftijd houdt liever de hand op dan een baan te accepteren.Die paar goedwillenden niet te na gesproken.

En we zien het allemaal (behalve Rob natuurlijk)

Zelf had ik het vroeger na de middelbare school ook wel even gezien maar dat werd thuis snel de kop ingedrukt, ik kreeg 2 keuzes werken of verder studeren zo simpel was het toen.

donderdag 02 maart 2017

Ronald Sörensen :
https://www.youtube.com/results?search_query=rammstein+eins+zwei+drei

Luister even relext naar een marcheerliedje.

donderdag 02 maart 2017

jim postma :
Links of rechts?! Gelukkig blijven wij met zijn allen marcheren: 'Links, rechts!'

Maar: 'Gotzeidank. Immer graden aus!'.

Zum wohl!

woensdag 01 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Rotterdam heeft dankzij het kordaat optreden van wethouder Struivenberg het hoogste percentage uitstromers van de grote steden!
Merkwaardig dat dit landelijke nieuws niet is meegenomen. CITAAT.

Klopt helemaal; maar je weet toch dat in dit land de linkse nep leugenpers regeert.

woensdag 01 maart 2017

Ronald Sörensen :
Rotterdam heeft dankzij het kordaat optreden van wethouder Struivenberg het hoogste percentage uitstromers van de grote steden!
Merkwaardig dat dit landelijke nieuws niet is meegenomen.

woensdag 01 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Schreven de goden de Illias en mensen de Odyssee?

Julian Jaynes (1920-1997) was een Amerikaans psycholoog en een avontuurlijk wetenschapper van groot formaat.

Ik citeer uit Wikipedia:

Jaynes was eén van de eersten die een bewustzijnstheorie als puur wetenschappelijk propageerde. In zijn boek The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind uit 1976 beschrijft hij zijn "bicameral mind", ofwel bicamerale of tweekamerige geest, theorie.

Jaynes opvatting is dat de twee hersenhelften, tot circa 3000 jaar geleden, vrijwel onafhankelijk van elkaar hebben gewerkt. In die tijd zouden mensen onbewust zijn geweest en hebben geleden onder het fenomeen ‘stemmen horen’ en andere soorten hallucinaties en zelfs onder vormen van dissociatie zoals die van de meervoudige persoonlijkheid.

De doorbraak van ‘bicamerale geest’ tot bewustzijn zou ongeveer 2700 jaar geleden, ten gevolge van de opkomst van geschreven en gelezen teksten en de spraakevolutie van de oude Grieken, hebben plaatsgevonden. In die tijd, zesde eeuw voor onze jaartelling, werden door de Grieken de democratie en natuurfilosofie ontwikkeld, dat hij ziet als een bewijs voor zijn theorie.

Wanneer we dus, aldus Jaynes, deze definitie volgen, zouden we moeten inzien dat geen van de personages in bijvoorbeeld de Ilias een bewustzijn had. Woorden worden erin niet figuurlijk maar in hun letterlijke oorspronkelijke betekenis gebruikt. ‘Psyche’ betekent adem, niet ziel, geest of bewustzijn; ‘thumus’ betekent beweging/trilling, niet emotie; ‘nous’ betekent waarneming, niet voorstellingsvermogen enz.

Jaynes neemt aan dat de wereld van de Ilias van voor 3500 jaar geleden gedomineerd werd door een tweedelige 'bicamerale geest', waarvan de rechterhelft uitvoerend is en god heette en een linkerhelft die volgzaam was en mens werd genoemd. Het waren de goden die de mensen direct of indirect (via priesters etc.) bevelen tot handelen gaven.

De 'bicamerale mens', aldus Jaynes, ontstond zo'n 11000 jaar geleden ten noorden van de zee van Galilea waar toentertijd een theocratisch georganiseerde nederzetting was gevestigd. Deze samenlevingsvorm verspreidde zich gestaag. De bicamerale beschavingen ondergingen zo'n 3500 jaar geleden geweldige culturele (uitvinding en verspreiding van het schrift) en vulkanische uitbarstingen die vele koninkrijken uiteen deed vallen. In deze chaos kon alleen het bewustzijn zich handhaven. Deze verandering wordt, volgens Jaynes, verhaald in de Odyssee die een eeuw later dan de Ilias werd geschreven. Hierin vinden we bewuste personen en psyche, nous en thumus als metaforen van bewustzijn. Tot zover Jaynes.

(door Kees Versteeg)

De foto is van azquotes.com

  • Nieuw

  • Reacties