Rotterdamse ratten aangepakt

6401-rotterdamse-ratten-aangepakt

Het aantal meldingen van rattenoverlast in de stad neemt sinds 2012 sterk toe tot ruim 2000 meldingen vorig jaar. Die stijging heeft diverse oorzaken die per gebied of wijk kunnen verschillen. Daarom is een aanpak op maat nodig die de rattenoverlast kan beperken. Het actieplan Rattenoverlast brengt dit in kaart. Met een aantal nieuwe maatregelen wil wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) de aanwezigheid van ratten fors terugdringen: "Ratten willen we niet in de stad. Ze kunnen onder andere besmettelijke ziekten overbrengen, al is dat risico gelukkig klein. Wij dienen het rattenprobleem in de stad zeer serieus te nemen."


Oorzaken
Een aantal zachte winters op een rij, voedselresten op straat, gebrek aan natuurlijke voedselbronnen en rioolwerkzaamheden zijn debet aan de toename van rattenoverlast. Het actieplan Rattenoverlast besteedt naast bestrijding veel aandacht aan het voorkomen van overlast. Bewoners kunnen zelf ook meer doen aan het voorkomen ervan. Mensen weten vaak niet dat hun gedrag rattenoverlast vergroot. Eendjes voeren of eten op straat achterlaten, verergert het probleem.

Meldpunt
Het actieplan bevat een aantal nieuwe maatregelen. Zo komt er een apart meldpunt voor rattenoverlast op de BuitenBeterApp. Een coördinator rattenoverlast wordt in Rotterdam het aanspreekpunt dat alle partijen tegen rattenoverlast met elkaar verbindt. De dienst Stadsbeheer gaat actief bewoners, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties benaderen met informatie over het voorkomen van etensresten op straat. Er komen nog dit jaar meer broodbakken in de hele stad. Op locaties met veel overlast kunnen gebiedscommissies een voederverbod instellen, zoals nu al het geval is in Noord en Centrum. Dienst Stadsbeheer zal hierbij adviseren en met handhaving ondersteunen. Ook zoekt de gemeente vrijwilligers om mee te helpen hun buurtgenoten te informeren over wat zij zelf kunnen doen om ratten te weren. Daarnaast zet de gemeente diverse innovaties in zoals digitale rattenklemmen en een proef met een val in de riolering. Binnen CityLab010 zullen bewoners actief opgeroepen worden nieuwe ideeën in te dienen ten gunste van gedragsbeïnvloeding.


Beeld afkomstig uit brochure.

jim postma :
Kan je (jullie) écht niet zien dat onze lieve Moeder Aarde reeds rondom deze 'globe' beeft (oorlogen).

Naar alle en uit naar alle kanten.

Uit puur verdriet!

Overigens: volkomen NATUURLIJK.

zaterdag 18 feb 2017

jim postma :
Wat dacht je, beste Rob, om te beginnen met dit hele cruciale jaar (2017).

Zo'n 100 jaar dus na het uitbreken van W.O. 1.

Als dit dus niet HET jaar wordt om met zijn allen als mensheid rondom onze lieve Moeder Aarde te vieren, dan weet ik het écht ook niet meer.

Voor mij persoonlijk is dit ALLES stukken makkelijker te voorspellen, dan dat ik als waarschijnlijke enige voorspelde (voor New Hamspire) dat onze mr. Trump ons allen gaat leiden naar W.O. 3.

Zoals ze zeggen: 'Iemand moet dit toch (gaan) doen!'

Nogmaals: Carpe Diem!

zaterdag 18 feb 2017

Rob Timmer :
Ratten, meeuwen, vossen, herten... alles trekt inmiddels naar de stad. Zelfs mensen!
Geen wonder dat het daar een zooitje wordt. Oude tijden keren weer. Tenminste, als we niet tijdig ingrijpen. Vooralsnog is er niet zoveel aan de hand. Maar de komende tien jaar is waakzaamheid (ook in veel andere, meer geestelijke, zaken) geboden!

vrijdag 17 feb 2017

Jeroen Waardenburg. :
Het zijn gewoon lieve dieren die ook vooruit moeten in deze van gekte doordrongen samenleving.

vrijdag 17 feb 2017

Jan Tak :
Ik heb dat actieplan getracht te lezen mijn hemel wat een gezever, 22 pagina's om te vertellen dat we geen eten op straat moeten gooien. De werkelijke oorzaak nl. dat het in de stad een smerige bende is, dat onze parken worden gebruikt als openbare BBQ lokaties en dat er een bepaalde religieuze groep is die geen voedsel in de afvalbak mag gooien, dat zie ik niet vermeld in dit actieplan.

Mag ik de gemeente adviseren dat een actieplan groter dan één A4'tje op zich al vervuiling is en zeker niet zal bijdragen in het beoogde resultaat.

vrijdag 17 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties