Ester Naomi Perquin is de nieuwe Dichter des Vaderlands

Ester Naomi Perquin is gekozen tot de nieuwe Dichter des Vaderlands. De 37-jarige Rotterdamse volgt Anne Vegter op die aanstaande zondag afscheid neemt in de Kunsthal. Esther Naomi Perquin is gekozen door een commissie van schrijvers en poëziekenners voor de periode 2017-2019.

Foto: Esther Naomi Perquin tijdens de Nacht van de Poëzie in 2015 (Foto © Vera de Kok)

Onze redactie ontving over de ambtswisseling van de 'Dichter des Vaderlands' nog wat gegevens die we hieronder afdrukken. De ambtswisseling vindt plaats op zondag 29 januari 2017 in de Kunsthal in Rotterdam.

Met een ceremonieel programma waarin dank wordt betuigd aan Anne Vegter, zal worden teruggeblikt op de ambtsperiode van Anne Vegter en wordt de nieuwe 'Dichter Des Vaderlands' verwelkomd. (Foto hiernaast: portret Anne Vegter © Jacqueline van der Kort)

Met medewerking van onder andere Eef van Breen, Elio Stathis (muziek), Wissam Aboiisaa (zang), Mohammad Issa (Ud en Darbuka), Mohammed Shareef (Saz en Zang), Maartje Wortel (laudatio) en Annette Portegies. Presentatie: Mirjam van Hengel.Jan Tak :
Ook mijn felicitatie voor zover dat nog nodig mag zijn, zelf ben ik nimmer verder gekomen dan Sinterklaas gedichten :-) Mag ik de redactie uitnodigen tot het plaatsen van af en toe een gedichtje op V&D? het kan op ons sjagrijnen best een zuiverende werking hebben.

Overigens heeft Rotterdam naast de Dichter des Vaderlands sinds deze week ook een nieuwe stadsdichter in Derek Otte ook jij gefeliciteerd kerel.
Wij zijn gezegend in deze stad met deze kwaliteit hiermee overleven we Jules wel :-)

zaterdag 28 jan 2017

Jana Beranová :
Van harte gefeliciteerd, Ester.
Een zeer goed keuze door de verantwoordelijke commissie.
Lieve groet,
Jana

vrijdag 27 jan 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties