Heftige overval bij Vink

6372-heftige-overval-bij-vink

Café-eigenaren: ‘Sluit tijdig uw deuren!’

(Door Jim Postma)

Tijdens de recente overval op bekend Rotterdams café Maarten Vink aan het Noordplein ging het er nogal heftig aan toe. Bareigenaar Peet van café Vink: ‘Het was tegen sluitingstijd om één uur ’s nachts dat er twee knapen met capuchons op kwamen binnengestormd. De één zwaaide met een pistool, de ander met twee messen. Ze schreeuwen, geld, geld!’


Net daarvoor vertelde de bareigenaar waren drie klanten de zaak uitgelopen. ‘Kennelijk hadden ze dat van buiten afgewacht. Maar er waren aan de achterkant van de bar bij het Noordplein nog twee stamgasten overgebleven toen de overvallers binnen vielen’, aldus Peet.

Foto: Barkeepster Petra van het recentelijk overvallen café Maarten Vink aan het Noordplein: ‘’Nog een geluk, bij een ongeluk!’ (Foto © Rinus Vuik)

Volgens deze twee stamgasten ging het hier om twee ‘Kut Marokkaantjes’ die eerder het café binnen waren komen verkennen. De voorste overvaller rende naar de achterkant van de bar, waar Peet bezig was om de kassa op te maken. Toen de eigenaar niet meteen reageerde op ‘geef geld’, begon de overvaller slaande beweging te maken naar de barman met het pistool nog in zijn hand. Peet maakte daarop afwerende gebaren, pakte zijn arm en wilde hem volgens eigen zeggen over de bar heentrekken.

Doorgeladen pistool
Intussen stond de andere (tweede) overvaller met twee messen te zwaaien bij de stamgasten om die in toom te houden. Na het verzet van Peet laadde de overvaller nog een keer zijn pistool door. Dit was voor de eigenaar het moment om eieren voor zijn geld te kiezen en de opbrengst uit de kassa te overhandigen. Toen renden zij weg via de Zwartjanstraat.

Foto van Cafe Maarten Vink (Foto © Rinus Vuik)

Bardame Petra vervolgt: ‘Ineens was daar bij toeval een surveillancewagen van de politie. Die achtervolgde het stel. Bij de Noordsingel werd er één in zijn kraag gepakt. Op de grond lagen daar de messen, het pistool en de dagopbrengst van de kassa. Nog een geluk bij een ongeluk…’.

Andere cafés in de buurt zoals café Centraal en café Companje hebben, preventief ’s-avonds laat de cafédeuren reeds op slot. In het overvallen café Maarten Vink gebeurt dit nu ook uit voorzorg. Bovendien komen er camera’s te hangen zowel binnen als van buiten.

Volgens de politiepersvoorlichting van de regio Rotterdam is de tweede verdachte in de overval bij café Maarten Vink nog op de vlucht.

Foto: Interieur café Maarten Vink met Petra achter de bar (Foto © Rinus Vuik)

Hans Roodenburg :
Ik lees ook vrijwel NOOIT joop.nl. Hetzelfde laken en pak als GeenStijl, maar dan onbehoorlijk links. Ik neem om dezelfde redenen niet meer Geen Peil en Jan Dijkgraaf tot mij. Hij was voordat hij politicus was erg scherp met zijn columns in Metro (terecht nu gestopt) en briefjes van Jan, maar doet het nu als betrokken politicus. Fout dus! We wachten eerst maar even de verkiezingen voor de Tweede Kamer af. Dan zien we wel weer. Ik zal wel weer beschuldigd worden van struisvogelpolitiek, maar soms moet je je afschermen. Wat dat betreft doet Sörensen het gematigder. Je kunt niet van de ene op de andere dag een onafhankelijk scherpe journalist of columnist zijn, zoals Jan Dijkgraaf en daarna binnen enkele weken politicus worden.

donderdag 02 feb 2017

Rob Timmer :
Niet Hans Roodenburg en Rob Timmer met elkaar verwarren Ronald Sørensen!

Ik houd 'de tegenstanders' scherp in de smiezen... :-)

donderdag 02 feb 2017

Ronald Sörensen :
Tsongetsjongetsjone: Ultieme zwakte, ik lees het niet want het is van Geenstijl.
Stond ook in het AD en heel sumier bij de andere media.
Als de dokter een slechte diagnose geeft : Niet lezen hoor Robbie!

Je moet juist de sites van de oppositie lezen. Houd jezelf scherp.
Ik lees altijd Joop.nl, De correspondent, de website van de PvdA vooral in onze stad en natuurlijk Vers Beton (zijn zo ongegeneerd onpartijdig heel partijdig)

woensdag 01 feb 2017

Hans Roodenburg :
Naar Geen Stijl (én Geen Peil) kijk ik nooit meer. Het zijn vaak laffe anoniempjes, ofwel in hun stijl 'reaguurders'. Moeten we hen serieus nemen?
Op deze site proberen we zoveel mogelijk anonymi te weren. Af en toe sluipt er één doorheen. Verwijderen we terstond. De meeste reagerende mensen kennen we. Modereren doen we als anonymi grenzen over gaan of we vragen naar hun afkomst. Vandaar ook onze eis van voor- en achternaam. Dan kun je nog sjoemelen maar de kwaliteit van de reactie zegt dan erg veel.

woensdag 01 feb 2017

Rob Timmer :
Wat een raar artikeltje op GeenStijl. Is dit de populaire (war)taal waar rechts Nederland van geniet? Vreemd vermaak.
Er is zeker nog een lange weg te gaan in het bijspijkeren van onze 'nieuwe' jeugd. Zeker als die samengepakt zit in zogenoemde zwarte scholen in de grote steden. In de rest van Nederland komt dit domme gedoe niet voor. Dat blijkt ook uit de cijfers van dit zeer nuttige onderzoek.

woensdag 01 feb 2017

Ronald Sörensen :
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/02/leraren_doodsbang_voor_de_waar.html

Leuk, zo ben je een zwartkijker en noem maar op xenofoob, islamofoob, fascist, racist en zo wordt helemaal bevestigd waarom ik de politiek ben ingegaan!

Zou er nog iemand sorry gaan zeggen? Hoeft niet hoor, maar is wel zo beleefd.

woensdag 01 feb 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wij zijn overigens zolang we een benoemde senaat en benoemde rechters hebben geen democratie meer. Je hoort 'r geen goedmens over!CITAAT.

Waren het maar goedmens NIET dus.Maar goedmensen zijn ook geen democraten (zo ver democratie recht van bestaan heeft als het bestaat).tja.........

zondag 29 jan 2017

Ronald Sörensen :
Bewijs van het wankelende vertrouwen in de democratie bij goedmensen.
De politiek vertegenwoordigt de samenleving, de kiezers.Dat zijn de belastingbetalers e.a.

De rechterlijke macht is een kliek, die benoemd is en die zichzelf benoemt c.q. onderhoudt. Sterker nog artikel 1 van de grondwet aan haar laars lapt (geen PVV'ers)

De macht dient dus bij de politiek te liggen!

Wij zijn overigens zolang we een benoemde senaat en benoemde rechters hebben geen democratie meer. Je hoort 'r geen goedmens over!

zondag 29 jan 2017

Rob Timmer :
Ik weet het Ronald. De rechters zijn het niet eens met de politieke wetgevers. Ze hebben besloten in bedoelde gevallen 1 dag gevangenisstraf te geven en alsnog een taakstraf, om de politiek tegemoet te komen.
Welke macht heeft in dit geval het laatste woord?
Ik ga voor de rechtelijke macht.
De politieke macht kan straks alle menselijke waarden weer door het riool spoelen.

zaterdag 28 jan 2017

Ronald Sörensen :
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/19/rechters-omzeilen-verbod-op-uitdelen-taakstraffen-a1541919

Trias politica. De gerechtelijke macht ontloop de wet waarbij sommige delicten zoals verkrachting altijd gestraft moeten worden met een gevangenisstraf door bij de taakstraf één dag voorwaardelijke hechtenis te geven?
Leg eens uit ? Trias politica omzeilen door D66 rechters? NRC !

zaterdag 28 jan 2017

Rob Timmer :
Hoe oud was de verdachte ten tijde van het delict? Ik ken de zaak niet maar ga er zonder meer vanuit dat onze rechtspraak redelijk netjes is!
Iets anders veronderstellen is tamelijk gevaarlijk!

zaterdag 28 jan 2017

Jan Tak :
Heb jij geen google?

Voor jongeren van 12 tot 16 geldt het jeugdstrafrecht. Bij uitzondering kan de rechter, afhankelijk van de ontwikkeling van een verdachte, in de leeftijdsgroep van 16 tot 23 jaar, kiezen voor het jeugdstrafrecht of het volwassenenstrafrecht.

De verdachte is 20 jaar zou dus als volwassene berecht moeten worden maar de rechter vond het verkrijgen van een woning belangrijk genoeg om toch het jeugdrecht toe te passen.

Dat noemen wij nou een kutsmoes en dat vond de 2e kamer ook:
VRAGEN
!.Heeft u kennisgenomen van de uitspraak van de rechtbank Rotterdam d.d. 29 september 2016, waarin besloten wordt geen jeugdstrafrecht toe te passen “om te voorkomen dat voor de verdachte niet (tijdig) een geschikte woonplek wordt gevonden en/of niet de hulp krijgt die de reclassering noodzakelijk acht

2.Deelt u de mening dat dit een ernstig signaal van de rechterlijke macht is dat, overigens niet voor het eerst 2), de behandeling van jeugdige criminelen in veel gevallen spaak loopt?

Slaap lekker

zaterdag 28 jan 2017

Rob Timmer :
Typisch hoe snel sommige Nederlanders menen als volstrekte leek toch recht te mogen en kunnen spreken. Zeker als het om het veroordelen van 'buitenlanders' gaat.
Ik zie in het onderhavige geval al twee zaken door elkaar lopen. Jeugdstrafrecht en strafrecht.
Laten we nou alsjeblieft niet de trias politica op gaan heffen omdat we geen weg weten met onze (soms begrijpelijke) frustraties.

zaterdag 28 jan 2017

Jan Tak :
Zo Rob, wat nou straffen, lees deze uitspraak Rotterdam 27-09-2016 zo belachelijk dat er kamervragen zijn gesteld
FEIT:
hij op of omstreeks 04 juni 2016 te [plaats] tezamen en in vereniging met een ander of anderen, althans alleen, met het oogmerk om zich en/of (een) ander(en) wederrechtelijk te bevoordelen door geweld en/of bedreiging met geweld [slachtoffer] heeft gedwongen tot de afgifte van een geldbedrag

UITSPRAAK
Hoewel er, gelet op de persoon van de verdachte en diens persoonlijke omstandigheden, alle aanleiding is om met toepassing van artikel 77c van het Wetboek van Strafrecht het jeugdstrafrecht toe te passen,(20 jaar!) zal de rechtbank daartoe in dit geval NIET OVERGAAN, om te voorkomen dat voor de verdachte NIET (tijdig) EEN GESCHIKTE WOONPLEK WORDT GEVONDEN.

zaterdag 28 jan 2017

Rob Timmer :
Vreemde reactie Ronald... De Marokkanen in Nederland moeten zich Nederlands gedragen maar we gaan ze Marokkaans straffen?!

zaterdag 28 jan 2017

Ronald Sörensen :
Ik weet nog een oplossing Jeroen. In Brielle en Culemborg hebben ze schandpalen.
Introductie van de methode die gehanteerd wordt door de Marokkaanse politie zou ook kunnen helpen. Je hebt een Marokkaans paspoort, dus we behandelen je op z'n Marokkaans.

zaterdag 28 jan 2017

Ronald Sörensen :
Heel vervelend is dat tijdens dit 'verbaal' geweld de ellende van de getuigen en slachtoffers van deze overval naar de achtergrond wordt gedrongen.
Dat je als links"denkend" mens zoiets durft op te schrijven.
Al jaren maakt de politiek correcte elite een programma als: Meer aandacht voor slachtoffers" nodig (zie een stukje verder)

zaterdag 28 jan 2017

Jeroen Waardenburg. :
Weet je wat een goed afschrikmiddel is @Marian een dubbelloops revolver en dan boem...............Gewoon recht op zelfverdediging en meer niet.

Men blijft van andermans geld en bezittingen af.

zaterdag 28 jan 2017

Marian van Andel :
Eigenlijk zou er ergens een knop moeten zitten, dat het grote licht aan gaat en een groot alarm afgaat, dat contact moet maken met de politie! Dat zou een afschrikmiddel kunnen zijn!

zaterdag 28 jan 2017

Rob Timmer :
Heel vervelend is dat tijdens dit 'verbaal' geweld de ellende van de getuigen en slachtoffers van deze overval naar de achtergrond wordt gedrongen.
Ik kan mij nauwelijks voorstellen hoe rot deze mensen zich moeten voelen. Want ik heb nog nooit in mijn leven zoiets meegemaakt. Maar het moet heel akelig zijn geweest. Hopelijk komen jullie allemaal snel over de schrik heen.

zaterdag 28 jan 2017

Rob Timmer :
Kennelijk!

vrijdag 27 jan 2017

Ronald Sörensen :
Ik begrijp alleen het gezamenlijke orgasme niet als het over Marokkaanse klootzakjes gaat!


Je hebt het weer door Rob.
Opsporing verzocht. Pure porno!
En dan nog Bureau Rijnmond: Met kleine oogjes en kwijl uit de mond genieten.

vrijdag 27 jan 2017

jim postma :
Mijn beste Aboutaleb (!), met mijn welgemeende excuses met mijn toch voortschrijdende 'Korzakov'... Dus niet Amid, maar Ahmed (nog steeds via onze onvolprezen Google).

Ja, want zo gek ben ik toch ook nog weer niet...@@@!
JP.

vrijdag 27 jan 2017

jim postma :
Wat ik in deze nog 'zu sagen hatte, mit ein glass wein in stehen, mit meine letzte sigarette'(sorry als het in dit Duitse Germanisme nicht ganz volgens undere Deutschland 'uber alles ist..., das volgende)"

Meneer Peet, bareigenaar van ons aller café Maarten Vink, (nu ik ook de details heb vrijgegeven in reacties), is voor ons alle kroeggangers (i.p.v. kerkgangers) een grote held!!!
Ga er nu in de verkiezingstijd niet langs met de bekende 'doornen en rozen',
maar zeker wel ons aller burgemeester Aboutaleb!

Als je dat doet, mijn beste Amid, dan is het eerste rondje van mij (JP). Maar dat halen we met zijn allen wel weer grof in met 'drie keer is scheepsrecht', uiteraard geheel van jouw kant en de gemeente Rotterdam.

vrijdag 27 jan 2017

Rob Timmer :
Ik zeg toch dat criminelen moeten worden bestraft! ALLE criminelen!

Ik begrijp alleen het gezamenlijke orgasme niet als het over Marokkaanse klootzakjes gaat!

vrijdag 27 jan 2017

R.Sorensen Sorensen :
Ik vind het wel enorm scherp dat Rob direct zijn vinger op de zere plek legt.
Er wordt door justitie, de politie, de belastingdienst, de doorsnee Rotterdammers en meer mensen die hun ogen open hebben zo ontzettend gelogen als het over minder 3x gaat!

vrijdag 27 jan 2017

jim postma :
De bijzondere eigenschappen van dit wapen, geen 'neppistool' dus, was toen de bedreigde eigenaar naar dit geladen pistool greep, de 'clip' met dus scherpe munitiekogels eruit was gevallen op de grond... De eigenaar wist dit niet, maar de overvaller dus wel! Daarom uit pure bluf en uit wederom pure bedreiging, laadde hij zijn pistool voor de tweede keer door (mocht ik eigenlijk van Peet niet verklappen).
Echter als hij dit had geweten, had deze 'laffe over val' van nogmaals 'KutMarokkaantjes' heel anders afgelopen. Ongetwijfeld tot bloedens toe, want weet je maar in zo'n situatie te beheersen. Godzijdank, zoals barkeepster Petra het verwoordde, is het uiteindelijk toch nog afgelopen met een 'geluk bij een ongeluk!' Ja, zelfs voor alle betrokkenen...@@@

vrijdag 27 jan 2017

Rob Timmer :
Raar dat 'links' hier een mening moet geven over criminelen, alsof 'links' tégen straffen van criminelen zou zijn!
En als het oplucht om criminelen 'kut-Marokkanen' te noemen dan mag de spreker zichzelf daarmee kwalificeren.
De spreker zit daar niet mee... nou, ik ook niet.

Overigens ben ik wel heel benieuwd naar de bijzondere eigenschappen van het wapen dat je twéé keer door kunt laden!

vrijdag 27 jan 2017

Jeroen Waardenburg. :
MINDER MINDER EN NOG EENS MINDER TOT NIKS.

vrijdag 27 jan 2017

Jan Tak :
Ik vind het zeer onterecht en niet eens links, maar ik ben nu eenmaal een liefhebber ;-) Bovendien is de toevoeging kut voor dit krapuul nog te veel eer.

I.i.g. durf ik te wedden dat beide strontvliegen over een paar weken weer lachend op straat lopen dankzij dat zelfde correcte links.

vrijdag 27 jan 2017

Ronald Sörensen :
Beste Hans

Wat zou jij doen als je gedwongen bent in dit land te leven, omdat je vader door kapitalisten gedwongen is hier te komen werken? (mmestal vrij kort)
Als je geen baan kunt krijgen, omdat werkgevers je ook tijdens de Ramadan inzetbaar willen hebben en je geen zes weken vakantie gunnen.
Als op je op school aan dezelfde eisen moet voldoen als anderen?
Als je moskee, maar voor 50% gesubsidieerd wordt?
Als ze bij sociale zaken zeuren, omdat je een uitkering wil, terwijl je nog nooit echt gesolliciteerd hebt.
Als ongelovigen je heilige boek lezen en bezwaar tegen de inhoud maken?
Als je vrouwen in dit waardeloze land net zo moet behandelen als mannen?
Als je, behorende bij de 35% die niet met justitie in aanraking komt, ook gewantrouwd wordt.

We moeten ons schamen dat wij in onze samenleving te weinig respect tonen en de omstandigheden hebben geschapen, dat die jongens wel tot deze daden moeten komen!

Zou het zoiets zijn?

Meer, meer, meer!

vrijdag 27 jan 2017

Hans Roodenburg :
Correct 'links' valt over je term 'Kut-Marokkaantjes'. Ik vind het in dit geval terecht. Wat vindt ons enige linkse kernredactielid daarvan?

vrijdag 27 jan 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties