Steeds meer Woningbezitters werken aan Onderhoudsplan

6298-steeds-meer-woningbezitters-werken-aan-onderhoudsplan

(Door: Persdienst Gemeente Rotterdam)

Steeds meer huiseigenaren stellen samen met gemeente onderhoudsplan voor woning op

In Rotterdam Zuid werken inmiddels 1378 particuliere woningbezitters aan een onderhoudsplan voor hun woning. Dat is meer dan waar een jaar geleden bij de start van het programma Steigers op Zuid van werd uitgegaan. Dit staat in de voortgangsrapportage van het uitvoeringsprogramma Steigers op Zuid. In totaal wil de gemeente dat er op Zuid eind 2018 minimaal 3132 woningbezitters het onderhoud van hun woning op orde hebben.

Foto wethouder Schneider: De wethouder is blij met de onderhoudsplannen.


De voortvarendheid bij het opstellen van de onderhoudsplannen komt vooral voort uit het feit dat steeds meer woningeigenaren het nut inzien van een goed onderhoudsplan waardoor nu hele bouwblokken tegelijk in aanpak worden genomen. De verwachting is dat medio 2017 bij de eerste ruim 1300 woningen het onderhoudsplan is gestart en het opknappen van de woningen ter hand is genomen.

Programma Steigers op Zuid
Het verbeteren van de woningen in particulier bezit is een lange termijn aanpak waar de gemeente al een flink aantal jaar samen met haar partners aan werkt. Wethouder Schneider (Stedelijke Inrichting en Integratie) is blij met alle onderhoudsplannen. ''Met het opknappen van hun woningen voorkomen bewoners problemen die ontstaan door achterstallig onderhoud. Tegelijkertijd komen die opgeknapte woningen ook de uitstraling van de buurt ten goede. Dat maakt de buurt aantrekkelijker en dus sterker.''

De aanpak van Steigers op Zuid bestaat uit twee sporen. Het eerste spoor is het project VVE-010, dat Verenigingen van Eigenaren (VvE) activeert, helpt met de organisatie van het beheer van de VvE én om het achterstallig onderhoud weg te werken. Voor het wegwerken van achterstallig onderhoud is een stimuleringssubsidie van maximaal 3000 euro en de mogelijkheid van een lening beschikbaar. Het tweede spoor is de nazorgaanpak. Hierbij gaat het om woningen die in het verleden zijn opgeknapt met subsidie en waar nu de eerste signalen zijn dat er weer sprake is van achterstallig onderhoud. De woningbezitter krijgt dan begeleiding bij het opstellen van een onderhoudsplan van de eigenhuiscoach vanuit de gemeente.

Start campagne Hou je huis heel
Om nog meer huizenbezitters aan te moedigen hun huis op te knappen, is de campagne ’Hou je huis heel’ gestart. Met posters, folders en op social media maakt de gemeente particuliere woningbezitters bewust van het belang om hun eigen huis goed te onderhouden. En hen een duwtje in de rug geven om ermee aan de slag te gaan. De website www.houjehuisheel.nu geeft antwoord op de vragen als ‘is de scheur in de muur gevaarlijk’, ’hoe vaak moet ik de kozijnen schilderen’ of ’hoe krijg ik mijn buren mee om te sparen voor een nieuw dak?’

Ook staan er verhalen van woningeigenaren die al succes hebben geboekt met het onderhoud van hun woning. Hiermee inspireren ze andere huiseigenaren om zelf ook aan de slag te gaan. Zo zegt Gerard Ziere, al 36 jaar bewoner in Rotterdam Zuid: “Ik ben blij dat ik nu eindelijk de dingen kan uitvoeren die ik altijd al wilde doen aan mijn huis. De volgende plannen zijn er al. De verzakking in de kruipruimte is verholpen en binnenkort wordt de vloer geïsoleerd. Als het aan mij ligt verhogen we daarna de nok. De offertes liggen in ieder geval al klaar.”

Het doel van de campagne ‘Hou je huis heel’ is het verbeteren van de particuliere woningvoorraad in Rotterdam-Zuid. Door het stimuleren van goed onderhoud en goed functionerende Vereniging van Eigenaren (VvE) blijven woningen ook in de toekomst op orde. Ook Rotterdammers die niet op Zuid wonen, kunnen hun voordeel doen met de tips op www.houjehuisheel.nu

Nationaal Programma Zuid
Met het ‘Uitvoeringsprogramma particuliere woningvoorraad 2015-2018 Steigers op Zuid’ draagt het college bij aan de ambitie van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid om tot 2030 particuliere eigenaren van 13.000 woningen te begeleiden bij het investeren in verbetering van hun woning.

Bron foto: www.dearchitect.nl


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties