‘Beleef de haven’ op bijzondere wijze

6007-beleef-de-haven-op-bijzondere-wijze (Door onze verslaggever)
De Rotterdamse haven is de kurk waar de Nederlandse economie op drijft. Er vindt dagelijks een enorme goederenstroom plaats die nauwelijks is te bevatten. In de afgelopen jaren is er ontzettend veel in de haven veranderd en die ontwikkeling gaat maar door. De Rotterdamse haven behoort nog steeds tot de grootste van de wereld en is zeker de meest boeiende van alle havens.


Delta hotel
Een kijkje nemen in de wereld van de haven kan op vele manieren, maar krijgt op 15, 16 en 17 april wel een heel bijzonder karakter, wanneer in het Delta Hotel in Vlaardingen het evenement ‘Beleef de haven te zien zal zijn. Jong en oud hebben drie dagen gratis toegang tot een fraai opgezette tentoonstelling, met onder meer een zeer realistische havenbaan met modelspoor en prachtige schepen.

 Foto's: Coolegem mediaBezoekers zullen versteld staan van de vele herkenbare elementen uit de hedendaagse Rotterdamse haven. De 17 meter lange havenbaan is inmiddels bekend in binnen- en buitenland en heeft in veel modelbouw-vakbladen gestaan. Maar wie denkt dat er niets nieuws is te zien, die komt bedrogen uit, want het bouwteam van havenbaan Kai-M treedt allen naar buiten wanneer er noviteiten te zien zijn. En dat zijn er voor deze bijzondere gelegenheid heel veel.

Matador 2
Zo is onder meer de Matador 2 van drijvende kranenspecialist Bonn & Mees met de vertrouwde Pieter L te zien. De Ostara van de Spido en de nieuwste hybride sleepboot van Kotug, allemaal op schaal 1:87 nagebouwd. Toeschouwers zullen versteld staan van de vele details die te zien zijn en horen zelfs de bijzondere geluiden van de havens.
In ‘Beleef de haven’ gaat het niet alleen om de havenbaan. Miniworld Rotterdam ontbreekt niet en kinderen kunnen bij deze stand een heus diploma als rangeerder behalen. Een bijzondere plek is er voor de Koninklijke Roeiers Vereniging Eendacht (KRVE) met de fraaie filmvoorstelling van het werk van de roeiers. Vletten van de KRVE zijn trouwens ook prachtig op schaal nagebouwd en te bewonderen, evenals het nieuwe Shore Tension System, waarmee internationaal succes wordt geboekt.

Lego
Ook Lego-fans kunnen hun hart ophalen bij de unieke scheepsmodellen van Edwin Kostanje. En in het Delta Hotel aan de Maasboulevard 15 in Vlaardingen zijn tevens verschillende schilderijen van de bekende havenschilder Henk van der Veer te bewonderen. Zijn werk is ook te boek gesteld in ‘Schepen van Weleer, dat evenals andere boeken over de Rotterdamse haven te koop is.
De Spido maakt ‘Beleef de haven’ compleet en verzorgt speciaal voor deze gelegenheid vijf keer per dag een rondvaart van één uur langs zeer bijzondere plekjes van de Rotterdamse haven. Kaarten voor deze unieke rondvaart, met vertrek en aankomst nabij het Delta Hotel, zijn ter plaatse te koop zolang de voorraad strekt.

‘Beleef de haven’ is in het Delta Hotel op vrijdag 15 april van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 april van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Nieuwsgierig, kijk dan hier.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties