Ronald Lugthart Havenman van 2016

5805-ronald-lugthart-havenman-van-2016 (Door onze verslaggever)
Na de persprijs, de politicus van het jaar en vele andere winnaars in 2015 gaat de zoveelste Rotterdamse huldiging gebeuren. Deze keer is het de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam die algemeen directeur Ronald Lugthart heeft benoemd.
Lugthart is managing director van de nieuwe Rotterdam World Gateway (RWG) op Maasvlakte 2. Unaniem heeft de stichting, onder meer bestaande uit havenjournalisten én vorige havenmannen, hem gekozen.Huldiging
Op 11 januari 2016 vindt, traditioneel op de tweede maandag van januari, de huldiging van hem plaats. Voorzitter Frank de Kruif van de stichting zal Lugthart dan in het zonnetje zetten. ,,Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld,'' stelt de stichting in het juryrapport.
De leidinggevende rol van Ronald Lugthart in deze in september in gebruik genomen containerterminal bestaat tot nu toe voornamelijk uit de technologische en organisatorische totstandkoming van het uiterst complexe project.

 Ronald Lugthart is managing director van de nieuwe containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) op Maasvlakte 2. Foto: RTV Rijnmond stillBij de opening van de vrijwel geautomatiseerde terminal zei Lugthart al: ,,Onze hele terminal met zijn volautomatische kranen wordt dagelijks gerund door een team van maximaal 10 à 15 man.’’ Bij RWG werken daardoor ‘slechts’ 180 mensen van wie velen specialist zijn op het gebied van informatietechnologie.

Kyoto
Lugthart is de 35ste havenman van het jaar, waarmee de voormalige Havenpersclub Kyoto in 1982 is begonnen als een van de eerste die een Rotterdamse havenman koos voor een eerbetoon. Hij is de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme die in 2014 de titel kreeg.
De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van de journalistiek onafhankelijke Havenpersclub Kyoto, de drie laatstgekozen havenmannen/vrouwen van het jaar en drie sponsoren van de stichting.

De aandeelhouders van RWG zijn terminaloperator DP World (Dubai) en de vier grote containerrederijen APL (Singapore), MOL (Japan), HMM (Zuid-Korea) en CMS CMG (Frankrijk).

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties