Miniconcerten Rotterdams Kamerorkest

5403-miniconcerten-rotterdams-kamerorkest (Door onze verslaggever)
Het Kamerorkest Sinfonia Rotterdam bestaat 15 jaar. In het kader van dit jubileum werd een tweetal miniconcerten gegeven. In winkelcentrum Zuidplein en bij boekhandel Donner. Dirigent Conrad van Alphen nodigde een tweetal jochies uit om samen met hem te dirigeren.
Dit toverde een brede glimlach op het gezicht van een van de jongens.

Het kamerorkest Sinfonia Rotterdam gaat zeer binnenkort op tournee en zal enkele Europese steden aandoen, maar ook Chili staat op het programma.

Fotograaf Rinus Vuik maakte de volgende foto’s.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties