Kleurrijk feest op ‘Over de Slinge’

5374-kleurrijk-feest-op-over-de-slinge (Door onze verslaggever)
Carnaval heeft niet alleen het zuiden van ons land in zijn greep. Vele verenigingen, groepen en scholen in het midden en het noorden van het land doen jaarlijks mee aan deze feestelijke gekte.
Onze fotograaf Rinus Vuik trok naar het Plein 1953. Vanaf deze locatie trok een bonte stoet de wijk door naar de openbare basisschool 'Over de Slinge'. Elke schoolklas had in prachtige kleuren een eigen thema voor het feest gekozen.
Hieronder een greep uit de vele schitterende creaties.De Juf! :
Ik wist niet dat het een privéfeestje was! Geslaagd feest voor onze kids! Dat was dan onze definitie van het carnavalsgevoel.

donderdag 26 feb 2015

Rob Timmer :
Nou Wim, ik zou zeggen... leg eens uit dan!

woensdag 18 feb 2015

Wim :
Carnaval heeft zijn greep geheel niet boven de Moerdijk grote flauwekul.
Wat voor de kinderen geregeld wordt is niets op af te dingen,maar hen die weten wat echt carnaval is zien en weten dit niet echt is maar geforceerd.

Carnaval.......... de meeste mensen weten nog geen eens wat het betekend laat staan dat ze er naar leven.

woensdag 18 feb 2015

Johannes :
Foto's met lachende kinderen, zo leuk kan het in Rotterdam ook zijn.

dinsdag 17 feb 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties