Rotterdammer moordverdachte Borst

5326-rotterdammer-moordverdachte-borst (Door Jim Postma)
Bij een 38-jarige man uit Rotterdam is vandaag door de recherche uitvoerig huiszoeking gedaan als mogelijke verdachte van de moord op ex-minister Els Borst. Dank zij een DNA is deze verdachte, Bart U., in beeld gekomen. Het al maandenlang opererende rechercheteam betrokken bij het onderzoek naar de moord in februari 2014 op Borst had tot op heden geen enkel DNA-spoor van deze nieuwe verdachte.


Het huis van Els Borst te Bilthoven waar ze in februari 2014 werd gevonden.Bij toeval is dit onlangs aan het licht gekomen. Verdachte U. zat al sinds maandag 12 januari van dit jaar vast op verdenking van moord dan wel doodslag op zijn zuster aan de Oude Dijk in Rotterdam. Deze zus werd daar op 10 januari 2015 dood aangetroffen.
Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft na de verdenking van de 38-jarige man zijn DNA-profiel van de databank afgehaald. Afgelopen woensdag 21 januari deelde het NFI mee dat er een ‘hit’ was met het DNA-profiel in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Na het bekendmaken van deze ‘hit’ is het onderzoek van de NFI nu gericht op het vaststellen of deze verdachte betrokken was bij de moord op de ex-minister. De nabestaanden van Els Borst zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Johannes :
Als ik de reacties over "planten van DNA" lees moet mij toch van het hart dat sommigen hier verrukt de nieuwe mogelijkheden schijnen zien.

Heren gaat u schamen!

Moet ik ineens denken aan PvdA'er Klaas de Vries de minister van Binnenlandse Zaken die weigerde Pim Fortuyn te laten beveiligen.

Ik blijf een complotdenker op dit gebied, taak voor Vlijmscherp?

woensdag 28 jan 2015

Wim :
Neen Ronald het is geen ironie maar serieus.Men kan zo maar iemand niet beschuldigen van moord,dat zijn geen geintjes,Er zitten al genoeg mensen onschuldig in de cel in dit land door dwaling en valse beschuldiging.En voor alle zekerheid ,Wim laat niet met zich doen.En de beschuldiging staat er nog steeds ;dit kan niet.

woensdag 28 jan 2015

Jim P. Postma :
De tweede zin in de laatste reactie van Ronald Sörensen geeft veel stof tot nadenken!

Nadenken... Aan deze mogelijkheid had ik zelfs niet gedacht, na jarenlange verslaggever in de meedogenloze criminele onderwereld. Deze laatsten - zie de constante liquidaties vanuit de Amsterdamse onderwereld - zou ook een nieuw wapen (DNA) kunnen zijn om te planten op misdaadscenes en zo de vijand voorgoed achter de tralis te krijgen!Zonder verder risico van een geplande liquidatie.

woensdag 28 jan 2015

R.Sörensen :
Ik denk weleens na.

Maar erger is de mogelijkheid voor 'de overheid' om het DNA van een heel lastige burger op een plaats delict te 'planten'

Opvallend toch dat linkse lieden, die uit principe de overheid in staat willen stellen de in hun ogen ideale samenleving te scheppen, zoveel moeite hebben met diezelfde overheid.

Iedereen dna afgeven is niet zo moeilijk als het lijkt, evenals het vinden van een match. daar zijn programma's voor.

Crimefighter Manuel weet er wel meer over te vertellen, maar hij is nog nimmer van zijn Maastrichtse ivoren toren afgekomen om te reageren.
Hij houdt van monologen en vindt polemieken een beetje eng, denk ik.Kan ook zijn dat hij geen interesse heeft in de mening van anderen.

Wim: Vertel a.u.b. dat het ironie is, want anders is het wel heel erg vergezocht.

woensdag 28 jan 2015

Jim P. Postma :
Waarom is het toch altijd zo, dat de goedwillenden onder de kwaadwillenden moeten lijden? DNA afnemen van zeventien miljoen inwoners in dit land. Hoe ga je dit organisatorisch doen? Verplicht DNA afnemen van veroordeelde criminelen, is in deze een 'must' (wettelijk vastgelegd).
Het moet aan de andere kant ook niet gekker worden. Straks, reeds vanaf de geboorte, iedereen in dit land een chip in zijn of haar oor...
No, Big Brother, I AM, watching YOU!

dinsdag 27 jan 2015

Francis H. :
Ja, lache...maar niet heus!

Het niet afnemen van een DNA-monster, toen het had moeten plaatsvinden, kost een mensenleven, n.l. de zus van U. Een niet in geld uit te drukken blunder, en uiteraard komt het OM hier mee weg!

Schande, schande, schande.

Wim, je bent echt een ... als je niet doorhebt dat Jim een geintje maakte! Zijn rechtse lieden zulke zuurpruimen? Nee toch???

dinsdag 27 jan 2015

Johannes :
Ik denk niet dat DNA materiaal wordt bewaard Rob alleen het genetisch profiel wordt in een data bestand opgeslagen. Bovendien kan niemand worden veroordeeld door het aantreffen van alleen DNA materiaal op de plaats delict.
Onze crimefighter Manuel weet daar beslist meer over te vertellen.

Bovendien als een hogere macht iemand echt wil beschadigen lukt dat gewoon, vraag dat maar aan de Roy van Zuydewyn

dinsdag 27 jan 2015

Roberto Timero :
Afnemen van het DNA van iedere inwoner (en van iedere bezoeker aan ons land) en de opslag daarvan lijkt mij een veel te kostbare zaak om die paar slordige moordenaars op te kunnen sporen die hun DNA achterlaten!

Maar erger is de mogelijkheid voor 'de overheid' om het DNA van een heel lastige burger op een plaats delict te 'planten'.
Denk daar maar eens over na!

dinsdag 27 jan 2015

Johannes :
Het Ech Rotterdams toneel met Paul van Soest onder regie van Gerard Cox.Ken uw klassiekers.
Ik mis ze al een tijdje? Ook om kantoor Ari worden ze weinig gezien.

dinsdag 27 jan 2015

Jim P. Postma :
Beste Wim,

Hoofdinspecteur Vlijmscherep en geen geintje... Kom nou, Wim!

dinsdag 27 jan 2015

Wim :
Deze beschuldiging zou ik maar terug nemen Jim P.Postma anders ga ik toch echt aangifte doen.Zeg niet dat dit een geintje is want dit zijn geen geintjes.

dinsdag 27 jan 2015

Barend Petersen :
Vreemd waarvoor Els Borst.????

dinsdag 27 jan 2015

Johannes :
Wordt het toch eens tijd om serieus te gaan nadenken om van iedere ingezetene het DNA profiel op te slaan. Ik zou er geen probleem mee hebben het is, naast je pasfoto, vingerafdruk, NWA gegevens, financiële data,de gegevens bij het RDW,de SVB etc. en nu ook nog je Energie Prestatie Index gewoon de laatste stap.

Ooit werd door de naïeve tegenstanders van registratie altijd gewezen naar de gevaren, zo zouden de Nazi's in WW2 met gebruik van onze bevolkingsregister een complete bevolkingsgroep hebben af gevoerd. Geloof me daar hadden ze zonder bevolkingsregister ook geen probleem mee gehad.

Sterker onze eigen overheid zie nu al door de bomen het bos niet meer, men weet niet eens te vertellen welke nationaliteiten waar wonen en verstrekken met regelmaat dubbele uitkeringen aan profiteurs zelfs als deze inmiddels het land al weer hebben verlaten.
De enige lullo's die dit mogen betalen zijn u? maar in ieder geval ik.

En nu gaat iedereen tegensputteren geen probleem, ik lees het wel.

dinsdag 27 jan 2015

Jim P. Postma :
Nou en... Je wil mij toch niet vertellen dat jij (!) het hebt gedaan?!

Voor de zekerheid stuur ik hoofdinspecteur Vlijmscherp op je af om ook jouw DNA af te nemen...

dinsdag 27 jan 2015

Wim :
Nou en.....................

maandag 26 jan 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Schreven de goden de Illias en mensen de Odyssee?

Julian Jaynes (1920-1997) was een Amerikaans psycholoog en een avontuurlijk wetenschapper van groot formaat.

Ik citeer uit Wikipedia:

Jaynes was eén van de eersten die een bewustzijnstheorie als puur wetenschappelijk propageerde. In zijn boek The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind uit 1976 beschrijft hij zijn "bicameral mind", ofwel bicamerale of tweekamerige geest, theorie.

Jaynes opvatting is dat de twee hersenhelften, tot circa 3000 jaar geleden, vrijwel onafhankelijk van elkaar hebben gewerkt. In die tijd zouden mensen onbewust zijn geweest en hebben geleden onder het fenomeen ‘stemmen horen’ en andere soorten hallucinaties en zelfs onder vormen van dissociatie zoals die van de meervoudige persoonlijkheid.

De doorbraak van ‘bicamerale geest’ tot bewustzijn zou ongeveer 2700 jaar geleden, ten gevolge van de opkomst van geschreven en gelezen teksten en de spraakevolutie van de oude Grieken, hebben plaatsgevonden. In die tijd, zesde eeuw voor onze jaartelling, werden door de Grieken de democratie en natuurfilosofie ontwikkeld, dat hij ziet als een bewijs voor zijn theorie.

Wanneer we dus, aldus Jaynes, deze definitie volgen, zouden we moeten inzien dat geen van de personages in bijvoorbeeld de Ilias een bewustzijn had. Woorden worden erin niet figuurlijk maar in hun letterlijke oorspronkelijke betekenis gebruikt. ‘Psyche’ betekent adem, niet ziel, geest of bewustzijn; ‘thumus’ betekent beweging/trilling, niet emotie; ‘nous’ betekent waarneming, niet voorstellingsvermogen enz.

Jaynes neemt aan dat de wereld van de Ilias van voor 3500 jaar geleden gedomineerd werd door een tweedelige 'bicamerale geest', waarvan de rechterhelft uitvoerend is en god heette en een linkerhelft die volgzaam was en mens werd genoemd. Het waren de goden die de mensen direct of indirect (via priesters etc.) bevelen tot handelen gaven.

De 'bicamerale mens', aldus Jaynes, ontstond zo'n 11000 jaar geleden ten noorden van de zee van Galilea waar toentertijd een theocratisch georganiseerde nederzetting was gevestigd. Deze samenlevingsvorm verspreidde zich gestaag. De bicamerale beschavingen ondergingen zo'n 3500 jaar geleden geweldige culturele (uitvinding en verspreiding van het schrift) en vulkanische uitbarstingen die vele koninkrijken uiteen deed vallen. In deze chaos kon alleen het bewustzijn zich handhaven. Deze verandering wordt, volgens Jaynes, verhaald in de Odyssee die een eeuw later dan de Ilias werd geschreven. Hierin vinden we bewuste personen en psyche, nous en thumus als metaforen van bewustzijn. Tot zover Jaynes.

(door Kees Versteeg)

De foto is van azquotes.com

  • Nieuw

  • Reacties