Jaarlijkse vuurwerkshow Boompjeskade

5283-jaarlijkse-vuurwerkshow-boompjeskade (Door Persdienst RTL Nieuws)
Op 31 december vindt de Nationale Vuurwerkshow in Rotterdam voor de achtste keer plaats. Elk jaar genieten zo’n 25.000 bezoekers vanaf de Boompjeskade van de grootste vuurwerkshow van Nederland. Vanaf 22:30 uur stroomt de kade vol en is er een verlichte botenparade op de Maas. Middels een muzikale countdown wordt afgeteld naar dat magische twaalf uur moment waarop het vuurwerk de lucht in gaat en heel Nederland het nieuwe jaar inluidt.


De Nationale Vuurwerkshow brengt mensen niet alleen bij elkaar, maar zorgt er ook voor dat iedereen in Rotterdam veilig van het mooiste vuurwerk kan genieten. Op plekken waar veel publiek komt zoals het Stadhuisplein en rond de Erasmusbrug bij het Nationale Vuurwerk mag geen vuurwerk worden afgestoken en zijn vuurwerkvrije zones ingesteld.

Vuurwerk Rotterdam oud-en-nieuw 2014Programma
Vanaf 22:30 uur start het showprogramma aan de Boompjeskade. Zo vaart er onder andere een lichtjesparade van mooi aangeklede schepen door de Maas en is er de gelegenheid om een oliebol te eten. Met een muzikale countdown op de kade wordt er afgeteld naar twaalf uur. Het Nationale Vuurwerk wordt vanaf 23:55 uur LIVE uitgezonden op de tv zenders RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Afsluitingen
Van 18:00 tot 02:30 uur is de Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer. Gedurende de afsluiting kan er gebruik gemaakt worden van de Maastunnel en de Van Brienenoordbrug. Het Noordereiland wordt
afgesloten van 22:00 uur tot 00:30 uur om parkeeroverlast te voorkomen. Uiteraard blijft het Noordereiland toegankelijk voor bewoners en hulpdiensten.


cor van eck :
Was fantastisch zat eerste rang in het Golden Tulipp aan het Willemplein pal voor mijn hotel kamer. Jammer dat het zo kort was helaas. Maar minder was het rapalje dat pal voor de deur van het hotel arriveerde en er een puinhoop van maakte. Enorm knal vuurwerk tussen het publiek afsteken en nadien in de verkeerschaos die er was ontstaan ruzie maken met iedereen. In de vooravond veel politie gezien maar daarna geen hond.

woensdag 07 jan 2015

Wim :
Vuurwerkzones wat een betutteling door de dictatuur regenten;alles verzieken en verpesten wat de mensen leuk vinden .

Maar nu geheel iets anders; De Nationale Vuurwerkschouw Boompjeskade Rotterdam is fantastisch en wordt rechtstreeks uitgezonden op verschillende TV zenders.Wim blijft gewoon thuis op deze gezelligste avond van het jaar.Maar dat het weer een groot feest moge worden daar aan de Boompjeskade.

woensdag 31 dec 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties