Daniëlle Steijn en 'Het geheim van thee'

5264-dani-lle-steijn-en-het-geheim-van-thee (Door Jim Postma)
Wie in het Noorden van Rotterdam langs het Zwaanshals loopt met bekende zaken zoals ‘Het Kookpunt’, komt langs een ‘lichtgevende’ winkel genaamd ‘Steijns, House of Happiness’. In de etalage branden vrolijke welkom lichtjes en op een krijtbord staat geschreven ‘Het Geheim van Thee’.

Daniëlle Steijn heeft daar afgelopen oktober haar winkel geopend met de theelijn ‘Personali Teas’. Onder de slogan ‘Tea with Heart and Soul, so you feel good and in control’. Vanaf maart 2009 was zij al bezig met dit concept.

Meerwaarde
Een zaak tot nu toe als enige in Nederland en dat in Rotterdam aan het Zwaanshals 292a. Eigenaresse Daniëlle Steijn: ,,Wij verkopen persoonlijke thee, zo’n 21 verschillende soorten, die een meerwaarde toevoegt aan jezelf. Een fundering voor je basisveiligheid en geluk in je leven. Onze thee is gebaseerd op kruidenmelanges die je rust en inzicht geven in je persoonlijkheid. Gebaseerd op eeuwenoude wetenschap van onder meer de Japanse dr. Emoto Masaru en Hipocrates, de Griekse grondlegger van de geneeskunde.’’
Daniëlle Steijn is volgens eigen zeggen een herboren ‘verlichtend’ leven begonnen met haar theezaak, geheel op kruidenbasis. Daarvoor heeft zij als ‘kruidendokter’ jarenlang gestudeerd na een eerder stressvol zakenleven. ,,Ik heb nu het licht, de liefde en geluk in mijzelf gevonden,’’ zegt zij stralend. ,,En heb na lang afzien geleerd om voor het geluk te zijn geboren. Dit geluk met alle warmte om mij heen wil ik nu aan een ieder meegeven.’

Daniëlle Steijn: 'Je ziet binnengekomen gasten na het drinken van de thee de rust en het geluk in zichzelf hervinden.'Foto's: Rinus VuikNieuwsgierig
Voorlopig zijn het vooral veel voorbijgangers die voor haar warme en uitnodigende etalage blijven kijken. Anderen komen uit nieuwsgierigheid naar binnen waar zij de eerste ingrediënten van het ‘Geheim van Thee’ krijgen toegediend. In een haast ‘Zen-achtige’ omgeving krijgen zij van Daniëlle de eerste theelessen, met het schenken van de thee zelf. Daarna met een persoonlijk gedicht door haar voorgelezen. Hierna volgt met de speciale kruiden uit haar winkel een theerecept, geschonken in een mooie glazen bokaal. En dit voor vijf euro per persoon, met een tweede schenking gratis. ,,Hierna,’’ zegt Daniëlle Steijn, ,,zie je binnengekomen gasten de rust en het geluk in zichzelf hervinden. Een momentje in een andere wereld, opgeladen als een dag in een ‘resort’.’’
Zij verkoopt daarnaast ook een bijzondere thee- en kruidenbox voor een maandelijkse kuur voor 125 euro, als geschenk gedurende deze feestdagen in de maand december. ,,Met deze Detox box kan je het nieuwe jaar gezond met 21 extra vakantiedagen beginnen,’’ zegt Daniëlle overtuigend.

‘Happiness gedichten’
Haar gedichten die zij voorleest naar de aard van de persoonlijkheid zijn tot nu toe allemaal in het Engels (‘Cup of tea’). Die staan in boekvorm in haar ‘House of Happiness’. Alleen al aan de samenstelling van deze gedichtencollectie heeft Steijn ruim drie jaar gewerkt. ,,Een Nederlandse versie hiervan zal nog volgen, want in de praktijk blijkt dat ook hiervoor een gat in de markt bestaat,’’ aldus Steijn.
Inmiddels is zij met haar concept ook bezig op de internationale markt. Zoals de ‘Spa-resorts’ in Spanje, met name in Ibiza. Met daarin drie concepten vanuit haar ‘kennis theeboxen’, namelijk verlichting, versterking en verrijking. Daarmee heeft zij reeds in het buitenland successen geboekt.
Ook hier begint vanuit de zakenwereld en van particulieren de belangstelling voor ‘Het Geheim van Thee’ toe te nemen. Zij houdt hiervoor in haar zaak aan het Zwaanshals workshops voor geïnteresseerden voor 25 euro per persoon. De sessies duren in de avonduren van 19.30 uur tot en met 22.00 uur.
(info: www.steijnshouseofhappiness.com).

Daniëlle Steijn tot slot: ,,Ik ben meer kruidenspecialist dan theespecialist. Maar in de combinatie van beiden creëer ik nieuwe dimensies. Een gezonde en verruimende cocktail, in geestelijk en lichamelijk welzijn. Met daarin een uitgebalanceerde harmonie die leidt tot een persoonlijk geluksgevoel.’’

Wim :
Thee thee wat een gekte in eens;het geheim van thee flauwe kul niks geen geheim.Een Hollander drinkt in de avonduren zijn/haar thee wat sterk gezet en in de middag een geurige bak niet sterk gezet daarbij een kaneel beschuit.Ach en mevrouw Steijn laat maar.Jammer genoeg( bestaat niet meer) en dat was een echte THEEZAAK op de Vierambachtstraat thee uit Nederland Oost Indie echt en zonder zogenaamde geheimen;als je daar thee kocht had je thee en meer niet.

donderdag 18 dec 2014

Jim Peter Postma :
Zorg in ieder geval mijn beste Johannes, dat je gedurende de komende feestdagen niet te veel boven je 'theewater'komt!

Tenzij het is: 'Tea for two'.

donderdag 18 dec 2014

Johannes :
Haha Jim en thee :-)
Maar ik moet zeggen, dit ga ik toch ook eens proberen want wie kan er nu niet een beetje "rust en geluk" gebruiken.
Wie weet.

donderdag 18 dec 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties