Persprijs naar 'De Buik van Rotterdam'

5201-persprijs-naar-de-buik-van-rotterdam (Door onze verslaggever)
De Persprijs Rotterdam 2014, de mediaonderscheiding voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar de journalisten van de culinaire digitale krant de Buik van Rotterdam. Het gaat om Wim de Jong, Frank van Dijl en Mirjam de Winter.
Zij zijn winnaar van de negende editie van deze persprijs voor hun artikelen over de Rotterdamse eet- en drinkcultuur op hun website.


Twintig inzendingen

De prijs werd woensdagavond 29 oktober door jurylid Wim van Krimpen uitgereikt in het debatcentrum Arminius in Rotterdam. De jury koos uit 20 inzendingen voor het eerst in negen jaar voor een digitale productie.

Winnaars van de negende editie van de Persprijs Rotterdam 2014 zijn de journalisten van 'De Buik van Rotterdam' (vlnr) Frank van Dijl (met de trofee), Mirjam de Winter en (met bril) Wim de Jong.,,De jury heeft gekozen voor een productie die journalistiek buitengewoon goed in elkaar zit, uitgesproken eigentijds is en haarfijn ontwikkelingen signaleert die voor een steeds groter wordende groep mensen, in en buiten Rotterdam, van belang is,’’ aldus het juryrapport.

Nominaties
Vier andere inzenders verdienden eveneens een nominatie: documentairemaker Justus Cooiman met een driedelig portret van burgemeester Aboutaleb voor RTV Rijnmond, Inge Janse en Ties Joosten van website Vers Beton met een onderzoek voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, Mark Hoogstad van AD Rotterdams Dagblad met een aantal verhalen over crisistoestanden bij Leefbaar Rotterdam en documentairemaker Dirk Beers met een film over voetbaltalenten bij Sparta, ook voor RTV Rijnmond.
Maar 'De Buik van Rotterdam' pakte de hoofdprijs: 5000 euro en een glasobject van Ming Hou Chen.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Saskia J. Stuiveling (president Algemene Rekenkamer), Maria Heiden (oud-boekhandelaar), Henk Brons (directeur-generaal RVD), Henk Dam (oud-hoofdredacteur/directeur GPD) en Wim van Krimpen (oud-directeur Haags Gemeentemuseum en Kunsthal).

Wim :
Ons kent ons clubje af en toe wat leuks voor de levenden van het eeuwigdurend heden.Tja die reiken elkaar prijsjes uit.En verwijzing naar de webstek van de Buik van Rotterdam had wel op zijn plaats geweest daar dat ook en totaal onbekende webstek is.

donderdag 30 okt 2014

Johannes :
buikvan.nl Ronald dat moet niet moeilijk zijn.
De Buik van Rotterdam is een informatief blad voor lekkerbekken en bravoure figuren erg commercieel en weinig met journalistiek vandoen.

Mijn advies: Ga met je partner naar "Vis aan de Maas" op Schiemond ik dronk er al een biertje als ik op de Heen en Weer moest wachten en vergeet die tenten waar 's avonds overjarige stappers aan de bar nog proberen een kans te maken terwijl moeders thuis met de piepers zit.

donderdag 30 okt 2014

R.Sørensen :
Sorry, maar er had een linkje naar de site van de Buik van Rotterdam bij moeten staan.

donderdag 30 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties