Sijbrands en Haast op Denksportdag

5130-sijbrands-en-haast-op-denksportdag (Door Jim Postma)

Op zaterdag 20 september wordt de ‘Rotterdamse Denksportdag’ gehouden van 12.30 tot 16.30 uur in Humanitas-Bergweg, een zorgcentrum aan het Bergwegplantsoen, hoek Bergweg.

Schaakkampioene Anne Haast (20). Foto: Andreas Kontokanis

Met onder meer als publiekstrekkers het damgenie Ton Sijbrands, Nederlands schaakkampioene Anne Haast en de wereldkampioen bridgeclinics Barry Westra.


Er zullen tijdens deze dag zowel zogenaamde ‘inschuifsimultaans’ worden gegeven voor schaken en dammen. Daarnaast onder meer denksporten als bridge, raindrop chess, mah jongg, klaverjassen, tric-trac en domino. De doelgroepen zijn voor alle leeftijden, ervaren spelers en nieuwsgierigen. Daarvoor zijn introductielessen en cursussen georganiseerd die zowel het denken als geheugen en concentratie moeten stimuleren.

Aanschuiven
Bij de schaaksimultaans kan iedereen aanschuiven als er een partij beëindigd is. Overigens is Nederlands schaakkampioene Anne Haast (20 jaar) de jongste kampioene ooit. Liefhebbers van denksporten kunnen zich opgeven via denksportdag rotterdam noord.

Voor verdere informatie Peter Nederhand, tel. 0104 666 689.

Damgenie Ton Sijbrands (op de rug gezien) speelt tegen enkele jonge talenten in een simultaan. Foto: Frank Zwinkels.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties