V.d. Graaf: ‘Zeven kogels in 't wapen'

4841-v-d-graaf-zeven-kogels-in-t-wapen (Door onze verslaggever)

Binnenkort gaat de moordenaar van Pim Fortuyn zeer waarschijnlijk met proefverlof. Dit ter voorbereiding op zijn terugkeer naar de samenleving.
Naar aanleiding daarvan en omdat onderstaand document weliswaar openbaar is maar niet door iedereen zal zijn bekeken, publiceren wij dit onderdeel van de rechtszaak tegen Volkert van der Graaf.

Wat bewoog deze man en hoe ging hij te werk? Hieronder een fragment van zijn verklaring.


De verklaring die verdachte op de terechtzittingen van 27 maart 2003 en 31 maart 2003 heeft afgelegd, voor zover inhoudende, zakelijk weergegeven.
[slachtoffer] is natuurlijk Pim Fortuyn, [slachtoffer2] is zijn (gelegenheids)chauffeur Hans Smolders:

Ik erken dat ik op 6 mei 2002 te Hilversum [slachtoffer] heb doodgeschoten.
Ik erken dat ik op 6 mei 2002 te Hilversum [slachtoffer2] heb bedreigd met een vuurwapen.
Ik erken dat ik op 6 mei 2002 te Hilversum een vuurwapen bij mij had.

Volkert van der Graaf

Gevaar voor de samenleving…
Ik zag [slachtoffer] als een gevaar voor de samenleving. Ik zag voor mijzelf geen andere mogelijkheid dan wat ik heb gedaan. Op 5 mei 2002 is bij mij het plan ontstaan om op 6 mei 2002 's-middags de aanslag op [slachtoffer] te plegen. Ik heb op 5 mei 2002 via internet uitgezocht waar [slachtoffer] op 6 mei 2002 zou zijn en op wat voor tijdstip. Ik kan mij herinneren dat ik achter de computer heb gezeten. Ik weet dat ik de plattegronden heb gevonden en de site van 3 FM te Hilversum. Ik heb op 5 mei 2002 's-avonds of op 6 mei 2002 's-morgens bestanden uit mijn computer verwijderd.

Ik had het idee opgevat om op 6 mei 2002 naar het Mediapark te Hilversum te gaan en te kijken of ik daar de gelegenheid kreeg om te doen wat ik van plan was te doen: [slachtoffer] doodschieten. Ik heb het vuurwapen op 5 mei 2002 's-avonds of 6 mei 2002 's-morgens uit de koffer op zolder gehaald. Ik heb 7 patronen in het wapen gedaan. Ik vermoed dat ik op 5 mei 2002 's avonds de spullen die ik nodig dacht te hebben in de blauwe rugzak en de plastic zak heb gedaan, zoals het pistool, de handschoenen, de pet, de zonnebril en de wasbenzine. De handschoenen waren ter voorkoming van het achterlaten van sporen.

Scheerapparaat gekocht…
Op 6 mei 2002 ben ik van mijn werk te Wageningen naar mijn auto gelopen. Ik heb scheerschuim, een krabber en een scheerapparaat gekocht. Het was omstreeks 13.00 uur. Ik wist dat de uitzending van 3 FM om 16.00 uur zou beginnen. Ik wilde mij scheren, want ik wilde niet opvallen. Op een parkeerplaats langs de A12 heb ik mijn baard geschoren. Vervolgens ben ik nog een keer gestopt en heb ik spullen met wasbenzine schoongemaakt en vingerafdrukken weggehaald. Ik had de wasbenzine speciaal meegenomen. Ik heb het wapen schoongemaakt met een doek. Ik had mijn handschoenen aan bij het schoonmaken van het wapen.

Pim Fortuyn is met vijf kogels neergeschoten en niet meer te redden.

Ik ben naar het Mediapark in Hilversum gereden. Ik heb mijn auto geparkeerd op de Celebeslaan. Ik ben het Mediapark via een fietspad ingelopen. Ik had de latex handschoenen aan en een pet op. Die pet had ik in verband met de aanslag gekocht om herkenning te voorkomen. De zonnebril heb ik ook met dat doel opgezet. In mijn rechterjaszak zat de plastic zak met het wapen. Ik ben naar een parkje binnen het Mediapark gegaan. Ik heb op een bank gezeten om tot rust te komen. Ik heb mijn handschoenen met aarde donkerder gemaakt, zodat ze niet zo wit waren.

Het wapen ondiep begraven…
Ik ben naar het 3 FM gebouw gelopen. Ik ben de struiken ingelopen en ik ben gaan zitten. Ik heb het wapen ondiep begraven voor het geval dat ik zou worden gezien. Toen heb ik afgewacht. Vanuit de bosjes kon ik het 3 FM gebouw zien en ik zag een aantal Jaguars staan. Ik wist wel dat [slachtoffer] in zulke auto's reed dus ik dacht toen dat ik daar moest wezen.
In de auto heb ik zo goed als zeker naar 3 FM geluisterd en in de bosjes kon ik flarden van het programma opvangen. Ik hoorde de stem van [slachtoffer].
Even voor zessen heb ik het wapen opgegraven met mijn blote handen. Ik ben achter een auto gaan liggen.
Ik keek onder de auto door en ik zag [slachtoffer] naar buiten komen. Het wapen moet toen in mijn zak hebben gezeten.

Toen ik [slachtoffer] herkende ben ik gaan lopen. Ik liep richting de ingang van het 3 FM gebouw. Ik ben in wandeltempo op [slachtoffer] toegelopen, want ik wilde niet opvallen. Ik had het wapen in mijn rechterzak met de plastic zak eromheen.
Ik denk dat ik het wapen schietklaar heb gemaakt toen ik de bosjes uitliep of vlak daarvoor. Ik ben om [slachtoffer] heen gelopen en ik heb op hem geschoten. Ik ben achter hem langs gelopen.

De arrestatie van Volkert van der Graaf kort na de moord.

Ik heb in eerste instantie op het bovenlichaam van [slachtoffer] gericht en later op zijn hoofd. Ik zag dat [slachtoffer] ineen zakte toen ik schoot en ik heb toen nogmaals geschoten. Het doel was om [slachtoffer] te doden en ik wilde ervan overtuigd zijn dat het zou slagen.

Ik voelde de terugslag...
Ik heb 5 kogels op [slachtoffer] afgevuurd. Ik moest iedere keer weer de trekker overhalen. Ik voelde de terugslag van het wapen en ik moest steeds opnieuw richten. Ik stond op ongeveer 1.50 meter afstand van [slachtoffer], maar het kan ook 0.50 meter dichterbij zijn geweest. Ik weet vrijwel zeker dat ik het wapen in twee handen had. De plastic zak zat er losjes omheen en ik heb door de zak heen geschoten. Het 6e schot ging per ongeluk af.
Daarna ben ik gaan rennen. Toen ik in de gaten kreeg dat [slachtoffer2] mij achterna liep, heb ik mij omgedraaid en het wapen op hem gericht. Het was de bedoeling om hem af te schrikken. Ik wilde dat hij zou stoppen met mij achtervolgen.

Uiteindelijk werd ik aangehouden.

Ik heb het vuurwapen gekocht. Bij de levering van het vuurwapen waren losse patronen aanwezig.
De doosjes patronen die bij mij thuis te [woonplaats] zijn aangetroffen heb ik later gekocht.*

*Bron: Dossier de moord op Fortuyn ECLI:NL:RBAMS:2003:AF7291. Rechtbank Amsterdam, 15-04-2003, 13/123078-02

Wim :
Wat Johannes al zei het gaat weer bakkeleien worden in deze draad;gaan wij niet aan mee doen ;hoe dan ook Volkert de Graaf gewoon een akelig links ventje en een moordenaar;voorts de kogel kwam weer van links;zo niet wat ook iedereen weet een links complot;de bewijzen die aangaande komen van zelf wel.De waarheid komt altijd uit.

zondag 19 jan 2014

Johannes :
Beste Rob, ik suggereer geen dubbele bodem sorry als mijn woordkeus daarop zou wijzen.
Ik heb slechts opmerking op de wijze waarop hier een verhoor wordt weergegeven, ik heb altijd geleerd te zoeken naar de zaken die je verwacht maar niet ziet vermeld. Het kan natuurlijk zijn dat mijn vragen in andere verslagen worden beantwoord.

Over een aanslag op Volkert, ik weet natuurlijk ook dat er een paar rechtse idioten daarmee gedreigd hebben maar ik hoop oprecht dat ze het daarbij laten.
Echter heb ik nooit mogen lezen dat ook links belang kan hebben bij het van het toneel laten verdwijnen van Volkert, reden waarom ik het hier te berde brengt.

U zult zich toch ook weleens hebben afgevraagd hoe een intelligente kerel als Volkert, altijd bezig zijnde met het milieu, zich tot een moordenaar kan ontpoppen. Toentertijd werd als reden het plan voor de megastallen opgegeven niet echt iets waarvoor je een pistool aanschaft en een politicus vermoord.
Bovendien waren die stallen niet echt een highlight voor Pim.
Vragen dus

zondag 19 jan 2014

Rob Timmer :
Het artikel is, zoals bij de bronvermelding aangegeven, integraal overgenomen uit het (openbare) rechtbankverslag. Er is geen dubbele bodem van onze kant. De reden voor plaatsing staat in de inleiding; de komende vrijlating van Volkert van der Graaf en het vermoeden dat nog maar weinig mensen dit letterlijke verslag van zijn verklaring hebben gelezen.
Ook ik moest enige verbazing verwerken bij de onwaarschijnlijk snelle arrestatie door (zoveel) agenten in kogelwerende vesten.
De suggestie van een eventuele 'linkse' aanslag op het leven van V.v.d.G. zou met evenveel (en mogelijk meer) steekhoudende argumenten van 'Fortuyn adepten' kunnen worden verwacht.
Zo blijft meneer Fortuyn lang na zijn dood de gemoederen beroeren.

zaterdag 18 jan 2014

Johannes :
Eerlijk gezegd dacht ook ik, net als Wim, dat het de bedoeling is om weer eens lekker verbaal met elkaar te gaan bakkeleien. Toch maar een reactie over wat mij opvalt: 1e waarom wordt in dit soort verslagen nooit de vraagstelling genoteerd, 2e waarom worden antwoorden niet woordelijk weergegeven, 3e hoe wordt een milieuactivist moordenaar, 4e waarom is niet verder gevraagd over het waarom van een pistool bij een milieuactivist, 5e wat is de herkomst v.h. pistool 7e hoe was de politie Volkert zo snel op het spoor?
Er werd altijd gesproken over een complot en ik voel het hier weer opborrelen, bovenstaande antwoorden lijken heel bewust te zijn gestuurd. Waarom? Was links bang van de kracht van Pim en moest er wat gebeuren?
Ik sluit het pas uit als Volkert zonder schade één jaar van zijn vrijheid kan genieten, ik wed dat de krachten die hem toen indoctrineerden er nu op zinnen hem geen kans te geven straks het echte verhaal te vertellen.

zaterdag 18 jan 2014

Rob Timmer :
De meeste mensen die wij spreken hebben dit verslag nog nooit onder ogen gehad. De meesten dachten dat Volkert van der Graaf AL DIE TIJD heeft gezwegen. Vandaar deze plaatsing.

vrijdag 17 jan 2014

Wim :
Oud nieuws.Heel Nederland weet hoe het gegaan is MOORD dus een politieke moord gevoed door de linkse politieke partijen .

Voorts is dit stuk over het verloop hoe het op die bewuste dag nou een uitlokking om hier weer een discussie te krijgen over de persoon Pim Fortuym;echt nieuws is het niet .

vrijdag 17 jan 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties