NLDoet 't weer en open dag Maasstad

4456-nldoet-t-weer-en-open-dag-maasstad (Door Rinus Vuik en Rob Timmer)

Het Oranjefonds organiseerde op 15 en 16 maart, samen met honderden organisaties in het land voor de negende keer 'Nederland Doet’. De grootste jaarlijkse vrijwilligersactie bij maatschappelijke organisaties in Nederland.


'Nederland Doet' zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag of een dagdeel de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel.
Afgelopen dagen waren ruim 310.000 Nederlanders actief bij ruim 8.400 klussen.

Verwendag
Onze fotograaf Rinus Vuik bezocht een locatie in Rotterdam en legde de activiteiten voor u vast. In het buurtcentrum 'De Focus' in Beverwaard werd een kinderverwendag gehouden.
Terwijl de jongens zich vermaakten met een paintball-vuurgevecht (zonder verf… dat dan weer wel) konden de meisjes zich uitleven met het lakken van de nagels, hun haar doen en zich laten opmaken of schminken. Dit alles onder leiding van de vrijwilligers van ‘Kiddoozz kinderopvang’ Rotterdam.

In het buurtcentrum 'De Focus' in Beverwaard werd een kinderverwendag gehouden.

Heeft u 'Nederland Doet' dit jaar door omstandigheden gemist? Op 21 en 22 maart 2014 kunt u die verloren tijd dubbel en dwars inhalen! Zet die data vast in uw agenda.

* * *

Open Dag van het Maasstad Ziekenhuis

In het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn is op zaterdag 16 maart een open dag gehouden in het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam. Op de ‘Zorgboulevard’ en op diverse afdelingen van het ziekenhuis zelf waren tal van leuke en ook leerzame evenementen. Er kon veel medische- en zorginformatie aan de talrijke stands worden ingewonnen. De medewerkers en vrijwilligers van het ziekenhuis kwamen handen tekort!

Gipsarm
Bij (vrijwillige) slachtoffertjes werd o.a. een gipsarm aangebracht, kon een bezoek aan de poppendokter worden gebracht voor het laten afnemen van een gezondheidscheck van de favoriete beer, en er mocht zelfs een kostbare Da Vinci robot (high-tech operatie-systeem) worden uitgeprobeerd.
Natuurlijk ontbraken de CliniClowns niet en als klap op de vuurpijl kon men nog even op de foto achter het stuur van een blitse ambulance. Voor de vele kinderen kon de dag niet meer stuk!

De vrijwilligers van o.a. het Maasstadziekenhuis kwamen handen tekort!

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties