Baroeg en Rotown presenteren Baroness in Maassilo

8385-baroeg-en-rotown-presenteren-baroness-in-maassilo

(van de redactie)

De Rotterdamse poppodia Baroeg en Rotown slaan de handen ineen. Op donderdag 24 oktober presenteren de twee podia de Amerikaanse metal band Baroness in Maassilo.

Baroness doet het nét even wat anders dan de gemiddelde metalband. Het Amerikaanse collectief mijdt het cliché van lugubere zwart-grijs-wit tinten door ieder album te koppelen aan een bepaalde kleur. Ook stilistisch durft de band regelmatig af te dwalen naar de contreien van progressieve rock, post-punk, folk, hardcore, ambient en neoklassiek.


Hiermee schaart Baroness zich binnen een best illuster rijtje gitaarbands die in feite een eigen universum scheppen, altijd compromisloos en in constante metamorfose. Een Baroness concert is de metalvariant van een verheven theaterstuk: emotioneel, intens, groots, bloedstollend, avontuurlijk. De laatste langspeler Gold & Grey werd recentlijk door het gezagshebbende blog Stereogum uitgeroepen tot "legacy-defining masterpiece." Vanavond treffen we Baroness dus in absolute topvorm.

Even wat namen droppen: gitarist Marc Emmerik (Vitamin X, programmeur Grauzone Festival), bassist Janneke Nijhuijs (The Deaf, The Indien, Smutfish) en drummer Barry van Esbroek (Vanderbuyst, Splinter, The Lords Of Altamont). Deze geweldenaren vormen het supertrio Demon Eyes. Zonder oogkleppen vullen zij de gaten tussen zowel Roky Erickson en Black Sabbath als tussen Motörhead en Killing Joke. Daarbij oogt Emmerik in deze gedaante als bastaardzoon van Alice Cooper, maar dan diervriendelijk met beestachtig heavy riffs op zak. Hoe dan ook een zeer waardige opener voor Baroness.

Eenmaaal eerder speelde Baroness in Rotterdam. Dat was in 2010 tijdens het Metropolis Festival.

Datum: donderdag 24 oktober 2019 Locatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Tickets vanaf €27,- Aanvang: 19.30 uur meer info + tickets: www.baroeg.nl / www.rotown.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties