Zaterdag 12 oktober: Geen Daden Maar Woorden Festival in 4 locaties aan het Deliplein

8339-zaterdag-12-oktober-geen-daden-maar-woorden-festival-in-4-locaties-aan-het-deliplein


(van de redactie)

Op zaterdag 12 oktober staan vier locaties aan het Rotterdamse Deliplein in het teken van Geen Daden Maar Woorden Festival. Tijdens de 22e editie van deze culturele uitgaansavond genieten de bezoekers van een mix van interviews, optredens en voordrachten binnen de literatuur, muziek en spoken word. Op het programma staan onder meer Maartje Wortel, Jaap Robben, Max Greyson, Roos Rebergen, Dorothy Blokland en Siham Amghar (de laatste zie je in de YouTube-video).

Jong talig talent pakt het podium
Tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival staat het geschreven, gezongen en gesproken woord van jong talent centraal. Deze talige ontdekkingstocht voert de festivalganger naar Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Programma
Op het programma staan voordrachten van onder meer Maartje Wortel, Tom Hofland, Anne Moraal en Jaap Robben. Robben wordt daarnaast ook geïnterviewd, evenals de debutanten Michiel Cox en Iduna Paalman. Dichter Max Greyson draagt voor uit zijn tweede bundel Et Alors, die afgelopen zomer verscheen.

Poster – gdmw.nl

Spoken word-artiesten Yahmani Blackman en Dorothy Blokland treden zowel in duo-vorm als solo op en ook de talentvolle Siham Amghar pakt de microfoon. Tijdens de liveopname van de podcast Tekstuur interviewt presentator Marco Martens Lev Avitan en Swendeline Ersilia over hun favoriete tekstfragmenten. Later op de avond staan deze performers ook met eigen werk op het podium.

Op muzikaal gebied komt het publiek ook zeker aan zijn trekken en wel met optredens van Laurens van de Linde en rapper S10. De Vlaamse Petit Jean geeft een voorproefje van zijn debuutalbum dat dit najaar verschijnt en Roos Rebergen (bekend van Roosbeef) sluit het festival af.

Sihan Amghar – schrijverscentrale.nl

Kopie Soesoe – kopiesoesoe.nl

Jaap Robben – wikipedia.org

Maartje Wortel - Vera de Kok Eigen werk

En verder...
Gedurende de avond is het werk van de optredende auteurs verkrijgbaar bij de stand van Bosch&deJong, waar fans tevens een gesigneerd exemplaar kunnen scoren. Ook kan de festivalvreugde worden vereeuwigd in de Doe het Selfie Photobooth of in versvorm op maat bij dichter Joos Jonges.

Kijk voor het volledige programma en tickets op gdmw.nl.

Een ticket kost € 17,50 (CJP’ers krijgen € 3 korting)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties