Bibliotheek viert Rotterdam Pride

8291-bibliotheek-viert-rotterdam-pride


(van de redactie)

Dit jaar is er voor het eerst ook in Bibliotheek Rotterdam een divers aanbod aan activiteiten in het kader van De Rotterdam Pride, die plaats vindt van 22 t/m 29 september 2019. Dit om te benadrukken dat de bibliotheek er is voor álle Rotterdammers. Bezoek de expo With Pride, de show Variété Rosé of schuif aan bij het voorleeshalfuurtje met Ma’ma Queen.

In de agenda op bibliotheek.rotterdam.nl is een totaaloverzicht te vinden van alle activiteiten tijdens de Rotterdam Pride met de zoekterm ‘pride’. Wij zetten er alvast een paar op een rij!


Expo 'With Pride’ | 40 jaar lhbti-strijd
De stichting IHLIA LHGBT Heritage presenteert ‘With Pride’. Een tentoonstelling waarin de strijd voor lhbti-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat. Vanaf 10 september te zien in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Toegang is gratis.

Bibliotheekcollege | Out in Rotterdam & Erasmusgesprek Louis Alves
In het kader van Rotterdam Pride geeft Simone da Silva van DIG IT UP op 20 september een historisch overzicht van 100 jaar Rotterdamse lhbti-geschiedenis. Na het bibliotheekcollege vertelt Louis Alves bij de expositie ‘With Pride’ zijn bijzondere levensverhaal.

Voorleeshalfuurtje door Ma’Ma Queen & Rita Book
Tijdens deze speciale editie leest Rotterdam Pride ambassadeur Ma’Ma Queen, samen met Rita Book, voor uit een bijzonder kinderboek. Kom op 25 september om 14.00 naar de Voorleesruimte op de 2e verdieping.

Variété Rosé in het bibliotheektheater
Beleef op 26 september een avond vol decadentie, verlangens, schoonheid en intimiteit tijdens deze ode aan de diversiteit. Flamboyant entertainer Dave trekt je mee de nacht in tijdens deze feelgood variété extravaganza met adembenemende acrobatiek, rokerige burlesque en woelig variété. Als lid van de bibliotheek koop je je kaarten met korting.

Meer te vieren!
Maar er is nog veel meer te doen tijdens Rotterdam Pride in de bibliotheek! Schuif aan bij de film op 4: Girl, kom filosoferen over de liefde, maak kennis met de auteurs van het boek Brave New Love tijdens de leesclub of maak een live uitzending mee van een speciale editie van Chicks and the City. En natuurlijk heeft de bibliotheek ook een schat aan boeken rondom lhbti.

Een stukje geschiedenis: Protestdag Amsterdam 1979, foto Ton Verhees

Dennis Bijleveld aka Ma'Ma Queen komt voorlezen.

Fotomateriaal beschikbaar gesteld door Bibliotheek Rotterdam

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

vrijdag 20 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties