Cultuurpenning voor Bas Kwakman; Doro Siepelprijs voor Aruna Vermeulen

8281-cultuurpenning-voor-bas-kwakman-doro-siepelprijs-voor-aruna-vermeulen


(van onze redactie)

Bij de start van het culturele seizoen in Rotterdam reikte wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) de Cultuurpenning uit aan Bas Kwakman, tot voorkort directeur van stichting Poetry International Rotterdam. De Doro Siepelprijs reikte hij uit aan het HipHopHuis en Aruna Vermeulen.


Cultuurpenning

De beoordelingscommissie vindt dat er dit jaar één persoon is die met kop en schouders uitsteekt boven de andere kandidaten. De commissie adviseerde het college de Cultuurpenning 2019 toe te kennen aan Bas Kwakman voor zijn grote bijdrage aan de internationale positionering van Rotterdam als poëziestad en de vergroting van de belangstelling voor poëzie in Rotterdam en daarbuiten. “Met zijn inzet heeft Bas Kwakman een voor Nederland – en het buitenland – uniek festival van het hoogste niveau weten neer te zetten. Dat maakt Rotterdam tot hoofdstad in de wereld van de poëzie,” aldus de commissie.

Het Rotterdamse college reikt de Cultuurpenning Rotterdam jaarlijks uit aan een persoon die op cultureel gebied een bijzondere prestatie heeft geleverd. Aan de Cultuurpenning zijn een draagspeld en een bedrag van 5.000 euro verbonden, te besteden aan een project op het terrein waarop de laureaat werkzaam is.

Doro Siepelprijs

Op advies van de jury besloot het college de Doro Siepelprijs toe te kennen aan het HiphopHuis en Aruna Vermeulen. De jury schrijft: “Van meet af aan is ‘inclusie’ het kernwoord geweest voor het HipHopHuis, dat tegen de stroom in roeide en zeker in het begin een fors gevecht moest voeren tegen de gevestigde opinies en orde. Het Rotterdamse adagium ‘Sterker door strijd’ is zeker op het HipHopHuis en Aruna Vermeulen van toepassing; met niet-aflatende energie hebben Aruna Vermeulen en haar collega’s gebouwd aan een organisatie die inmiddels een begrip is in de stad en ver daarbuiten.”

De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De prijs is in 2019 voor de derde keer uitgereikt en bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een wisseltrofee. De wisseltrofee is een kunstobject van de Rotterdamse kunstenaar Tiwánee van der Horst.

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

maandag 16 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties