Bruggedicht van Daniël Dee onthuld

8008-bruggedicht-van-dani-l-dee-onthuld

Afgelopen vrijdag 3 mei vond de officiële onthulling plaats van een gedicht van Daniël Dee aan de onderzijde van de Mathenesserbrug. De opmaak van het gedicht is van grafisch ontwerper Bart Oppenheimer.

Er worden deze zomer nog negen bruggen over de Delfshavense Schie versierd met gedichten van verschillende dichters. De Parkhavenbrug is de volgende brug die aan de beurt is.


Het project open/dicht bruggedichten is een project van Stichting De zoek naar Schittering die in 2017 is opgericht om poëzie en proza in de openbare ruimte te bevorderen. De stichting krijgt financiële steun van o.a. CityLab010.

De stichting is vernoemd naar de titel een gedicht van de Poolse dichter Adam Zagajewski uit 2003. Het fraaie ‘Poëzie is de zoek naar schittering’ is hier te lezen:

https://www.poetryinternational.org/pi/site/poem/item/19212/poem_dutch


Jan Tak :
Nog negen bruggen (dus totaal 10 bruggen?)over de Delfshavense Schie ? Ik ken er maar zeven.
Maarja als je ook de Coolhavenbrug en de twee Parkhavenbruggen mee gaat rekenen ben je niet echt een Rotterdammer.
Ik zit toch nog wel op Rotterdam Vandaag en Morgen?

maandag 06 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties