Festival Werelds Delfshaven

7264-festival-werelds-delfshaven

Dompel onder in de culturele schatkamers van Rotterdam-West. Begin juni start de 10e editie van het festival Werelds Delfshaven op de Coolhavenkade. Een festival vol culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten.

Naast de vaste programmaonderdelen kunt u genieten van een uitgebreide wereldkeuken, uiteenlopende workshops en verfrissend straattheater voor jong en oud. Het programma is samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater, Podium Grounds en vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.


FullMoon Babylon
Vrijdagavond wordt afgetrapt met FullMoon Babylon Fest. Inmiddels al voor de vierde keer hét startschot van Werelds Delfshaven. Dans op Balkan beat, afro-groove en reggaemuziek en geniet van suprise acts. FullMoon Babylon staat garant voor een spetterend openingsfeest.

Jong talent en nieuwe sterren
Zaterdag is gereserveerd voor familie, jong talent en doorgebroken sterren. Denk aan spetterende brassband battles, singer songwriters, onnavolgbare illusies, spoken word, tollende breakdance, feestelijke Kaapverdiaanse fananá, afro jazz, vlammende hiphop, groovy beats, eigentijds circustheater, en andere zaken.

Dag van traditie
Op de laatste dag duikt Werelds Delfshaven in de talloze culturele roots van de wijk: Javaanse dans, Kaapverdiaanse dans, spetterende salsa, klassieke muziek, hemelse gospel, ontregelend straattheater, hartverscheurende flamenco, oer Hollandse fanfare, een Arabisch Andalusische avond met een verbroederende iftar-maaltijd tot slot.

Meer informatie:

Wanneer: 1 t/m 3 juni

Waar: Coolhavenkade

Kosten: gratis

Jan Tak :
Absoluut Rinus, maar geheel passend.
Voorop gesteld dat ik ieder zijn/haar pretje gun heeft het voor mij toch iets van uitgenodigd worden op een feestje in je eigen achtertuin.

Ik heb daar heel wat voetstappen liggen ben zelfs in de Pelgrimvaderskerk gedoopt, had er later een korte verkering (maar dat had ik wel meer :-) Heb zelfs nog in een ver verleden klusjes gedaan bij de Henkes.
Na het filmpje pakken in Prinses, was een biertje bij "de Ouwe Sluis" en bij Koos Trotsenburg mijn vaste afsluiting van het weekend.
En nu wordt ik daar uitgenodigd, aardig bedoeld wellicht maar ik ben al bekeerd, mag ik even overslaan?

vrijdag 25 mei 2018

Rinus Vuik :
"ons" Delfshaven,inderdaad Jan, en hier pal tegenaan een wijk waar je 's-avonds laat maar beter niet op straat kan zijn!Overdag voel je je daar gast in eigen stad, net als op de markt in de Afrikaanderwijk.Nog even en het "ons" gevoel heeft plaats gemaakt voor een hun gevoel.Prachtig initiatief dit festival, maar m.i. een slappe poging om de werkelijkheid te verdoezelen, want die ligt op straat en in de ghetto's waaruit de echte Rotterdammers massaal zijn gevlucht.Of is mijn stelling buitensporig negatief? Zeg het maar!

vrijdag 25 mei 2018

Jan Tak :
"Zelfs voor "klompendragers" is er “hun muziek” in het programma"

Bedankt hiervoor, voel ik mij toch een beetje thuis in "ons" Delfshaven :-)
vrijdag 25 mei 2018

Juan Heinsohn Huala :
Festival Werelds Delfshaven is een presentatie van "mensen uit Delfshaven", mensen die uit overal zijn gekomen en in Delfshaven wonen en leven. Zelfs voor klompendragers is er “hun muziek” in het programma. De stem van de stad zoals deze in mijn Delfshaven te horen is. Prima.

donderdag 24 mei 2018

Jan Tak :
Toch mazzel dat je er woont, altijd feest daar, maar "mazzel en broge" zal je in Delfshaven niet meer horen.
Moest ineens weer denken aan het winkeltje van Salomon Cohen op die locatie :-( de moffen overleefd en nu dit voor je deur.

maandag 21 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Heel leuk maar het is altijd halen en brengen en de mensen uit Delfshaven zie je er niet en logisch als je het programma bekijkt tja........
Gelukkig laat men zich niet opdringen .

zondag 20 mei 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties