Zet stoere stap in 2018

6953-zet-stoere-stap-in-2018


LEFvrouw! organiseert voor nieuwsgierige ontwikkelingsgerichte vrouwen een inspirerend evenement in het Nieuwe Luxor Theater. Op zaterdagmiddag 27 januari 2018 nodigen coaches Mariëlle van der Vlist en Leonie Gussekloo jou uit om de stoere stap te zetten.

Dit evenement is een combinatie van inspirerende sprekers, coaching opdrachten, muzikale intermezzo’s, verfrissende verrassingen en een gezellige borrel.


Powervrouwen over succes
Het evenement Stoere Stappers Streepje Voor zet twee powervrouwen in de spotlights. Alyssa Demkes (High Heel Branding & Yogadocent) deelt haar persoonlijk verhaal over omgaan met weerstand en angst en de rol van zelfliefde in haar leven.

Maike van Meulen (de Creatie Academy) inspireert jou omtrent ondernemerschap, veranderkunde en haar weg naar succes. Hoe zorgt jouw psyche en brein voor de mate van jouw succes in 2018? En hoe kun je je mindset hierop aanpassen?

Missie van Rotterdamse LEFvrouw!
LEFvrouw! is een initiatief van Mariëlle van der Vlist en Leonie Gussekloo. Dit Rotterdamse duo organiseert evenementen om vrouwen te inspireren, motiveren en hun kracht te laten ervaren.

Door middel van verschillende seminars, individuele coaching en pittige doe-activiteiten ontdek jij de beste versie van jezelf. Van verlangens naar doelen, van dromen naar doen. Ga jij de uitdaging aan?

Meld je aan voor het evenement Stoere Stappers Streepje Voor op Facebook (lefvrouwonline). Een early bird ticket via Biletto is € 29,95.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties