"Mijn held!"

6607-mijn-held (Door Arjen Boswijk)

Naar de film in 1966

We zouden dat jaar ver weg
gaan logeren in Papendrecht
bij de burgemeester en zijn zoons
hij reed ons zelf naar Rotterdam
en bracht ons naar de Luxor bioscoop

Alles was er groot en schreeuwden
de reclames ons lokkend tegemoet
ik zag een stoere cowboy op een paard
met een sigaar en een colt op de heup
maar wij gingen naar een zaal ernaast

Dat bleek een film waarin een non zong
met wat kinderen in de bergen
gekleed in saaie groene gordijnen
pas op het einde werd het spannend

Maar die avond in Papendrecht droomde
ik van de film die ik niet had gezien
Clint Eastwood was mijn held

Arjen Boswijk
2017

Hennie van der Zouw :
Prachtig concert van Ennio Morricone afgelopen dinsdag in Ahoy. Met natuurlijk muziek uit The Good, the Bad and the Ugly. Ik was erbij. Het was een verjaardagsgeschenk. Zie ook deze link: http://www.rijnmond.nl/nieuws/159434/VIDEO-Staande-ovatie-voor-Ennio-Morricone-in-Ahoy

vrijdag 22 sep 2017

Rinus Vuik :
Clint Eastwood is van 1930, nu dus 87jr oud.Ik wil bij deze nog m'n compliment kwijt aan Arjen Boswijk voor zijn prachtig opgeschreven herinnering: Chapeau!!!Ik weet het...een oubollig aandoend compliment, maar daarom niet minder gemeend!Heb je nog meer mooie herinneringen Arjen, ik zie ze graag tegemoet.

zaterdag 15 jul 2017

Jan Tak :
Ik zou het niet meer weten, als Arjen het Luxor noemt kan dit wel kloppen het theater was haast tweemaal de Cineac en er draaide veel populaire films.

Maar er is voor Arjen een herkansing;
1 september a.s. begint in bioscoop Kino, Gouvernestraat een "Maestro Moricone cyclus" met alle films waarvoor hij de muziek schreef dus ook de film "The Good, the Bad and the Ugly"

Voor de liefhebbers Enio Morricone (88)zelf geeft met orkest en koor op 19 september a.s. in Ahoy een concert .

https://www.youtube.com/watch?v=6asxXDHmqsQ

Ik kan er van genieten straks toch maar met een wiskey in de hand :-)

zaterdag 15 jul 2017

Jan Tak :
Wie veel reist kan veel verhalen :-)

In genoemd cowboydorp (nagebouwde nep natuurlijk) stapten we een "echte" Saloon binnen voor een drankje, het voelde alsof je in de tijd terug ging alles was er de bar met kwispedoor, de trap naar boven, twee dames van plezier en een spelende "honky tonk" pianola.
Nou dan zit de stemming er snel in, ik zei tegen mijn vrouw jij rijdt, zette één voet op de steun en bestelde een wiskey.
Wat een domper bleken ze geen vergunning te hebben "only softdrinks sir"

Midden in de zaak stond een eenarmige bandiet met daarin een prachtige goudkleurige Colt, inworp 25 cents.
https://www.justcollecting.com/miscellania/gold-colt-revolver-priced-at-18k

Ik doneer, trek aan de handel en alle toeters en bellen gingen af, paniek bij de barman. Dat werd een hele discussie maar de uitkomst was een gratis drankje weer een cola natuurlijk.
Amerika niets is wat het lijkt.

zaterdag 15 jul 2017

Rinus Vuik :
Jan Tak@ Wat een bijzonder verhaal van jou Jan!Een paar dagen geleden prakkiseerde ik me nog suf over wie nu de hoofdrollen vertolkten in de tv serie Rawhide, dat ik in de jaren 60 als jongeling(ben van 1948) nimmer oversloeg.
Tv was toen nog bijzonder, puur vermaak, met programma's waarvoor je thuis bleef.Dat jij Clint Eastwood persoonlijk hebt mogen ontmoeten en meemaken:Bijzonder...fantastisch!
Onderstaand het adres van Wikipedia m.b.t. deze fantastische serie!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rawhide_(televisieserie)

vrijdag 14 jul 2017

Jan Tak :
Leuk om dit te zien en te lezen Arjen, overigens was die zaal ernaast was het Corso Theater waar inderdaad wekenlang de Sound of Music draaide.

In 1990 waren wij 25 jaar getrouwd (de tijd gaat snel) en maakten wij een rondreis Californië. In het plaatje Carmel neusden we rond in een "antiek"winkeltje waar de geur van de Chinese markt hing (zoiets als bij de Zeeman :-)
Mijn vrouw werd enthousiast gemaakt voor een koffergrammofoon van 700 dollar maar mijn interesse ging uit naar een magere kerel die achterin de zaak van een bakkie genoot. Toen hij mijn interesse opmerkte was het "have one?" nou dat wilde ik wel, ik herkende namelijk, mijn held, Rowdy Yates uit de tv serie Rawhide de echte Clint Eastwood dus.

Hij heeft mij gedurende de chit-chat uitgelegd waar Rawhide was opgenomen ergens bij Lake Tahoe en daar zijn we toen ook op bezoek geweest een geheel nagemaakt cowboydorp incl. de Graveyard.
Om nimmer te vergeten.

vrijdag 14 jul 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties