Droomcoalitie

Een Rotterdamse raadscoalitie met daarin Leefbaar Rotterdam, 50PLUS en Denk, is dat haalbaar en zo ja, onder welke noemer zou deze coalitie moeten opereren?

Samen hebben deze drie partijen 16 zetels. Veel te weinig voor een meerderheid; daarvoor zijn 23 zetels nodig.

Er moeten dus sowieso partijen bij: ik stel voor de SP. Dan kom je aan 18 zetels. De SP komt erbij vanwege de aandacht voor armoede in de stad.

Een hele trits partijen kun je negeren om uiteenlopende redenen: PVV, PvdD, Nida, CU.

Blijven over de vijf kartelpartijen: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks.

Daar heb je er dus twee van nodig om een meerderheid te kunnen vormen. Maar welke?

De enige noemer waaronder de Droomcoalitie kan bestaan, is die van het Nieuwe Radicale Midden.

Dat is een voortzetting van het Radicale Midden – een etiket dat door twee van de kartelpartijen al gevoerd wordt: CDA en D66. Logischerwijze sluiten deze partijen dus aan.

Hiermee komt de coalitie op 25 zetels. Er zijn 10 wethouders : LR (3), D66 (2), Denk (2), SP (1), CDA (1) en 50PLUS (1).

De betekenis van zo’n nieuwe coalitie is groot. Het zal een nieuw tijdperk inluiden. Een tijd waarin het weer normaal wordt om een visie te ontwikkelen. Op landelijk niveau betekent het exit Mark Rutte.

(door Kees Versteeg)

Ronald Sörensen :
Dit idee is al heel oud; van voor 74.
Ik heb voorgesteld om te gaan afspiegelen d.w.z. de verkiezzingsuitslag recht doen en de grootste partijen belonen.
In dit geval LR,VVD,GL,D66 en PvdA. LR twee wethouders en de andere partijen één.
Helaas waren de baantjes al verdeeld. De kartelpartijen moisten en zouden alle twee wethouders leveren. Dus nu worden we bestuurd door een coalitie van 23 i.p.v. een representatieve coalitie met de steun van 31 zetels.
Voor de geruststelling. De Rotterdamse handelsmissie naar Singapoer en China wordt geleid door mevr. Kathmann (PvdA) die nog nimmer leiding gegeven heeft.

maandag 07 okt 2019

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties