Bloemkolen

(door Wim de Boek)

New York 1, 2, 3 Pizza
In de wandelgang van Metrostation Dijkzigt.
Zou de man van het reclamebureau thuis wel es met zijn vrouw over z'n werk praten?

https://www.facebook.com/wim.deboek


Arie Torcque :
Spruitjes stinken zo als ze klaargemaakt worden, en het is natuurlijk nietzo dat je die twee bloemkolen in een keer op moet peuzelen, heb je met de boorsten van je moeder ook niet gedaan, beetje bij beetje...

woensdag 17 jul 2019

Jan Tak :
Zomaar, zouden ze ook "spruitjes-pizza" verkopen, twee van die bloemkolen is wel wat veel natuurlijk.

woensdag 17 jul 2019

Arie Torcque :
Citaat mr. Jansen, Stel je voor dat er straks ook nog iemand heel hard 'poep' roept, dan moet u aan de zuurstoffles.

Poep roepen is een ding, maar een poepje laten ruiken is iets anders, heb ik zelf niets optegen als ze maar netjes een hand voor hun kont houden

woensdag 17 jul 2019

Jan Tak :
Je krijgt onderweg naar huis natuurlijk wel trek.....
En Wim leuk je hier weer tegen te komen, het was alweer even geleden.

maandag 15 jul 2019

Arie Torcque :
Zou de man van het reclamebureau thuis wel es met zijn vrouw over z'n werk praten?

Ja,..ja,.. meneer de Bok, wat als mevrouw nu ook meneer is, denken we niet een beetje teveel in hokjes, mannetje vrouwtje, en waarom niet mannetje mannetje in dit geval missen ze natuurlijk die bloemkolen.....

maandag 15 jul 2019

Arie Torcque :
Ja meneer Jansen, een echte dijenkletser vindt u ook niet.....

maandag 15 jul 2019

Jan Jansen :
Het verbaast mij niets dat u op uw dijen slaat van plezier, meneer Torcque. Vind het ook fijn, het is u gegund. Stel je voor dat er straks ook nog iemand heel hard 'poep' roept, dan moet u aan de zuurstoffles.

Er zijn echter ook mensen die op dit niveau waren rond hun tiende en nu gelukkig iets verder zijn.

maandag 15 jul 2019

Arie Torcque :
Ja hooorrrr,.. daar is ie weer, de man die teveel wist Jantje Jansen. (net terug van de Efteling)

Weet je meneer Jansen dat een jaartje of wat geleden Andre van Duyn een carnavals hit maakte over bloenkolen, gek he, niemand viel er over, nou ja als de bloemkolen verlept waren en over de vloer dwijlde, maar ja, dan moesten de oppassen dat ze er zelf niet op gingen staan.

Voor mij een creativepizza reklame waar er teweinig van zijn, gewoon omdat we ons zelf voorwillen doen als nette keurige mensen waar geen onvertogen woord over de lippen komt....

maandag 15 jul 2019

Jan Jansen :
Wat zullen die een pret hebben gehad op dat reclamebureautje. Hebben vast héél hard 'bloemkole!!!!' geroepen en elkaar proestend van het lachen op de rug hebben geklopt.

Zeer creatief, voor iemand van een jaar of acht.

maandag 15 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Ach dit land is nou eenmaal een groot gekkenhuis,veel barbaren met een mobiel in de hand en van alles los.

Dan krijg je dat soort reclames die nergens op slaan en die voor komen uit mentaal zieke geesten.

maandag 15 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties