Coolsingel wacht op lounge lizzards

(Door Kees Versteeg)


De upgrading van de Coolsingel vordert gestaag. Op de foto de nieuwe loungeruimte naast de tramhalte op de Beurs. Opvallend detail: er zit niemand. Stadsbezoekers lopen er onwennig omheen.

De loungeruimte lijkt nog te veel op een decorstuk van een theatervoorstelling die daar gaat plaatsvinden. Maar wellicht zorgt de zomerzon binnenkort voor de gewenste onthaasting.©keesversteeg
Twitteraccount: Kees Versteeg RV&M

Jeroen Waardenburg :
Toch voor dat geld wat er nu aan uitgegeven wordt mag het toch wel top worden die Coolsingel.Maar al men dan ziet de straattegels die ze gekozen hebben,tja denken wij toch een foutje bedankt;het is meer bestrating voor een klein plantsoen.

En dan het tempo, en de kuil voor het stadhuis enz enz enz.

Wij denken dat vele mensen hun vraagtekens hebben bij heel dit gebeuren.

Kan de echte geboren Rotterdammer opstaan en zorgen dat de Coosingel echt wat gaat worden met drukte verkeer veel terrassen en zaken die de Coolsingel Coolsingel maken,een boulevard van een wereldstad.

zondag 09 jun 2019

Arie Torcque :
Meneer Versteeg doet me denken aan een Amtenaar die z'n pols horloge om z'n enkel heeft gedaan, is zo gemakkelijk als je aan het werk ben, is het niet nodig om het schrijven te onderbreken, je kijkt gewoon even omlaag en ziet, het wonder is geschied, je ziet direkt hoe laat het is....

vrijdag 07 jun 2019

Kees Versteeg :
Okay Jan. Dan wordt het: City Lounge wacht op Lunch Lizzards. Dat zijn loom lunchende hipsters in de zomerzon.

donderdag 06 jun 2019

Mark Sakloo. :
Het lijkt wel een bouwsel van een stel kwaaie jongens;kortom stijlloos en smakeloos en goedkoop.

donderdag 06 jun 2019

Arie Torcque :
Als je me wijs wil maken dat het de ingang van China Town is geloof ik je ook.

donderdag 06 jun 2019

Jan Tak :
Lounge-lizzard's ??
Zelf verzonnen Kees? Als ik het woord hoor denk ik aan een "rokkenjager" zo'n kerel die met mooie praatjes een meisje voor één nacht probeert te versieren.
Maar dat bedoel je niet?

Maar deze foto?? Schrik me rot, kom op Rotterdammers dit kan toch niet? Wat een goedkope bedoening geen stijl en zeker geen klasse. Palmbomen en spoorbielzen, de tokkie-tuin uit de jaren '60 of wellicht de Efteling?
Mijn God iemand heeft onze stad verkocht, donder toch op met deze troep !!

Kijk verdikkeme eens naar hoe gezellig de Coolsingel, onze centrum-boulevard, ooit was met de diverse terrassen en dan heb ik het niet over de Mc Donald, nee dan denk ik aan het Atlanta van Reese, de Old Dutch, Tivoli, Galand, etc.

Was ik nog niet vertrokken dan ging ik, uit schaamte, nu alsnog verhuizen.

donderdag 06 jun 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties