Fataal


Vertaal:

‘Femme fatale’


(Het liefst naar

eigen ervaringen).


JP

Jim Postma :
Of ze hebben in hun leven weinig, of nooit iets meegemaakt. Dat kan ook.

'Never a dull moment'....@@@

zaterdag 16 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jim,. het verleden en je ervaringen maken wie je bent...

Het is niet alleen de datum die in je paspoort staat genoteerd.

Het is eigenlijk wel vreemd dat alleen jij en ik onder de lezers de enige zijn met debacles in de liefde. (of zijn de anderen te jong om het te bekennen)

zaterdag 16 jun 2018

Jim Postma :
Overigens na slechte ervaringen met de mensheid (lees: vrouwheid) ben je haast geneigd hetzelfde te doen. Gelukkig gebeurde dit alles toen ik nog in mijn 'jongensschoenen' zat.
Daarna werd ik, als ik nu achteraf alles in de spiegel kijk, ook een soort van 'Homme Fatale.' Met de een na de ander.

Tot op de dag van vandaag (en morgen) heb ik daar nu nog spijt van, zeker ook door het verdriet en leed dat je daardoor veroorzaakte.

Destijds wist ik niet beter. Maar is en blijft geen 'excuus'.

Wel in volle teugen geleefd, dat wel!

zaterdag 16 jun 2018

jim postma :
In zogenaamde 'goedgelovigheid' ben ik ook zelf - tot schade en schande - menigmaal ingetrapt. Zoals vakanties buiten de deur om later te ontdekken dat je lieve en trouw 'Trees' daar wel naar bed is geweest met een Canadees.

Liegen en bedriegen tot aan het gaatje, totdat je vroeger of later achter de waarheid kwam. Zeker een bittere pil om te slikken, maar waarvan je achteraf gezien weer stukken wijzer van werd. En niet te vergeten stukken 'gelukkiger' uiteindelijk. Vanuit je eerst totaal 'verblinde, zogenaamd, liefdesvolle ogen', ineens weer het licht gaan zien.
Wat een gods- en gelukszaligheid. Niet meer te evenaren. En dan pas je ware liefde in alle opzichten te mogen ontdekken, daarna dus, is de grootste waardevolle en liefdesvolle ontdekking in je hele verdere leven.

En dus beslist niet omgekeerd...@@@

donderdag 14 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jim, ik heb er totaal geen moeite mee om het te erkennen, de grote hufter was ik om alles te geloven wat er verteld werd, zowas ze Economist en haar vader Advocaat, nee dus haar vader was bouwvakker en zijzelf was vakkenvulster bij een kleding bedrijf, dus wie is er hier dan de l"l, IK

donderdag 14 jun 2018

Jim Postma :
Ja, Arie, dat noem je nog eens 'Fataal'.

Weet zeker, 'onder ons', dat we bijna allemaal wel eens een 'Femme Fatale' hebben meegemaakt in ons leven. Maar dat durven te bekennen in het openbaar, is weer een ander verhaal. Kan je dus wel een hele mooie en boeiende serie over maken.
Waarvan akte!

donderdag 14 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jim, niet zo van de toren blazen, gelukkig ben je niet de enige.

Mijn "Femme Fatale" ging vreemd met mijn creditcard, kwam dronken midden in de nacht met een taxi thuis, en onder geweld of ik de taxi even wilde betalen.
Het mooiste was, op een dag was ze de hort op, ik had wat inkopen gedaan en wilde betalen met m'n bankpasje, helaas zat het pasje niet in m'n portemonee. thuis alles afgezocht, helaas geen bankpasje.
Bij haar thuiskomst gevraagd of ze m'n pasje had gezien omdat het niet in m'n portemonee zat, kijkt ze me verwonderd aan en zegt, "nou dan zou ik maar eens goed kijken want ik weet zeker dat het pasje er wel in zit" Samen in m'n portemonee gekeken en ja hoor het pasje zat er in.
De dame (om zomaar iets te zeggen) had het pasje er uit gehaald en bij thuiskomst er weer in gestopt.
Bij de scheiding is la Femme Fatal veroordeeld tot het terug betalen van alles wat ze heeft gestolen, helaas niemand weet waar ze is, zelfs voor de ambassade is ze onvindbaar.

donderdag 14 jun 2018

Jim Postma :
Niemand van jullie heeft kennelijk in zijn of haar hele leven ooit een 'Femme Fatale' gehad. Ik gelukkig wel.

En dat heeft zij ooit,ooit, jaren later pas, ooit geweten! ('Zij kon het lonken niet laten!').

'Ober, deze dame, rekent nu alles voor ons samen af!'

woensdag 13 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties