Wens Sint Maarten


De koning was op Sint Maarten

En nu gaat plotsklaps alles goed,

Mariniers en andere soldaten

Brengen brood, beleg en warme soep

De berooide bewoners hebben

nog een wens in de la

Majesteit, wanneer komt Maxima?


Geert-Jan Laan

Reint Laan :
Rutte/Plasterk cs vallen weinig te verwijten: sinds 2010 Sint Maarten - op eigen verzoek - een zelfstandig land binnen het Koninkrijk is. Helaas is het in al de jaren dat ik St. Maarten volg (ik woonde er van 1967-1972 en kwam in 2014 voor het er terug) het de plaatselijke besturen niet gelukt (willens of wetens) orde op zaken te stellen. Nederland heeft steeds machteloos toegekeken hoe de financiele steun keer op keer niet op de juiste plek terechtkwam. Alle bezoeken van Kamercommissies en ministers ten spijt. Steeds op het gevaar af voor koloniale bemoeial te worden aangezien. Saba zou wat dat betreft een lichtend voorbeeld kunnen zijn van hoe het ook kan.

zondag 17 sep 2017

jim postma :
Ja, in de Beerput!

zaterdag 16 sep 2017

Hans Roodenburg :
Jim ligt alle schuld bij Rutte. Er zijn vele anderen die mede schuldig zijn aan de ramp van Sint-Maarten. Laat staan andere 'roteilanden'. Frankrijk, VK en VS kijken zelfs naar NL als voorbeeld. Ik kom uit Zeeland. In 1953 stond heel Europa klaar om 'ons' te helpen. Maar pas in de maanden daarna. Laat Jim maar even afwachten. NL-burgers hebben in elk geval gul gedoneerd. Het bedrag wordt nig verdubbeld, neem ik aan. Heeft Jim ook gestort?

zaterdag 16 sep 2017

Jim Postma :
Mooi en haast romantisch, beste GJ! Maar in de praktijk blijkt het hele eiland St. Maarten weg te kreperen onder voedsel- en water tekorten en van alles en nog wat. Een groot deel van de plunderingen zijn te wijten aan het absoluut falende regime hier van Rutte en consorten. Alles veel te laat, om je hier dood voor te schamen. Alleen blijft Rutte en zijn consorten net doen of in deze hele nationale ramp, zijn neus bloedt!
Het is in deze dus te hopen dat deze arrogante neus blijft bloeden en doorbloeden, zijn bloed in deze kleeft aan al zijn handen. Mea Culpa, mea Culpa!!! Als je niet eens in staat bent om een klein 'pestpokke' eilandje als Sint Maarten te beheren, c.q. te regeren, dan ben je de rest van Nederland zeker niet waard. Waarvan akte!

vrijdag 15 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Soldatenrondje op het terras’


Het gesprek tussen de

gepensioneerden op

het zonovergoten terras

gaat over hun lang

verleden als militair.


De ene anekdote volgt

na de andere en na

het zoveelste biertje is

het dus lachen, gieren

en brullen, zoals in

de vroegere diensttijd.


De jongste van het stel

ene Daan begint nu over

zijn vroegere meerdere

aan wie zijn compagnie

inmiddels een pesthekel

had gekregen.


Daan: ‘En toen zongen wij

uit volle borst, waar hij

bij ouderwets schreeuwend

en vloekend aanwezig was:


‘Beter je zus als hoer dan je

sergeant-majoor als broer.’


JP


(Andere dienstervaringen zijn

hier van harte welkom).


  • Nieuw

  • Reacties