Wens Sint Maarten


De koning was op Sint Maarten

En nu gaat plotsklaps alles goed,

Mariniers en andere soldaten

Brengen brood, beleg en warme soep

De berooide bewoners hebben

nog een wens in de la

Majesteit, wanneer komt Maxima?


Geert-Jan Laan

Reint Laan :
Rutte/Plasterk cs vallen weinig te verwijten: sinds 2010 Sint Maarten - op eigen verzoek - een zelfstandig land binnen het Koninkrijk is. Helaas is het in al de jaren dat ik St. Maarten volg (ik woonde er van 1967-1972 en kwam in 2014 voor het er terug) het de plaatselijke besturen niet gelukt (willens of wetens) orde op zaken te stellen. Nederland heeft steeds machteloos toegekeken hoe de financiele steun keer op keer niet op de juiste plek terechtkwam. Alle bezoeken van Kamercommissies en ministers ten spijt. Steeds op het gevaar af voor koloniale bemoeial te worden aangezien. Saba zou wat dat betreft een lichtend voorbeeld kunnen zijn van hoe het ook kan.

zondag 17 sep 2017

jim postma :
Ja, in de Beerput!

zaterdag 16 sep 2017

Hans Roodenburg :
Jim ligt alle schuld bij Rutte. Er zijn vele anderen die mede schuldig zijn aan de ramp van Sint-Maarten. Laat staan andere 'roteilanden'. Frankrijk, VK en VS kijken zelfs naar NL als voorbeeld. Ik kom uit Zeeland. In 1953 stond heel Europa klaar om 'ons' te helpen. Maar pas in de maanden daarna. Laat Jim maar even afwachten. NL-burgers hebben in elk geval gul gedoneerd. Het bedrag wordt nig verdubbeld, neem ik aan. Heeft Jim ook gestort?

zaterdag 16 sep 2017

Jim Postma :
Mooi en haast romantisch, beste GJ! Maar in de praktijk blijkt het hele eiland St. Maarten weg te kreperen onder voedsel- en water tekorten en van alles en nog wat. Een groot deel van de plunderingen zijn te wijten aan het absoluut falende regime hier van Rutte en consorten. Alles veel te laat, om je hier dood voor te schamen. Alleen blijft Rutte en zijn consorten net doen of in deze hele nationale ramp, zijn neus bloedt!
Het is in deze dus te hopen dat deze arrogante neus blijft bloeden en doorbloeden, zijn bloed in deze kleeft aan al zijn handen. Mea Culpa, mea Culpa!!! Als je niet eens in staat bent om een klein 'pestpokke' eilandje als Sint Maarten te beheren, c.q. te regeren, dan ben je de rest van Nederland zeker niet waard. Waarvan akte!

vrijdag 15 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties