Wens Sint Maarten


De koning was op Sint Maarten

En nu gaat plotsklaps alles goed,

Mariniers en andere soldaten

Brengen brood, beleg en warme soep

De berooide bewoners hebben

nog een wens in de la

Majesteit, wanneer komt Maxima?


Geert-Jan Laan

Reint Laan :
Rutte/Plasterk cs vallen weinig te verwijten: sinds 2010 Sint Maarten - op eigen verzoek - een zelfstandig land binnen het Koninkrijk is. Helaas is het in al de jaren dat ik St. Maarten volg (ik woonde er van 1967-1972 en kwam in 2014 voor het er terug) het de plaatselijke besturen niet gelukt (willens of wetens) orde op zaken te stellen. Nederland heeft steeds machteloos toegekeken hoe de financiele steun keer op keer niet op de juiste plek terechtkwam. Alle bezoeken van Kamercommissies en ministers ten spijt. Steeds op het gevaar af voor koloniale bemoeial te worden aangezien. Saba zou wat dat betreft een lichtend voorbeeld kunnen zijn van hoe het ook kan.

zondag 17 sep 2017

jim postma :
Ja, in de Beerput!

zaterdag 16 sep 2017

Hans Roodenburg :
Jim ligt alle schuld bij Rutte. Er zijn vele anderen die mede schuldig zijn aan de ramp van Sint-Maarten. Laat staan andere 'roteilanden'. Frankrijk, VK en VS kijken zelfs naar NL als voorbeeld. Ik kom uit Zeeland. In 1953 stond heel Europa klaar om 'ons' te helpen. Maar pas in de maanden daarna. Laat Jim maar even afwachten. NL-burgers hebben in elk geval gul gedoneerd. Het bedrag wordt nig verdubbeld, neem ik aan. Heeft Jim ook gestort?

zaterdag 16 sep 2017

Jim Postma :
Mooi en haast romantisch, beste GJ! Maar in de praktijk blijkt het hele eiland St. Maarten weg te kreperen onder voedsel- en water tekorten en van alles en nog wat. Een groot deel van de plunderingen zijn te wijten aan het absoluut falende regime hier van Rutte en consorten. Alles veel te laat, om je hier dood voor te schamen. Alleen blijft Rutte en zijn consorten net doen of in deze hele nationale ramp, zijn neus bloedt!
Het is in deze dus te hopen dat deze arrogante neus blijft bloeden en doorbloeden, zijn bloed in deze kleeft aan al zijn handen. Mea Culpa, mea Culpa!!! Als je niet eens in staat bent om een klein 'pestpokke' eilandje als Sint Maarten te beheren, c.q. te regeren, dan ben je de rest van Nederland zeker niet waard. Waarvan akte!

vrijdag 15 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties