Intussen rond Noord-Syrië

8367-intussen-rond-noord-syri
(Door Ronald Glasbergen)


Erdogan moge bij zijn Turkse aanhangers scoren met zijn oorlog, in het buitenland en in de regio doet hij dat niet. Een militair assertief Turkije is geen fijne buurman. Probleempje hierbij is dat hij een vreemde mogendheid, Syrië, met trouwe bondgenoot Iran, en een machtige vriend, Rusland, binnengevallen is. Nu Amerika voor Erdogan slechts zijdelings meetelt in de vergelijking, telt Rusland dubbel. Het is de grote machtige noorderbuurman van Turkije, nu bondgenoot, belangrijk wapenleverancier met de S400 en dankzij Syrië ook een beetje zuiderbuurman.

Lees verder

Brexitdeal mogelijk in zicht

8366-brexitdeal-mogelijk-in-zicht
(Door Ronald Glasbergen)


Een Brexit deal is mogelijk nabij. De formuleringen van woordvoerders zijn redelijk optimistisch en deadlines blijken heel flexibel. Die van woensdagochtend nul uur nul wordt door een volgende woordvoerder zo weer vervanger door eentje van 24 uur later. Die eerste deadline lag er om een voorstel aan de regeringsdelegaties van de 27 te kunnen presenteren. Dat lijkt niet gaan lukken. Belangrijk element in dat concept: een douanegrens door de Ierse Zee tussen Noord Ierland en de rest van Groot-Brittannië. Een concessie van jewelste van de kant van Johnson.

Lees verder

Het peloton en de dood

8232-het-peloton-en-de-dood
(Door Ard Heuvelman)
Op 13 augustus jl. hebben honderden mensen rond en in de Sint-Willibrorduskerk in Knesselare, een dorp in Oost-Vlaa[...]

Hans weet raad (12)

8363-hans-weet-raad-12
(Door Hans Roodenburg)
Vragenrubriek voor lezers over uitkeringen, consumentenzaken, rechten (zoals erfrecht), belastingen en andere financi[...]

Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties