Warmtebedrijf: politiek prestigeproject blijkt financiële ramp

8142-warmtebedrijf-politiek-prestigeproject-blijkt-financi-le-ramp

(Door Kees Versteeg)

Het uitstekende artikel over het Rotterdams Warmtebedrijf dat afgelopen vrijdag verscheen in de NRC, heeft vele lezers verbijsterd. Er wordt in detail beschreven hoe een groot politiek prestigeproject faalt. Business case en management waren een lachertje, de kosten voor de gemeente zijn tot in lengte van dagen torenhoog. Hier een verzameling van de eerste reacties op Twitter. Later in de week komt Vandaag & Morgen met een eigen stuk.


Afbeelding komt van de website van GroenLinks

Ronald Plasterk
Dit stuk is aanrader. Dit is de toekomst, het gevolg van ondoordachte klimaatakkoorden, en door lokale bestuurders uitroepen van mondiale klimaatcrisis om voorop te lopen.

NRC
Het Rotterdamse Warmtebedrijf zou een energie- en milieuprobleem oplossen. Het werd een financiële ramp. Ook het reddingsplan loopt vast https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/12/aftakeling-van-een-rotterdams-prestigeproject-a3966978 …

Ellen Verkoelen‏
Zoveelste drama na Schiekade blok, Feyenoord City waarbij steeds dezelfde namen opduiken! Hebben we het hier niet ondertussen over de Rotterdamse Onderwereld, de Rotterdamse Maffia? Tijd voor grote schoonmaak! Aftakeling van een Rotterdams prestigeproject.

Frank Galesloot‏ .
Stuk in NRC over #Warmtebedrijf #gemeente #Rotterdam met weer een toprol voor weer dezelfde top ambtenaar en wethouder die we al kenden uit eerdere dossiers. Die ambt. die nu Feyenoord doet.... Goed van NRC, nu #Rekenkamer zeker ook nog, zinloos, leert gem R niets?

Eelco Romeijn
Leegroven van de staatskas. Populaire hobby.

Niet onvermeld mag blijven de woorden die toenmalig fractievoorzitter Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam in 2005 sprak ter gelegenheid van de presentatie van de plannen voor het Warmtebedrijf door wethouder Wim van Sluis, eveneens van Leefbaar Rotterdam. Het volgende citaat komt uit de NRC.

Rechts: © twitter – Wim van Sluis

Het is een „fantastisch” idee om „thermische verontreiniging om te zetten in nuttige energie”, zegt gemeenteraadslid Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam op 8 december 2005. Zijn partijgenoot en wethouder Wim van Sluis heeft net aangekondigd dat Rotterdam een eigen Warmtebedrijf gaat oprichten. Sörensen: „Wat mij betreft mag de raad hem uren toejuichen.”

Het idee om thermische verspilling om te zetten in nuttige energie – daar is inderdaad niks mis mee. Er is zelfs heel veel vóór. Maar de uitwerking is een tranendal geworden. Dikdoenerige bestuurders die het statusverhogend vinden om de zakenman uit te hangen – kan dat één van de oorzaken zijn?

Ik was ook benieuwd naar wat Wim van Sluis over dit artikel zou twitteren. Maar helaas, zijn laatste tweet dateert van januari 2015. Reacties van andere hoofdrolspelers uit het old boys network zullen echter ongetwijfeld nog volgen - of niet.

Jeroen Waardenburg :
Inderdaad Arie maar ja wat wil je met mensen die een politieke BIJ zijn van de ene naar de andere partijkorf.

En als men dat leest warmte bedrijf en nog wat onzin meer,blijkt wel weer dat partijen criminele organisaties zijn;politieke partijen het geeft hopen ellende met zakvullende criminelen die zich volksvertegenwoordiger noemen.

Zo nu maar een kopje thee op het GAS gezet.

maandag 15 jul 2019

Arie Torcque :
ja je moet wel eeuwen lang biologiedocent geweest zijn om dergelijke onzin uit te kramen of je moet zelf ook een graantje mee willen pukken.

maandag 15 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties