Colofon/Contact

Rotterdam Vandaag & Morgen
Digitaal met diepgang

E-mailadres: contact@vandaagenmorgen.nl
Postadres RV&M: Versijdenstraat 25A 3033 TJ Rotterdam

Hoofd- en eindredactie: Kees Versteeg, Ronald Glasbergen, Jana Beranová.

Redactie: Rinus Vuik, Marcella Deen, Janny Kok, Kees Versteeg, Jana Beranová, Ronald Glasbergen, Wim de Boek.

Fotoredactie: Wim de Boek, Rinus Vuik (foto-journalist), Hennie van der Zouw (lay-out Avant).

Vaste medewerkers: Geert-Jan Laan, Zettie Leeuwenburgh, Alek Dabrowski, Ronald Sørensen, Hans Roodenburg, Frank Drion, Han van der Horst, Rein Heijne.

Oprichters : Jim Postma en Geert-Jan Laan.

Uitgever: Stichting Third Road. KvK-nummer: 24293703

Web, Hosting en Internettechniek: Avant, Papendrecht.

CONTACT

Het mailadres voor bijdragen, feedback en nieuwstips (geen persberichten) is: info@vandaagenmorgen.nl

PERSBERICHTEN naar info@vandaagenmorgen.nl

ADVERTENTIES & Berichten

Voor advertenties, betaalde berichten en tarieven kunt u contact opnemen met ada@studiovandijk.com of met contact@vandaagenmorgen.nl

KvK-nummer: 24293703 BTW-nummer 816308767B01 Bankrekeningnummer: NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road

Over Rotterdam Vandaag en Morgen

RV&M is in september 2007 opgericht door de journalisten Geert-Jan Laan en Jim Postma als een papieren weekkrant. In oktober 2008 werd RV&M digitaal. Het is daarmee een van de oudste Rotterdamse digitale kranten. Nu, in de loop van 2019, ondergaat RV&M mede door het overlijden van mede oprichter Jim Postma een vernieuwing als vanuit Rotterdam opererend webkrant. De groeiende groep vaste en incidentele medewerkers van RV&M bestaat uit professionals uit diverse maatschappelijke en culturele geledingen. Onze beoogde doelgroepen sluiten daarbij aan. RV&M richt zich tot een bredere, meer naar leeftijd en herkomst gevarieerde groep van geïnteresseerde lezers in nieuws en reflectie daarop uit Rotterdam, de wereld en over cultuur. Tevens zien wij dat RV&M in gestage maar toenemende mate gelezen wordt door vertegenwoordigers van andere media.

UW BIJDRAGE IS NODIG

RV&M -met name de infrastructuur van de website- wordt gefinancierd door bijdragen van lezers, sympathisanten, advertenties en dergelijke. U kunt Rotterdam Vandaag & Morgen steunen met eenmalige bijdrage van €10, €25, €50 of een bedrag naar keuze of met een periodieke overschrijving van €2 of €5 of €10 per maand. Naar bankrekening nummer NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Bijdrage RV&M Ook voor uw leesplezier is uw bijdrage nodig.

Rotterdam Vandaag en Morgen RV&M. Digitaal met diepgang. Sinds 2008

Lees verder

Wilt u reageren?

Naam *
E-mail *
Initialen
Onderwerp *
Vraag/Opmerking

Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties