Het orakel heeft gesproken

8274-het-orakel-heeft-gesproken (Door Frank Drion)


De oud-minister van financiën in twee kabinetten Lubbers, Onno Ruding, heeft commentaar op het kabinet Rutte. Omdat het volgens hem te royaal omspringt met de financiële overschotten. Hij ziet het liefst dat de staatsschuld verder wordt verlaagd. Terwijl deze schuld nog nooit zo laag is geweest. En juist nu dringend iets gedaan zou moeten worden tegen het verlagen van de pensioenen en aan het ‘opkrikken’ van de lage inkomens.

De nationale goochelshow is weer in aantocht
In de jaren 1982-1989 heeft Onno Ruding hoogstpersoonlijk als minister van financiën in twee kabinetten Lubbers een flinke greep gedaan uit de pensioenpotten. Het zou goed zijn als deze fout hersteld werd en eerst de pensioenen op een behoorlijk peil worden gebracht.Vraag maar geen advies aan Ruding. Hedendaagse collega’s moeten iets creatiefs verzinnen.Wouter Koolmees moet Wopke Hoekstra maar snel overtuigen van de noodzaak van een ingrijpend pensioenherstel. Als dit kabinet niet uit de pensioenpuzzel komt met zoveel overschotten, dan weet ik het niet meer. Tot op de dag van vandaag is in ieder geval het met veel bombarie gepresenteerde ‘Pensioenakkoord’ nog een mislukking. Een goocheltruck, waarbij het konijn dood uit de hoed is gekomen. En Rutte maar blijven roepen dat we meer kunnen en moeten besteden, die gepensioneerden kijken wel uit zeg. Straks gaat er weer van alles omhoog en de beloofde voordeeltjes blijven uit. Zorg eerst maar eens dat de energieopslag geheel wordt teruggedraaid. De BTW weer op een normaal, dus lager, niveau is gebracht en de energietransitie behapbaar is voor iedereen. Wij zien met grote belangstelling en even grote bezorgdheid de Miljoenennota tegemoet. Het zou me niet verbazen als de Miljoenennota alle goochelshows van Las Vegas zou evenaren. De pensioenbestuurders zorgen wel voor hun eigen verrassing.Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

vrijdag 13 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties