Het opstappen van alle Engelanden

8201-het-opstappen-van-alle-engelanden (Door Geert-Jan Laan)


VK Brexit 1

Het zit er echt aan te komen. De Verenigde Engelanden, om de Britse deelstaten maar even te noemen, gaan eind oktober de plaat poetsen. Het wordt: Dag Europa. De eigen bevolking is al begonnen te hamsteren. Levensmiddelen, sterke drank en meerdere in Britse ogen echte noodzakelijkheden worden nu opgespaard. Charles Dickens had het niet beter kunnen omschrijven. Engeland wordt gegrepen door een verzameling “scrooges”. Graaien en grijpen en we zullen winnen.

Voor het eerst sinds 2012 is de Britse economie met O,2 procent gedaald. Een krimp die het gevolg is van de naderende Brexit, zo voorspelt het Britse staatsbureau voor statistiek. Nederland is een van de grootste handelspartners van de Engelsen. Niet alleen groente en fruit, maar ook andere verse levensmiddelen. Ook spreken de Nederlandse maakindustrie en andere inventieve “maakbedrijven” een stevig stapje mee.

We zullen zien hoe de Britten zich op wat langere termijn houden. Nederland loopt zich warm voor een grote veel opleverende finale. We zullen zien over een jaar. Of een nieuwe Nederlands-Engelse oorlog op handelsgebied niet een nieuwe tocht naar Chatham oplevert.

Jeroen Waardenburg :
https://www.ad.nl/den-haag/lichtpuntjes-tussen-donkere-wolken-boven-britse-uittreding-laat-nederland-de-brexit-fixen~a8501579/

Nederlandse bedrijven ver dienen nu al een brexit.
Tel uit je winst.

vrijdag 16 aug 2019

jeroen Waardenburg :
Er is weer veel bangmakerij het VK uit de EU ,o o tjonge tjonge dat wordt een ramp de wereld vergaat; alles gaat gewoon door alleen je zal je paspoort weer moeten tonen,niet zo gek.En dat ze uit de dictatuur EU stappen laten die Engelsen nou helemaal gelijk hebben.

En het bedrijfsleven,ze hebben zich er allang op voorbereid,want ze zullen is als geldwolf een cent minder verdienen.

vrijdag 16 aug 2019

Jan Tak :
Mooi, en op 1 november trekken we de plug eruit.

"Confound their politics,
Frustrate their knavish tricks,
On thee our hopes we fix:
God save the Queen"

vrijdag 16 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties