Triest antwoord aan Vuilnisbelt 010

8139-triest-antwoord-aan-vuilnisbelt-010 (Door Han van der Horst)


Niet alleen Rotterdam, ook een aantal randgemeenten krijgen volgend jaar nieuwe vuilniscontainers. Ze geven lichtsignalen, groen als ze nog ruimte zat hebben, bij oranje zijn ze bijna vol. En bij rood kan er niets meer bij. De vuilnisbobo’s hopen dat de burger een andere container gaat zoeken als hij van een afstand al het rode licht ziet. Of zijn afval weer mee naar huis neemt. Bovendien, zo juicht het AD, komen op die manier zeventig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.


Dit is een triest en beledigend antwoord aan de ondertekenaars van de petitie Vuilnisbelt010, die is gestart door Delfhavenaar Jaap Stronk. Hij stelt vast dat in zijn wijk de containers te vaak overvol zijn. Dan is het geen wonder als burgers overgaan tot wat in het ambtelijk jargon heet de zonde van de ‘naastplaatsing’.

Rotterdammers betalen meer dan driehonderd euro per jaar voor het ophalen en afvoeren van vuilnis. Voor dat geld moet het gewoon in orde zijn. Het is aan de de gemeente om containers tijdig te legen. Je zou bijvoorbeeld heel misschien een klein beetje op het idee kunnen komen om in zo’n container geen lichtjes te zetten maar een meetinstrumentje dat dan bij de gemeente een alarmsignaal afgeeft. Dan kan de vuilniswagen hem komen legen voordat de zakken eruit puilen. Elke overvolle container is de verantwoordelijkheid van de gemeente. En voor de rest niks. Je kunt je er dan niet van afmaken met een rood lampje zodat de burger al van verre ziet dat er opnieuw is gefaald bij het leveren van een basisdienst aan de bevolking.

Jeroen Waardenburg :
Of die Papoea goed met de natuur om gaat is de vraag ,wellicht beter dan de bezetten van hun land Indonesie.............met dank aan Nederland.

Menig oude Papoea zal nog wel is terug denken en zal ook denken was het nog maar Nederlands Nieuw Guinea.
Eeen vabn hun voorvechters was Nicolaas Jouwe.

maandag 22 jul 2019

Jan Tak :
"Wat die papoea betreft, die gaat efficiënter met zijn hulpbronnen om dan wij. Die gooit weinig tot niets weg. Het is nuttig om dat op te merken"

Zomaar heer van der Horst, wat is aan deze opmerking nuttig?
Volgens mij heeft dit weinig met efficiëntie te maken, dit slaat nergens op en dat weet u ook.

zaterdag 20 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Wijbenga waar zijn de mensen met knijper en vuilniszak om de troep op te ruimen. Doe het nu zelf maar. U moet u schamen of wegwezen CITAAT.

Niet alleen dat heerschap maar heel het B&W Rotterdam;totaal niet geschikt voor hun taak en oja neem ook die man mee die de burgemeesterszetel bezet houdt waar hij niet op hoort te zitten.

vrijdag 19 jul 2019

Jan Tak :
De DUW "Dienst Uitvoering Werken" was vanaf 1945 een vorm van werk verschaffing na de oorlog, de arbeiders werden in kampen geïnterneerd.

Zou een oplossing kunnen zijn voor al die beroeps-handophouders. Ik ben vóór

dinsdag 16 jul 2019

Arie Torcque :
In mijn woonland hebben ze de oplossing, geen zwerfvuil op straat, als de werklozen een uitkering willen hebben moeten ze vuil ruimen, elke dag, zoniet,.. geen uitkering.
Vroeger, en dan praat ik van even na de oorlog moesten de mensen werken in de "Duw" ik weet niet of ik het goed zeg maar ik heb m'n ouders er weleens over horen praten, zou dus nu ook zomaar weer een oplossing kunnen zijn.

dinsdag 16 jul 2019

Han Quist :
Er is in Rotterdam geen plek te vinden waar geen zwerfvuil zichtbaar is.Wijbenga waar zijn de mensen met knijper en vuilniszak om de troep op te ruimen. Doe het nu zelf maar. U moet u schamen of wegwezen

dinsdag 16 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Wat die papoea betreft, die gaat efficiënter met zijn hulpbronnen om dan wij CITAAT.

Inderdaad.

dinsdag 16 jul 2019

Arie Torcque :
De vuilnisbobo’s hopen dat de burger een andere container gaat zoeken als hij van een afstand al het rode licht ziet.

Nee,..nee,.. het rode licht wil zeggen flikker het maar naast de contener want er is geen plaats meer,.. tja die ambtenaren vinden wat uit.

dinsdag 16 jul 2019

Han van der Horst :
Wat die papoea betreft, die gaat efficiënter met zijn hulpbronnen om dan wij. Die gooit weinig tot niets weg. Die zal het ook overleven als de parafernalia van het moderne leven langer dan tien uur uitvallen. Het is nuttig om dat op te merken.

dinsdag 16 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Elke overvolle container is de verantwoordelijkheid van de gemeente. En voor de rest niks. Je kunt je er dan niet van afmaken met een rood lampje zodat de burger al van verre ziet dat er opnieuw is gefaald bij het leveren van een basisdienst aan de bevolking.CITAAT.Geheel mee eens Han van der Horst.De mensen betalen al genoeg voor deze dienst het weg halen van vuil en huisvuil in het algemeen.

Maar met dit B&W totaal ongeschikt voor hun taak en taken zal het niet beter worden;een Papoea met bot in neus en veer in kont zou het beter doen.

maandag 15 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties