Bittere pil

7973-bittere-pil (Door Frank Drion)

De euthanasiediscussie is weer op volle toeren gekomen door een recente mededeling van het OM, dat weer een arts wordt vervolgd voor een gepleegde euthanasie. Dan denk je als leek: “ik heb een wilsverklaring ingevuld, dat ik bij volledige dementie uit het leven wil stappen”. Dan heb je het mooi mis, je moet dat later nog kunnen bevestigen. En dat kan je niet, want je bent niet meer bij zinnen. Dan mag je je leven, met alle ellende voor je naasten en voor jezelf, uitdienen in een verpleeghuis.

Het OM heeft toch wel wat beters te doen

De ‘Coöperatie Laatste Wil’ kwam met een oplossing, een kleine hoeveelheid poeder in een kluisje, waar je zelf het beheer over hebt. En waar je naar behoefte gebruik van kunt maken. De naam van het poeder werd zorgvuldig geheim gehouden en zou in kleine besloten inkoopgroepen te verkrijgen zijn. Deze ontwikkeling werd meteen als misdadig afgedaan door het OM. Dat er grote behoefte is aan een zelfhulpmiddel blijkt wel uit de enorme groei van de coöperatie. Het ledental steeg met vele duizenden.Het wordt hoog tijd, dat we de ontwikkelingen zelf in de hand gaan nemen, want met de wet komen we er niet uit. Een kleine handreiking van de wetgever inzake de omgang met een eens gegeven wilsverklaring lijkt me wenselijk. Ondanks het tegensputteren van behoudende partijen zal de wet duidelijker moeten aangeven, hoe met euthanasie om te gaan. Als we zo met een wilsverklaring kunnen sollen, verschillend kunnen uitleggen, komt het nooit tot een waardig einde. En dat is waar de artsen en hun scan-collega’s voor staan. De pil van opperrechter Huib Drion, was zo gek nog niet. Wij zien kans om overal een groter, onoplosbaar probleem van te maken. En mensen waar het om gaat, patiënten en artsen zijn er de dupe van. Het OM heeft wel wat beters te doen, zeg. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Jan Jaap Vogel :
Wat bezielt mensen om als iemand het leven moe is, een ander persoon te ontzeggen om op een menswaardige manier (na de hoognodige controles) eruit te kunnen stappen?
Het moet toch mogelijk zijn om in 21e eeuw over je eigen leven te kunnen beschikken, zonder dat mensen op basis van hun levensovertuiging dat verhinderen. Wie zijn die laatste groep mensen om hun mening op te leggen aan een ander?

Het getuigt van een duidelijk verdraaiing van de werkelijkheid om te stellen dat in dit land mensen tegen hun wil door uitdroging of een pil an hun leven komen. Duidelijk een verdraaiing van de werkelijkheid demagogische truc.

woensdag 14 aug 2019

Jeroen Waardenburg :
Wellicht is het beter dat je over dit onderwerp je even inhoud.CITAAT.

Dat bepalen we zelf wel,ga jij maar is aan de studie .Tja voor jou is de waarheid pijnlijk.
Voorts onze bijdrage nog maar is goed lezen. En niet zo roeptoeteren.

woensdag 14 aug 2019

Jan Tak :
Je hebt geen flauw idee van de problematiek Jeroen.
Waarschijnlijk heb je nooit meegemaakt dat jouw vader op de meest pijnlijke wijze door de kanker binnen weg teert en dan in zijn hallucinaties ten einde raad jouw God vervloekt.

Wellicht is het beter dat je over dit onderwerp je even inhoud.

woensdag 14 aug 2019

Jeroen Waardenburg :
Het OM heeft wel wat beters te doen, zeg CITAAT.

Inderdaad om mensen te vervolgen die oude mensen tegen hun wil door laten gaan door een pil of uit droging,en de zogenaamde laatstewil is daar mede schuldig aan.
Wij moeten de eerst oude mens nog tegen komen die zegt geef mij een pil want ik wil dood,neen het is eerder zo de man/vrouw is diep in de negentig en zeg dan het is mooi geweest maar wil dan wel dood gaan niet door een pil of door een poedertje,maar gewoon wel zonder pijn op een natuurlijke wijze en waardig.

Dus mensen die levens moe zijn,val daar anderen niet mee lastig,dat er een wet moet komen van legale moord op oude mensen .

woensdag 14 aug 2019

Jan Tak :
Omdat we altijd eerst moeten denken voor het doen;
https://www.laatstewil.nu/nieuwsberichten/

woensdag 14 aug 2019

donny smeets :
die zelfdodings pil zou er al lang moeten zijn. Met regels natuurlijk.. Who's life is it anyway? Schandalig dat je in dit land , met alle technologie en wetenschap, geen fatsoendelijke euthanasiebeleid hebt. Geen groter recht dan zelf te mogen beslissen wanneer het echt genoeg is. ziekelijk als je dit zelf of kortbij meemaakt...

dinsdag 13 aug 2019

Arie Torcque :
Helemaal eens met Jan Tak, zou het niet veel beter zijn om zo hier en daar de naam van het wonder poeder per ongeluk openbaar te maken. Ik denk (maar wie ben ik) dat ze er een heleboel mensen gelukkig mee zouden maken, en iemand gelukkig maken is niet verboden bij de wet.

donderdag 11 apr 2019

Jeroen Waardenburg :
Geen enkel einde is waardig daar de dood een onnatuurlijk gegeven is.
En ook niet doen of zelfdoding zo normaal is, niet dus.

dinsdag 09 apr 2019

Jan Tak :
Sorry Frank maar zo'n ingrijpend onderwerp verdient wel meer uitleg dan in deze paar regels is te lezen en dan bedoel ik zowel procedureel alsook het wettelijk kader.
Onlangs is het OM wederom een strafrechtelijk onderzoek begonnen en werd de "Coöp Laatste Wil" verzocht om het verspreiding van een zelfdodingsmiddel, het geven van instructies alsmede het bijeen brengen van kopers per direct te stoppen.
Kijk dat schiet niet op natuurlijk, niemand ook de artsen niet, weet exact waar we aan toe zijn, een belachelijke schijnvertoning

Kom op Frank waarschijnlijk weet je meer en juist jij bent het wel haast aan je naam verplicht dit dan met anderen te delen.
Dat van de dijken weten we nu wel, daarmee is overigens weinig mis kan ik je vertellen.

dinsdag 09 apr 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties