Wachten op de Nederlandse Trump?

7920-wachten-op-de-nederlandse-trump (Door Ronald Sörensen)

Toen Trump gekozen werd, was ik één van de weinigen die openlijk zijn vreugde toonde. Die vreugde had twee oorzaken.

Ten eerste: de voltallige Nederlandse pers toonde haar trouw aan het politieke kartel door massaal achter zijn opponent Hillary Clinton te gaan staan.

Ten tweede: Trump toonde in de campagne voor zijn presidentschap een man te zijn, die harde beslissingen niet uit de weg gaat. Eindelijk een ander geluid. Daarbij, “eigen land eerst” bevalt me eigenlijk ook wel.


Wat betreft het eerste. Ik weet al sinds ik in 2001 mijn eerste schreden in de politiek zette, dat onze nationale media zo partijdig zijn als de pest. Dat is ook logisch want vanuit ons verzuilde verleden bleef de partijgebondenheid hangen en ze zijn financieel volkomen afhankelijk van de overheid. Natuurlijk is de VARA links en natuurlijk is Trouw voor het CDA.

Mijn grote probleem is, dat ze (de pers) naar buiten ventileren onpartijdig te zijn, maar voorstellen tot veranderingen van ons politieke systeem stelselmatig als dom, xenofoob extreem rechts e.d. kwalificeren.

De hoofdredacteur van de Volkskrant – volgens eigen zeggen onafhankelijk – werd totaal onverwacht burgemeester van Hilversum. Beloond door de partij, waar hij zich ook als journalist voor 100% “onpartijdig” had ingezet.

Maarten van Rossum heb ik ooit kunnen ontfutselen, dat hij ook lid van dezelfde PvdA was. Ton Elias werd als journalist kamerlid voor de VVD. Zo zijn er legio voorbeelden. Dus al in de media massaal “A” wordt gezegd, heb ik de neiging “B” te roepen.

Wat betreft een sterke gekozen regeringsleider ? Ik zit wel te wachten op iemand die knopen doorhakt.

Ons land wordt geteisterd door gelukszoekers uit het veilige Noord Afrika. Het grote probleem is de weigering van Noord Afrikaanse landen om hun landgenoten terug te nemen. We zitten dus met vaak met ongenode gasten, die gezien de uitzetcentra voor “moeilijke gevallen” voor een flink deel misbruik maken van onze gastvrijheid.

Dagelijks worden illegalen opgepakt die onuitzetbaar zijn en die zowel overlast veroorzaken als geld kosten. Dus je hebt een paspoort, maar mag niet meer terugkomen in het land dat het paspoort heeft verstrekt. Ook als je je paspoort weggegooid hebt; de archieven liegen niet en je herkomst kan altijd worden aangetoond.

Dan ligt de oplossing toch voor de hand?
Gebied (niet vragen dus) die landen hun ambassades te sluiten en roep zelf ook de ambassadeurs terug. Geen diplomatieke betrekkingen meer. Zij met twee maten meten: wij ook. Oog om oog, tand om tand c.q. een koekje van eigen deeg.

Als een Noord Afrikaans paspoort in die landen niets waard is, waarom een Nederlands paspoort dan wel? Per direct stoppen met het zenden van uitkeringen naar die landen en het verbieden van financieel verkeer!*

Alle handel, die eenzijdig op ons land gericht is, stoppen. De financiële compensatie voor Nederlandse bedrijven kan ruimschoots gehaald worden uit het geld van de uitkeringen dat in ons land blijft. Westerse of andere landen, die protesteren, krijgen de gelegenheid zelf de gelukzoekers binnen te halen.

Daarna worden alle verdragen eenzijdig opgezegd – inclusief Marrakech - en worden alle mensen met dubbele paspoorten, die hun oorspronkelijke paspoort niet mogen inleveren in de gelegenheid gesteld dat wel te doen. Wij bepalen dat in ons land juridische gelijkheid moet bestaan; dat wordt niet elders bepaald. Wij erkennen de ingezetenen die voor ons kiezen als staatsburger en koppelen daar aan vast dat andere nationaliteiten dan automatisch vervallen.

De keuze is aan de dubbele paspoorthouders: Welke zal het zijn? Geen Nederlandse nationaliteit? Dan alleen hier met een toeristenvisum of een tijdelijke verblijfsvergunning i.v.m. werk.

Het enige dat nodig is, is het aanpakken van landen die ons al decennia gruwelijk in de maling nemen.

Ik zie het Rutte of Buma nog niet doen, terwijl in de landen waar we het over hebben, maar één taal wordt begrepen: Die van een ijzeren vuist. En wat dat laatste betreft; militaire oefeningen in de Middellandse zee In plaats van aan de Noordkaap kunnen het proces versnellen.

Trumpiaans dus!
*Mochten Noord Afrikanen op het idee komen om na het intrekken van hun uitkering weer naar Nederland te verhuizen, dan worden ze aan de grens geweigerd. Nogmaals: een koekje van eigen deeg.


Eerder verschenen bij Dagblad010.

Jan Tak :
Te laat, te laat zei Winnetou, . . . . .

Je oproep Ronald is veel te laat er komt een dag dat onze kleinkinderen deze domheid zullen vervloeken. Dwz. als we nog kleinkinderen krijgen, Nederlanders maken vrijwel geen kinderen meer en zij wel.

Mark my words: over vijftig jaar is de Benelux een islamitisch enclave, waar overspelige vrouwen publiekelijk worden gestenigd en zijn onze kleinzoons de nieuwe "gastarbeiders".
Eigenlijk sta ik nog verbaasd dat het nog zolang mocht duren maar je ziet het om je heen, hele winkelstraten zijn al overgenomen.

En dit allemaal omdat wij de instroom beoordeelden aan de eigen maatstaven en gastarbeid zo'n goedkoop idee leek.
Dit alles komt niet uit mijn koker maar uit het boek van Mohammed Rasoel:
"De Ondergang van Nederland, Land der naiëve dwazen"

dinsdag 05 maart 2019

Mark . Sakloo. :
Als de grens vaag wordt lopen de wolven zo naar binnen.Sluit de grens hermetisch.

zondag 03 maart 2019

Rinus Vuik :
Sorry voor mijn vaagheid,ik bedoel dus de grens in de laatste alinea!Met het ingaan van het Verdrag van Schengen op 26 maart 1995 zijn de grenzen met Duitsland en Belgie als het ware 'opengegooid'.Welkom,welkom in dit mooie land...ook gij tuig waarvandaan dan ook.Ik ben dus voor het terugdraaien en/of negeren van dit onzinnige verdrag.

zondag 03 maart 2019

Arie Torcque :
Een grens die jij en ik en natuurlijk Ronald bepalen...

zaterdag 02 maart 2019

Ronald Sörensen :
Eerst onze eigen grens, maar ik vermoed dat als dat succesvol is ook andere landen gaan ingrijpen.
Trump is een zakenman, die kijkt : Wie heft het meeste belang bij samenwerking? Als dan een land, dat veel belang heeft bij samenwerking niet bereid is iets terug te doen: Finito !

zaterdag 02 maart 2019

Rinus Vuik :
Welke grens Ronald?

zaterdag 02 maart 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties