Turkse moskeeën willen Twitterverbod voor Geert Wilders

7640-turkse-moskee-n-willen-twitterverbod-voor-geert-wilders (Door Ronald Sörensen)

Er zijn van die momenten, dat je mond open valt van verbijstering. Ik had het toen ik las dat de Turkse moskee verenigingen gaan proberen Geert Wilders door Twitter in de ban te laten doen. Reden; Hij zet aan tot geweld, omdat hij o.a. hun belangrijkste profeet Mohammed beledigt. Zo heeft hij gezegd, dat die profeet pedofiel zou zijn. Wilders beroept zich daarbij op de Hadith, de boeken waarin het leven van Mohammed besproken worden en waarin staat dat hij trouwt met Aisha, die inderdaad slechts negen jaar was.

Ik verwonderde me vooral over de beschuldiging van haat zaaien en zo oproepen tot geweld. Wilders heeft zich duidelijk verdiept in één van de heilige boeken van de moslims, maar mag daar klaarblijkelijk geen conclusies uit trekken; dat voorrecht is weggelegd voor gelovigen (lees moslims) Ongelovigen hebben sowieso geen oordeel te vormen over gelovigen vinden de meeste aanhangers van Mohammed.

Als leraar met een bevoegdheid tot het geven van godsdienst (op protestants christelijke scholen) heb ik me vanaf de komst van de eerste moslims op mijn openbare school verdiept in hun bronnen. Ten eerste omdat ik het mateloos interessant vind en ten tweede omdat een historicus zijn mening altijd onderbouwt met bronnenonderzoek en ten derde omdat ik in mijn ogen vreemde uitspraken van leerlingen, zoals: “de slechtste moslim is altijd nog beter dan de beste christen”- wil begrijpen. Ik ben er nog niet klaar mee.

Wat ik wel weet is dat ook Jezus door moslims als profeet wordt gezien: Ze noemen hem Isa. Sterker nog ze beweren dat hij moslim was (net als veel andere Joodse en Christelijke profeten)

Om nu terug te komen op de beschuldiging van aanzetten tot geweld. Nu de Kerst gaat naderen worden extra beveiligingen aangelegd bij de kerstmarkten. Rotterdam CS is beveiligd met betonblokken en paaltjes. De Westerse wereld wordt geteisterd door terroristisch geweld en vreest nog iedere dag voor aanslagen. Al die terroristen beroepen zich op boeken, waaruit ook Wilders zijn kennis put.

Volgens mij begeven de Turkse moskee beheerders zich dus op zeer glad ijs. Hun profeet Isa heeft het al 2000 jaar geleden gezegd.

Zo sprak Isa (Jezus) in Matteüs 7:1. (Nieuwe Bijbelvertaling)

‘Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt’ ‘Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden.

Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder of zuster, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt? Hoe kun je tegen hen zeggen: “Laat mij de splinter uit je oog verwijderen,” zolang je nog een balk in je eigen oog hebt?

Huichelaar, verwijder eerst de balk uit je eigen oog, pas dan zul je scherp genoeg zien om de splinter uit het oog van je broeder of zuster te verwijderen’

Kan het duidelijker?

Jim Postma :
Elk oordeel, voor het Eindoordeel, is een vooroordeel!

dinsdag 13 nov 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
En de Kerstman, wat gaat dat worden, Wintergender of eehhh.... Winter-regenboog... als Sinterklaas het hoort draait hij zich om in z'n graf.
Misschien ook iets voor die mevrouw uit Friesland om voor te vechten....

Waar blijven al die NL'ers die ZwartePiet en Kerst zo hoog in het vaandel hebben staan, of blijven die liever achter moeders batterij liggen... slapjanussen.

vrijdag 09 nov 2018

jim postma :
Doe voor mij maar 'Kerstpeen' (voor de sneeuwpop) i.p.v. 'Winterpeen'.

vrijdag 09 nov 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Even recht zetten: de "Kerstmarkten" moeten tegenwoordig "Wintermarkten" genoemd worden (kan het nog gekker)

vrijdag 09 nov 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties