Deugende PvdA fractie

7395-deugende-pvda-fractie (Door Ronald Sörensen)

In het RD krijgt de fractie van de PvdA de gelegenheid hun solidariteit te uiten met de BN’ers die het nodig vonden om hun deugdzaamheid heel openlijk te manifesteren door het opstellen van een open brief aan Stef Blok, die kritiek heeft geuit op de voortgang van de multiculturele samenleving en de staat Suriname, die wordt bestuurd door een moordenaar en veroordeelde drugsdealer. Ook de PvdA fractie ondertekent die protestbrief. Kortom minister Blok deugt niet en in divers Rotterdam is alles koek en ei! Een echte eenheid vinden ze!

Merkwaardig dat nu juist deze fractie met zo’n openlijk “zie ons eens goed zijn” verklaring komt. Ze hebben er namelijk direct na de verkiezingen op aangestuurd om de grootse groep kiezers uit te sluiten. Die maken klaarblijkelijk geen deel uit van de eenheid in onze stad. En niet alleen de kiezers van Leefbaar Rotterdam ondergingen dat lot, want men bestuurt met de kleinst mogelijke meerderheid en negeerde het voorstel om af te spiegelen en zo met de grootst mogelijke meerderheid de besluiten te nemen.

Uit een uitgelekte email van de PvdA lijsttrekker, gepubliceerd op de site van Dagblad010, blijkt de reden van dit ondemocratische uitsluiten: De PvdA wilde ondanks het verlies van 40% van haar kiezers twee wethouders leveren.

Nu is één van die wethouders het absolute voorbeeld van de goede verstandhouding binnen Rotterdam(sic), want toen hij twee dames met een kleurtje in de stadhuistuin zag, begon hij een praatje. Op zijn vraag: “wat doen jullie hier?” antwoordden ze: We werken op de fractie van Leefbaar Rotterdam” De reactie van Moti, daar heb ik het over, was heel verbindend, want hij siste hen toe “verraders” te zijn.

Dus als je een kleurtje hebt, kan en mag je niet voor de grootste partij van de stad werken vond hij. De medewerkster kwamen diepverontwaardigd op kantoor terug en nadat ik heb getroost had, vertelde ik dat ze – indien gewenst – een klacht in konden dienen bij burgemeester Aboutaleb!

Dat hebben ze gedaan en die heeft zijn partijgenoot binnenkamers een schrobbering gegeven en gedwongen zijn excuses te maken!

Alzo geschiedde.
Toen de (verbindende!) wethouder met zijn gedrag uit het verleden geconfronteerd werd, schoot hij eerst in de “het viel wel mee” modus en ging daarna over op jokken. Het was heel lang geleden gebeurd in 2006 (klopt niet toen was Opstelten burgemeester) en hij er was eigenlijk niets gezegd; vandaar dat hij zijn excuses maakte natuurlijk!

Lekker verbinden dus die club! Aan één stuk door mensen die kanttekeningen bij de multiculturele samenleving zetten verketteren en uitschelden, maar tegelijkertijd naar buiten de passie prediken.

Eén positief geluid. Statistisch gezien zal de PvdA bij de volgende verkiezingen nog maar twee of drie zetels overhouden. Een aflopende zaak die zgn. sociaal “democratie” in onze stad.

Jeroen Waardenburg :
Eén positief geluid. Statistisch gezien zal de PvdA bij de volgende verkiezingen nog maar twee of drie zetels overhouden. Een aflopende zaak die zgn. sociaal “democratie” in onze stad.CITAAT.

Heerlijk en nog eens HEERLIJK!!!!!!! '
De Oude Rutte zal rijkelijk stromen.
Wat een feest zal dat zijn,bij de volgende verkiezingen.

maandag 30 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De kluts kwijt


Je zou ze de kost moeten geven die gedurende

deze enorme hittegolven de kluts zijn kwijt

geraakt. Waarvan recentelijk weer ondergetekende.


In de bloedhitte ben ik op zoek naar een

Kringloopwinkel in het dorp Oude-Tonge. Daar

buiten, midden in natuurgebied en boerenland,

bivakkeer ik vaak om de hitte in de stad te ontvluchten.


Hoewel, zo ontdek je al snel van stad naar platteland:

‘Vluchten kan niet meer.’


Afijn. Een keer had ik daar jaren geleden in dit vriendelijke

dorpje een matras gekocht voor mijn buitenhuisje.

Maar nu kon ik de tweedehands-winkel niet meer

direct terugvinden.


Geheel de weg kwijt stopte ik mijn oude bestelwagentje

langs de kant van de weg, toevallig in de buurt van

een autogarage. Zo’n vijftig meter daar vandaan.


De goedlachse automonteur wees mij onmiddellijk

de goede richting. Namelijk naar de volgende rotonde.

Ik had mij dus eenvoudig vergist. Omdat de monteur

mijn auto niet zag, vroeg hij: ‘Bent u lopend?! Het is nog

wel zo’n driekwart kilometer hier vandaan?’


Geruststellend antwoord ik hem: ‘Nee, mijn wagen

staat wat verder op. Ik was alleen even de kluts kwijt.’


Op dat moment loopt de monteur naar een van de

auto’s en vraagt met een ‘big smile’: ‘Zo, u was de kluts

kwijt, hè? Nou, dan heeft u geluk. Heb er hier nog eentje

liggen voor een goedkoop prijsje. Hoeft u ook niet meer

naar de Kringloopwinkel.’’


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties