De wortel van de democratische boom en de bijl

7212-de-wortel-van-de-democratische-boom-en-de-bijl (Door Ronald Sörensen)

Op de cover van onze grondwet staat dat Nederland een democratische rechtsstaat is. Essentie is dat bij conflicten de rechterlijke macht het laatste woord heeft en iedereen zich dient te houden aan gerechtelijke uitspraken.

Over het democratisch gehalte van onze staat heb ik al voldoende geschreven, maar we kunnen ons ook de vraag stellen of we nog een rechtsstaat zijn.

In vrijstaat 020 wordt de wet met voeten getreden. Gelukzoekers, die door de rechter zijn uitgewezen worden geholpen door quasi progressieve hulpverleners, die daarmee een uitspraak van de rechter aan de laars lappen. Sterker nog ze houden zich niet aan een gerechtelijke uitspraak, maar beginnen wel een kort geding, waarvan we nu al weten dat ze de uitspraak weer negeren als die voor hen negatief uitvalt. Zou hij wel positief voor ze uitvallen, dan willen ze dat de staat zich er wel aan houdt. Selectief juridisch winkelen heet zoiets.

Het “zachte heelmeester” bestuur van 020 negeert onze wet trouwens ook, want kraken is bij wet verboden. Maar gelukkig wordt over 8 weken gehandhaafd. Dan kraken de gelukzoekers samen met hun Nederlandse vriendjes gewoon weer een ander pand, waar ze dan weer 8 weken mogen blijven enz. enz. Wetteloosheid dus.

Een ander zeer bedenkelijk verschijnsel is het ontlopen van een door de rechtbank opgelegde straf. 10% van de veroordeelden ontloopt zijn straf door voor de oproep de straf te ondergaan het tweede paspoort te gebruiken. Ze duiken onder in het land van herkomst, dat geen landgenoten uitwijst! Omdat mensen met één paspoort die mogelijkheid niet hebben ontstaat dus niet alleen juridische ongelijkheid, maar ook de mogelijkheid je te onttrekken aan een vonnis: dat in een rechtsstaat.

Heb ik het nog niet gehad over de uitspraken van onze politiek correcte rechterlijke macht. “Nederland is vol” (Janmaat) Minder, minder, minder (Wilders) bestraffen, maar een belediging aan alle Russen (Pechtold) niet vervolgen.

Dat laatste is natuurlijk de schuld van het O.M. dat zelf ook boter op het hoofd heeft. Gewelddadige antifa demonstraties tegen Pegida- en een PVV bijeenkomst tolereren, maar mensen die anti zwarte Piet demonstranten tegenhouden bij Joure wel voor de rechter slepen.

Toch zit er een duidelijk tendens in het juridisch optreden of het juist nalaten van optreden.

Ben ik de enige die het ziet?

Rinus Vuik :
Even afwachten dan maar?

maandag 21 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Het is te hopen @Rinus,maar wij hebben onze bedenkingen.

maandag 21 mei 2018

Rinus Vuik :
Jeroen@ Zou zomaar kunnen, maar ik bedoel te zeggen dat het stelletje nieuwe rechters is gewaarschuwd en zich er niet met een Jantje van Leiden vanaf kunnen maken!Iedereen heeft recht op zuivere rechtspraak, ook Wilders!!

maandag 21 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
zullen er voor waken om van vooringenomenheid te worden beschuldigd CITAAT.

Maar ze zijn het wel,ze hebben natuurlijk instructies gekregen laat niets merken tja........

zondag 20 mei 2018

Rinus Vuik :
Nu de zgn. wrakingskamer het verzoek van Wilders om de leden van het gerechtshof, die hij betichtte van vooringenomenheid te doen vervangen, heeft ingewilligd, gloort er licht aan de horizon van de Nederlandse rechtsspraak.Waren er toch een stelletje rechters die niet bepaald objectief bezig waren.Van een gehele objectiviteit bij het volgende stel rechters zal uiteraard ook geen sprake zijn, maar die worden nu echt nauwlettend gevolgd, en zullen er voor waken om van vooringenomenheid te worden beschuldigd.Of dit daadwerkelijk in het voordeel van Wilders zal uitvallen.....wie zal het zeggen!

zondag 20 mei 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
"Verder ben ik wel van mening dat iedereen in Nederland door Vrouwe Justitia in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld"

Wat mij opvalt is dat Vrouwe Justitia Blind is voor argumenten en doof voor waarheden.

Daarbij wil ik aantekenen dat NL al jaren geen "democratie" meer is maar een democraties gekozen dictatuur....

vrijdag 18 mei 2018

Jan Tak :
Het ging ook over de oprechtheid van "Vrouwe Justitia" niet over Wilders dat kunnen we een andere keer doen als je wilt.
Eerst maar eens afwachten hoe dit eindigt.

donderdag 17 mei 2018

Jan Jaap Vogel :
Ik ben blij dat ik een positieve blik op de samenleving heb en constateer dat we het niet eens zijn.

Ik heb trouwens niemand gehoord over Wilders die nu dus ook zegt het vonnis (is er nog niet eens) naast zich neer te gaan leggen.

donderdag 17 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Het is ook wel heel makkelijk om overal een samenzwering in te zien en zo justitie continu in een kwaad daglicht te zetten. CITAAT.

Er zijn altijd mensen die goed praten wat fout is kortom een foute gerechtelijke macht,met willekeur die zijn weerga niet kent.

woensdag 16 mei 2018

Jan Jaap Vogel :
Waar het om gaat is dat ik vind dat de rechtsprekende macht objectief is.

Het geval van Schalken is fout geweest, maar dat is aan het licht gekomen. Of hat proces naders niet objectief had geweest, dat weet ik niet.

In het geval van Demmink is er steeds te weinig bewijs geweest om een zaak te beginnen; dat is steeds objectief vastgesteld.

Het is ook wel heel makkelijk om overal een samenzwering in te zien en zo justitie continu in een kwaad daglicht te zetten.

woensdag 16 mei 2018

Jan Tak :
"Verder ben ik wel van mening dat iedereen in Nederland door Vrouwe Justitia in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld"

Dat kan je niet menen? Voorbeeld?
Hoe denk je dat het eerste proces Wilders was verlopen als Hans Jansen niet uit de school had geklapt over het etentje met Raadsheer Tom Schalken de jurist die opdracht had gegeven om Wilders te vervolgen?
Je kan toch niet met droge ogen beweren dat Wilders dan een eerlijk proces had gekregen?

Ook nooit vraagtekens gehad inzake de Secr. Generaal Joris Demmink?
Hoe schat je in dat strak de aangiften tegen Pechtold worden gehonoreerd?

woensdag 16 mei 2018

Jan Jaap Vogel :
Ik vind zeker dat justitie in Nederland het goed doet. Om justitie nu gelijk klasse te noemen, gaat misschien wel wat ver ;-).

Verder ben ik wel van mening dat iedereen in Nederland door vrouwe Justitie in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld.

woensdag 16 mei 2018

Jan Jansen :
Ik zou de heren reageerders erop willen wijzen dat klasse justitie bijna het tegenovergestelde is van klassejustitie. Waarschijnlijk bedoelt u het laatste...

woensdag 16 mei 2018

Jan Jaap Vogel :
Ik weet wel zeker dat er klasse justitie is. Wat ik ook zeker weet, is dat veel mensen het makkelijk vinden om altijd de rest van de wereld de schuld te geven en om in allerhande samenzweringstheorieën te geloven in plaats van zich te realiseren dat de wereld niet altijd is zoals zij zich wensen.

woensdag 16 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Jammer genoeg moet ik wel constateren dat er steeds minder respect is voor de gerechtelijke macht. Een hele zorgelijke ontwikkeling.CITAAT.

Dat heeft de zogenaamde gerechtelijke macht aan zich zelf te danken,met haar klasse justitie.

woensdag 16 mei 2018

Jan jaap Vogel :
Vandaag Geert Wilders op TV zien verkondigen, dat wat de uitspraak van de rechtbank ook is, hij deze naast zich neer zal leggen.
Wat mij betreft het ultieme bewijs, dat alles wat aan de linkse mens wordt toegeschreven op deze site, ook aan de rechter kant gebeurt.
Jammer genoeg moet ik wel constateren dat er steeds minder respect is voor de gerechtelijke macht. Een hele zorgelijke ontwikkeling.

woensdag 16 mei 2018

Jan Tak :
Dat tuig wordt geïndoctrineerd door "linkse" instituten zoals de Universiteit Nijmegen bekend als "Havana aan de Maas"en de UvAmsterdam met haar opleidingen Genderstudies en Kolonialisatie, studies waarmee je geen droog brood kan verdienen maar wel je omgeving mee kan vergiftigen (nietwaar Gloria de Wekker) Leo Lukkassen etc.
De bezem er doorheen.
Overigens de vorige "Damschreeuwer" heeft 8 maanden gezeten en lost nog steeds iedere maand zijn boete van € 8000 af. Ik wed dat die huidige l.lhannes daar geen trek in heeft maar slechts geilt op de aandacht die hij nu krijgt.

vrijdag 04 mei 2018

Ronald Sörensen :
Het tuig, dat voor miljoenen mensen de 4 mei herdenking wil verstoren is naar de rechter gestapt om zich vervolgens te distantiëren van diens uitspraak toen die voor hem ongunstig bleek.
Opsluiten!

vrijdag 04 mei 2018

Rinus Vuik :
Ik ben noch pro, noch anti koningshuis, dat vooropgesteld, maar de Oranjes zijn bij lange na niet de grootste kostenpost van de NEDERLAND BV.Wat te denken van het huidige kabinet: Afschaffing dividendbelasting, dat miljarden gaat kosten+ de financiele blunders die op het conto van de overheid zijn bij te schrijven.Moeten we ons dan druk gaan maken om (gemiddeld)20 euro per jaar, per Nederlander? Van de miljarden aan overschot uit de schatkist hebben wij nog nooit iets van gemerkt, we kregen gewoon 0,0! Kom op...genuanceerd blijven denken en...rekenen gij Republikeinen!

zaterdag 28 apr 2018

Jan Tak :
Nu zien we het allemaal Jim:

https://kostenkoningshuis.nl/

Oja, misschien heb ik er overheen gelezen maar ik miste nog de Kroon Domijnen welke onder beheer staan van het Staatsbosbeheer.

zaterdag 28 apr 2018

Jim Postma :
'Gelijke monniken, gelijk mee kappen!'

Wat te denken in dit kader aan ons fraaie Koningshuis met heden de poppenkast rondom Koningsdag. In recente publicaties naar aanleiding van onderzoeken blijken de Oranjes 12 miljard te bezitten!
Bij navraag bij de RVD (Rijks Voorlichtings Dienst) wordt namens majesteit geantwoord: 'Daar gaan wij niet op in. Dat is privé!'

Sinds wanneer is het kostenverslindende Vorstenhuis (betaald door de belastingen van de burger) privé?!

De Middeleeuwen zijn al lang voorbij. Toen konden onze roofridders van Oranje nog aan alle kanten graaien en snaaien. Zelfs met de zegen van de geestelijke en van de toenmalige zogenaamde 'rechtelijke macht'.

Anno 2018 is dit alles nog met geen haar veranderd.

Of ben ik nu de enige die dit ziet?!

vrijdag 27 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
De vraag is was en is NL wel een democratie;dit land wordt geregeerd door omhoog gevallen regenten het zij links of rechts.

vrijdag 27 apr 2018

Rinus Vuik :
Nee, ik ben het volkomen met je eens! De democratie in ons land is aan het afbrokkelen en geldt straks nog meer het recht van de sterken en/of slimsten.
Tijd voor een frisse wind zou ik zeggen, want als het blijft zoals het nu is, en straks zal worden, dan vrees ik het ergste.Niet zozeer voor mezelf, ik ben op leeftijd, maar dan toch zeker voor de komende generaties.Trouwens: Rutte kan ook doen wat hij wil,mag liegen en bedriegen, en dan noemen we Poetin een dictator!!

vrijdag 27 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
Dat dit gekkenhuis wat Nederland heet geen rechtstaat is mag toch wel duidelijk zijn.

vrijdag 27 apr 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties