't Kan ook met de helft...

6943-t-kan-ook-met-de-helft (Door Geert-Jan Laan)

Vanwege de tegenvallende inkomsten uit de Sterreclame van zo'n 60 miljoen euro wil de publieke omroep een forse verhoging van de bijdrage van de staat. Dat is mij een raadsel en in ieder geval een wel hele gemakkelijke oplossing van een economische tegenvaller. Want de reclame uitgaven dalen niet in Nederland. Misschien maakt de publieke omroep wel zulke voorspelbare , en saaie programma's dat adverteerders naar andere media vluchten.

In Nederland is de omroepbijdrage afgeschaft. De publieke omroep wordt geheel door de staat gefinancierd, waarbij de inkomsten uit reclame de slagroom op de taart was.

Een mooi moment dus om eens te kijken hoe goed of slecht de Nederlandse publieke omroep functioneert.

Mijn eerste vraag zou zijn is drie geheel door de staat gefinancierde zenders wel zo'n goed idee. Kun je niet beter je krachten en je middelen inzetten om twee zenders goed te laten functioneren. Onze Belgische zuiderburen slagen daar voortreffelijk in. Zonder reclame. De vier Britse BBC-zenders hebben ook geen reclame. Wel is de omroepbijdrage fors hoger dan ooit in Nederland.

Maar niet gehinderd door vaak zouteloze reclames is het een feest naar deze zenders te kijken.

Misschien moeten de omroepbazen het voorbeeld nemen van die Rotterdamse havenbaron Frans Swarttouw die bij zijn begrafenis door twaalf havenarbeiders werd gedragen.

,,Met hoeveel lopen jullie daar," hoorden ze de jeneverstem van hun voormalige baas Frans Swarttouw roepen.

,,Met ons twaalven meneer Swarttouw.

Swarttouw:,, 't Ken ook met de helft!"

Jeroen Waardenburg :
En laat nou de meeste gegeven jongensnaam in 2017 zijn 1 Noah 2 Sem 3 Lucas 4 Finn 5 Daan.
Gegevens van de SVB.

Het blijft lachen met de leugenachtige en misdadige NOS.

vrijdag 12 jan 2018

Ronald Sörensen :
Het omroepstelsel is een onderdeel van het politieke kartel, dat ons land bestiert.
Voorbeelden vanochtend NOS journaal
Trump (altijd slecht) is bang voor betogingen in Engeland. Nou lijkt hij me net de man die nergens bang voor is, maar de bron was The Guardian het meest linkse blaadje van de UK.dus dan is het waar!

De meest gegeven jongensnaam was volgens de NOS Noa. Mohamed, Mohammed, Mohamud, Mohammud en Mahmud warden apart geteld, anders was datverreweg de meest gegevn naam geweest.
U, de kijker, bent dom en zij willen dat zo houden.

Niet verminderen van de bijdrage. Afschaffen!

vrijdag 12 jan 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja de leugenachtige staatsomroep van list en bedrog een weldenkend mens kijkt dar al jaren niet meer naar.Wil men het werkelijke gewone nieuws zien altijd Vlaanderen/Belgie vervolgens Duitsland en dan BBC; wat een verademing als men daar het nieuws krijgt voorgeschoteld.

Al zou men maar twee zenders hebben is het nog niks en het zal met dat soort mensen bij de publieke omroep ook nooit wat worden die hun eigen linkse mening opdringen ;gelukkig zijn er steeds meer in NL die de zogenaamde publiek omroep links laten liggen.

vrijdag 12 jan 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties