Anti discriminatie bureau RADAR

6603-anti-discriminatie-bureau-radar (Door Ronald Sörensen)

Al menige keer heb ik mijn mening gegeven over de volstrekt overbodige subsidie slurpende instelling RADAR. (zie onder)

Gelukkig is nu ook in een deel van de 2e Kamer ontdekt, dat deze keizer geen kleren draagt. Iets dat ik al 16 jaar geleden constateerde, toen de antidiscriminatie ridders de vuige en smerige beledigingen aan het adres van mijn vriend Pim schouderophalend lieten passeren, maar tegen hem een aanklacht indiende, omdat hij met argumenten het debat over artikel 1 van de grondwet aanging.

Na zijn dood werd ik gevraagd (gedaagd?) voor een soort RADAR tribunaal, dat ik slechts deed omdat het gevraagd werd door Ron Abram, de toenmalige hoofdredacteur van het AD en oud voorzitter van de oudercommissie van mijn school. Toen ik de heren wees op het antisemitische karakter van de islam en hun volstrekte lethargie in die richting raakte ik alleen bij Abram een gevoelige snaar. Pas buiten de gehoorafstand van de anderen stelde hij dat hij nooit aan me getwijfeld had (leraar op de school van zijn kinderen) en dat ik inderdaad met de islam een controversieel thema aanroerde.

Dat de overige actieve discriminatiebestrijders daar anders over dachten, bleek toen ik later een klacht indiende over de gemeente Rotterdam (in 2006) omdat die in een personeelsadvertentie schreven voorkeur te hebben voor allochtonen (netter en besmuikter beschreven uiteraard) Die klacht werd volkomen volgens verwachting naar de prullenbak verwezen.

Op het kantoor van de bloednerveuze directeur zag ik medewerksters, die zich duidelijk als aanhangers van de Middeleeuwse slavenhandelaar Mohamed presenteerden, de man die m.i. het prototype lijkt van iemand die aanzet tot discriminatie. Deze opmerking zou een anachronisme kunnen zijn ware het niet dat zijn aanhangers nog tot op dit moment zijn woorden als rechtstreeks van het Opperwezen afkomstig en derhalve als onfeilbaar beschouwen. Sterker nog, zijn opvattingen worden in alle landen waar moslims de meerderheid hebben in de gruwelijke praktijk gebracht!

Ik kom tot deze ontboezeming, omdat ik bij het kijken naar een foto van twee in onze stad bekende moslims (NRC) plotseling zag op welke locatie deze voorvechters van discriminatie zich bevonden: Op het dak van het gebouw waar RADAR vertoeft! Geen toeval lijkt me.

Dus mensen die vanuit irreële motieven (godsdienst is n.l. irreëel) hun geloofsgenoten aanzetten tot discriminatie van andersdenkenden, afvalligen, vrouwen en homoseksuelen vinden onderdak bij - je gelooft het niet – het antidiscriminatie bureau. Sterker, ze bepalen waarschijnlijk zelfs een deel van de programmering, omdat het item bestrijding van islamofobie (daarover later) prominent op de agenda van RADAR staat.

Nu is het lezen van de Koran niet iets dat je gezellig in je vrije tijd doet, maar als je eenmaal die stap genomen hebt, is het wel verhelderend; misschien zelfs ontluisterend. Ik ga niet in herhaling vervallen, maar volgens mij weten die discriminatie bestrijders met een islamitische achtergrond niet dat wij de Koran* en de Hadith* ook kunnen lezen! Kan je eigenlijk ook maar beter niet doen als het je vak niet is, zoals bij mij. Maar waarom door hun religie gedreven mensen (irreëel !!!) wel geloven als ze beweren dat hun geloof vrede is, terwijl je de hele dag leest, hoort en ziet over gruweldaden gepleegd in naam van de islam en hun Opperwezen en tegelijkertijd degenen die de islamitische uitgangspunten ook gelezen hebben en daar een vraagteken bij zetten van discriminatie beschuldigen?

s’Heren, Allah’s en RADAR’s wegen zijn ondoorgrondelijk.

*Ik ben niet tegen verbieden, maar wel voor een sticker met daarop: “Lezen kan de geestelijke gezondheid ernstig schade toebrengen.”

http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/help_ik_word_gediscrimineerd_door_het_anti_discriminatie_bureau

Jim Postma :
Koran 2. (Koranwijntje?!') Nooit ook onze Godgegeven humor verliezen.
Waar gebeurd. We zitten op een zomerse warme dag te genieten van een koud biertje. Twee moslimjochies (5 of 6 jaar oud) wijzen met vingers naar ons en roepen in koor: 'Heineken drinken is verboden!'
Moet er zelf om lachen en vraag de jochies: 'Verboden? Waar staat dit dan?'
De jochies zijn even verward over deze vraag en antwoorden dan aarzelend:
'Het staat in de Koran meneer. Heineken drinken is verboden!'
Daarop antwoordt mijn buurman: 'Wat heb ik dan geluk dat ik alleen Duvel drink!'

woensdag 12 jul 2017

Jim Postma :
Heel goed om naast de Bijbel de Koran te lezen (en de Hadith*). Zeker geen makkelijke opgave, maar wel zeer nuttig. Om maar een misverstand weg te halen over het gebruik van alcohol.
In de Koran staat daarover: 'Het heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. De nadelen zijn echter groter, dan de voordelen.' (Einde citaat: maar er staat beslist niet: 'Het is verboden!'

woensdag 12 jul 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties