Onverstoorbaar liegen

6565-onverstoorbaar-liegen (Door Ronald Sörensen)

Op Vers Beton (alleen lezen als je werkelijk helemaal niets te doen hebt) schrijft Van Heemst iets over onverstoorbaarheid in de politiek. Op zich wel een aardig onderwerp, maar zoals te doen gebruikelijk met zijn stukjes, eenzijdig, slecht geïnformeerd en tendentieus.

Nu kan ik daar wel op reageren, maar de redactie van V.B. censureert me. Niet omdat ik scheld of beledig, maar omdat ik een andere mening heb. Dat valt bij deug- c.q. goedmensen altijd verkeerd. De reden om de Leefbaar Rotterdammer te censureren is snel gevonden. Ik denk dat mijn aansporing aan de hoofdredactrice om – na een gruwelijk “leve de multiculti” stukje – volgende keer een stukje over haar cavia te schrijven de deur dicht deed. Ex docent HBO-TVWO-VWO-HAVO-MAVO met vele onderwijsbevoegdheden die 32 jaar een deel van de Rotterdamse jeugd de grondbeginselen van de geschiedenis en de biologie heeft bij gebracht wordt gecensureerd door objectieve en onafhankelijke redactie.

Het stukje van Van Heemst ((vanaf nu vH) begint met de vraag wat te doen tegen politieke zuigers, treiteraars en moddergooiers.

Ruiterlijk bekend hij ooit iemand voor eikel te hebben uitgemaakt (mij!), maar toen hij door de voorzitter werd gemaand dat zoiets niet kon, bood hij zijn excuus aan.

In werkelijkheid zei ik direct, dat hij dat woord niet terug hoefde te nemen omdat ik het uit zijn mond niet als beledigend ervaarde. Pas toen één van zijn fractieleden Tom Harreman zich openlijk distantieerde van zijn fractievoorzitter (Peter lag toch al niet goed ) maakte hij excuses. Niet nodig dus.

De slechterikken en treiteraars zitten vooral in de SP en Leefbaar Rotterdam hoek natuurlijk. Ze fluisteren en maken geluiden die de spreker ontregelen: Foei. Nu vergeet vH bij zijn beschuldiging, dat zijn club rondom het spreekgestoelte zit en dus ongemerkt kan sissen en fluisteren, maar als een L. R. fractielid dat wil doen hij of zij een halve raadzaal moet overbruggen. Fluisteren kan dus eenvoudigweg niet! De voorzitter zal direct ingrijpen.

Uiteindelijk komt vH tot zijn uiteindelijke doel. Aboutaleb is het prototype van de man die onverstoorbaar de slechtste bejegeningen over zich heen laat komen en zelfs zo genereus is de man die hem het meest geschoffeerd heeft (ik) onverwacht de hand te reiken.

Wat vH echter niet weet of verzwijgt is het feit dat Aboutaleb en ik al een maand daarvoor het eerste contact hadden op het ministerie van SZ in Den Haag waar onze latere burgemeester toen nog staatssecretaris was. Dat gesprek liep aanvankelijk zeer stroef. Ik nam het hem o.a. kwalijk Fortuyn en Auschwitz in één zin te hebben genoemd. Goed vond ik zijn opmerking dat etnisch religieuze solidariteit fnuikend voor onze samenleving is. Gespreksstof te over dus. Toen Aboutaleb dus zijn hand naar mij uitstak, kwam dat niet echt als een verrassing.

Eén van de redenen, dat ik Aboutaleb accepteerde was het feit – Marco Pastors attendeerde me erop – dat Fortuyn over de Auschwitz opmerking zijn schouders had opgehaald.

En nu ik het toch over Pim heb. Hij bleef onverstoorbaar toen hij in de raad door Meijer (GL) Cornelisse (SP) en vele partijgenoten van vH diep werd beledigd. Hij was het ultieme voorbeeld van iemand die zijn zuigers, treiteraars, moddergooiers (krijg Aids in je darkroom) trotseerde en zich zo ver boven hen verheven toonde.

Maar ja, Fortuyn noemen?


Foto credit: M.M.Minderhoud

Jeroen Waardenburg. :
Het stuk van R.Sörensen is de realiteit betreft Vers Beton.Het is het links fascisten internetkrantje Groen Links en D66 gekkies zijn daar helemaal thuis het zijn echte democraten van het gehalte Noord Korea ze zouden goed passen in deze fantastische heilstaat.En het ratje van Heemst is daar ook nog actief op VB tja een rat hoort ook in het riool.

Inderdaad zonde van de tijd om je op dat VB te begeven schoolkrant gehalte is het ook nog een keer.
Maar of politieke figuren echt luisteren de eerste moet nog geboren worden;ze luisteren zo goed naar het volk dat we nog steeds geen regering hebben.En de verkiezingsuitslag was toch heel duidelijk.

Vooruit maar weer nu maar een lekker BIERTJE.

woensdag 21 jun 2017

Mary Olman :
Goed stuk! Hr Sörensen heb ik persoonlijk ontmoet. Een van de weinige politici die echt luisterde en je probeerde te helpen. Op dit moment zou ik hem zeker willen benaderen voor een stichting maar naar wat ik begrepen heb , is hij niet meer actief in dd politiek. vH ook ontmoet in verleden maar mindere ervaring....

woensdag 21 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties